Πολύς λόγος έγινε το τελευταίο διάστημα για τα δύο ξένα φορτηγά πλοία, που παρέμειναν δέσμια των ναυτεργατών και αριστερών συνδικαλιστών στο λιμάνι της Κορίνθου. Το δικαστήριο κήρυξε παράνομη την απαγόρευση απόπλου, που επέβαλαν οι διαδηλωτές, αλλά οι ναυτεργάτες συνέχισαν απτόητοι την κατάληψη. Η κυβέρνηση δεν έσπευσε να κινητοποιήσει τις δυνάμεις επιβολής του νόμου: αντί για αυτό, κάλεσε τους απεργούς σε διαπραγματεύσεις. Όλα αυτά έγιναν την ώρα που η διεθνής κοινότητα έχει βάλει την οικονομία μας στο μικροσκόπιο, περιμένοντας να δει αν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση, που θα βγάλει την Ελλάδα από τα οικονομικά αδιέξοδα.

 

Οι αριστεροί συνδικαλιστές ήταν φυσικό να πρωτοστατήσουν στα γεγονότα της Κορίνθου, αφού έχουν επενδύσει πολιτικά στη χρεοκοπία της Ελλάδας, που θα χρεωθεί στα δύο κόμματα εξουσίας και θα στρέψει ψηφοφόρους προς τα κόμματα της αριστεράς. Οι ναυτεργάτες τήρησαν σκληρή στάση καθοδηγούμενοι από το παράδειγμα των λιμενεργατών του Πειραιά, που απήργησαν αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου και πέτυχαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τη σημερινή κυβέρνηση.

 

Οι κυβερνώντες προτίμησαν να μη δυσαρεστήσουν τους ναυτεργάτες, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την εφαρμογή του νόμου και των δικαστικών αποφάσεων, αδιαφορώντας για την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς. Όσο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ψηφοφόροι δεν χρειάζονται ανακοινώσεις, αφού θυμούνται ακριβώς πώς υπέκυψε στους απεργούς αγρότες πέρυσι το καλοκαίρι με την προσφορά Χατζηγάκη των 500 εκατομμυρίων.

Η κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας απαιτεί από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τους μικροκομματικούς υπολογισμούς και να επικεντρωθεί άμεσα στις δύο προϋποθέσεις, που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση: την εφαρμογή του νόμου ακριβοδίκαια και προς όλους, αλλά και τη λήψη επιτέλους αναπτυξιακών μέτρων.

Η κοινωνία των πολιτών παρακολουθεί με αγανάκτηση τους κυβερνώντες να παραμελούν την υλοποίηση μέτρων για την ανάπτυξη και να χαρίζονται σε μια ομάδα, που βάζει τα συντεχνιακά αιτήματα πάνω από το συμφέρον της χώρας.

 

Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να πορεύεται με βάση το πολιτικό κόστος και να μη θίγει συμφέροντα ισχυρών κοινωνικών ομάδων, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία, αφού δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει στην πράξη κανένα μέτρο του προγράμματος σταθεροποίησης, που απαιτούν οι δανειστές μας για να συνεχίσουν να εκταμιεύουν τις επόμενες δόσεις του δανείου.

 

Οι δούλοι του πολιτικού κόστους δεν έχουν θέση στην ελληνική κυβέρνηση σε περίοδο κρίσης και είναι καλύτερα να παραιτηθούν για να μη διασυρθούν, όπως οι προκάτοχοί τους.

Ν. Δημητρίου

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 130 guests και κανένα μέλος