Δεν είναι πιά στην εξουσία. Εφυγαν μέσα στην γενική κατακραυγή, την οργή και την απογοήτευση του κόσμου, που τους ψήφισε. Πήραν μαζί τους και τα ψεύτικα συνθήματά τους για την ανασυγκρότηση της χώρας και την πάταξη της διαφθοράς, με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά και δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια, που τους έκαναν πλουσιότερους, άνευ νομίμου αιτίας. Ρήμαξαν τα πάντα, όσα δεν πρόλαβαν να ρημάξουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και παράτησαν την Ελλάδα, όλοι τους μαζί, πράσινοι και γαλάζιοι, στο χείλος της καταστροφής! Μπορεί να μην ασχολήθηκα επί μακρόν μ’ αυτούς, γράφοντας, μια και η επικαιρότητα άλλα επέτασσε! Ομως δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να τους ξεχάσουμε. Αλλωστε ούτε κι αυτοί, οι γαλάζιοι δαίμονες της συμφοράς, μας αφήνουν να το κάνουμε!

Σε πρόσφατο πόρισμα του σώματος ελεγκτών-επιθεωρητών δημοσίας διοίκησης, που εξεδόθη επί διαχειριστικού ελέγχου στον ΕΟΤ, διαπιστώθηκε ότι χιλιάδες εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού είχαν εκδοθεί υπεράριθμα και κατά πάσαν πιθανότητα είχαν διατεθεί παρανόμως σε μη δικαιούχους. Κανείς δεν γνωρίζει ποιοί έπαιρναν αυτά τα δελτία.

Φαίνεται απροσδιόριστος και ο αριθμός των δικαιούχων και ο αριθμός εκείνων που τα έπαιρναν λάθρα, με αποτέλεσμα να υποστεί το δημόσιο ζημιά εκατομμυρίων ευρώ, όπως διαπιστώνει το προαναφερθέν πόρισμα. «Τουρισμός για όλους» ή δελτία χωρίς καν αρίθμηση, που στη συνέχεια τα πήγαιναν οι δικαιούχοι προς είσπραξη. Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον έλεγχο, υπολογίζεται ότι η οικονομική επιβάρυνση, που επήλθε από την έκδοση των επιπλέον εισιτηρίων, είναι δυνατόν να φθάσει στο ποσόν των 3.680.000€, ενώ οι ήδη ανειλλημένες υποχρεώσεις του οργανισμού (ΕΟΤ) για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”, πιθανολογείται μετά βεβαιότητος, ότι θα ανέλθουν στο ποσό των 17.000.000€. Επίσης διαπιστώθηκε ότι παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των δελτίων, που είχαν ανατεθεί προς εκτύπωση, σε ιδιωτική εταιρία, ήταν 27.000 κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι είχαν εκτυπωθεί και δελτία με αύξοντα αριθμό από 27.001 έως 28.000. Τον έλεγχο διενήργησαν τρείς γυναίκες επιθεωρήτριες με προισταμένη την κ. Μαργαρίτα Θωμαΐδου και αναμένονται και δύο ακόμη πορίσματα για την διαφημιστική δαπάνη του ΕΟΤ και τα οικονομικά των Ολυμπιακών ακινήτων. Ο προηγηθείς μάλιστα, έλεγχος στα πεπραγμένα του ΕΟΤ απεκάλυψε σκάνδαλο με αδήλωτα τιμολόγια, ύψους άνω των 120 εκατομ. ευρώ, τα οποία δεν είχαν καν  καταχωρηθεί στα επίσημα βιβλία του οργανισμού και αφορούν έξοδα διαφήμησης και δημοσίων σχέσεων.

Και δεν είναι μόνον αυτά! Μακάρι να ήταν! Αλλα τρία πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης έφεραν στο φως της δημοσιότητας παράνομες προεκλογικές προσλήψεις σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, ήτοι: 1) στην εταιρία Αγροτικός Τουρισμός και ήπιες μορφές Αναψυχής (ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ), η οποία είναι ανώνυμη εταιρία με σκοπό την προαγωγή του αγροτοτουρισμού. Σύμφωνα με το πόρισμα, οι μισθοί και αποζημιώσεις δίνονταν παράνομα. Οι προσλήψεις έγιναν εκτός ΑΣΕΠ και το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας έμεινε από 450.000 ευρώ, 18,68 ευρώ. 2) μέσα σε διάστημα μιάς εβδομάδος 39 προσλήψεις στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και 3) στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, άλλες 25 προσλήψεις, χωρίς να προηγηθεί προκήρυξη των θέσεων, ούτε και πρόσκληση ενδιαφέροντος, σε καμιά από τις ανωτέρω περιπτώσεις! Και βέβαια περιήλθε στη γνώση μας και το σκάνδαλο της ΑΓΡΟΓΗΣ, όπου προσελήφθησαν προεκλογικώς, σεμνά και ταπεινά, 269 άτομα, πολλά από τα οποία, παιδιά και συγγενείς, υπουργών, βουλευτών και συνδικαλιστών της γαλάζιας απόχρωσης, χωρίς την τήρηση της απαιτούμενης προδικασίας! Βλέπετε, αυτή ισχύει μόνον για τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά του κοσμάκη, τον οποίον μονίμως γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι κυβερνήτες μας, εντεύθεν και εντεύθεν, είτε γαλάζιοι είτε πράσινοι! Το ίδιο και στην ΕΤΑ Α.Ε. (Ελληνικά Τουριστικά ακίνητα). Και να μη ξεχάσουμε και το Ιδρυμα μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου άλλο πόρισμα διαπιστώνει, ότι την τελευταία διετία ξοδεύτηκαν πάνω από 650.000€  για ταξίδια! Ούτε και τους κουμπάρους! Θέλετε να σας αναφέρω κι άλλα; Δεν φτάνουν ούτε τρείς σελίδες ακόμη. Των σκανδάλων, ουκ έστιν αριθμός! Γιατί για το μόνον που ενδιαφέρθησαν και φρόντισαν να καλλιεργήσουν κατ’ εξοχήν, ήταν οι πελατειακές τους σχέσεις μεταξύ των ψηφοφόρων τους και των ιδίων, αποβλέποντες αποκλειστικά στην επανεκλογή τους και τίποτε άλλο. Ρουσφέτια, ρουσφέτια, ρουσφέτια! Λες και το δημόσιο ήταν το δοβλέτι τους, όπου μπορούσαν  να χαλούν όσα ήθελαν, για την δική τους εξυπηρέτηση, αλλά και των βολεμένων κολλητών τους! Αφησαν κληρονομιά, τεράστιες μαύρες τρύπες, για το μπάλωμα των οποίων απαιτούνται κάθε μήνα χιλιάδες ευρώ από τον κρατικό προυπολογισμό! Και για τις οποίες σήμερα χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι περνούν ακόμη χειρότερες μέρες! Πρωτοστατούντων φυσικά και των νύν, που επίσης φρόντισαν με τον επάρατο Νόμο τους περί ευθύνης υπουργών, να εξασφαλίσουν  τα δικά τους μετέπειτα  και να χαρίσουν  και στους  γαλάζιους εθνοσωτήρες  την απαλλαγή και την άφεση! Ομως εμείς δεν θα σας χαρίσουμε τίποτε! Είστε γραμμένοι στη μνήμη μας και στην καρδιά μας με τα μελανότερα χρώματα! Και  σας έχουμε ήδη καταδικάσει με τον δικό μας Νόμο! Αυτόν του Λυντς, τον έχετε ακουστά; Φροντίστε, λοιπόν να μη συναντηθούμε ποτέ! Μα ποτέ όμως! Για την δική σας ασφάλεια!

 

Γεωργία Γρηγοροπούλου-Μουγιάκου

 

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 883 επισκέπτες και κανένα μέλος