Η νέα ισραηλινή κτηνωδία προκάλεσε την οργή και τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας, αλλ’ όχι και την έκπληξή της. Η σιωνιστική άρχουσα τάξη του Ισραήλ έχει αποδείξει άπειρες φορές, στα τελευταία 60 χρόνια, ότι είναι ικανή για πολύ πιο ειδεχθή και μαζικά εγκλήματα στο όνομα της ασφάλειας του ισραηλινού κράτους με την συνεπίκουρη επίκληση της πολύ βολικής, απερίγραπτα βλακώδους και φασιστικότατης θεωρίας του «περιούσιου λαού του Θεού». Τι πιο φυσικό λοιπόν, «ο περιούσιος λαός του Θεού», ο επανεγκατασταθείς με τη βοήθεια της άλλης πληγής της ανθρωπότητας -της λεγόμενης αγγλοσαξωνικής- στην Γη της Επαγγελίας 2000 χρόνια μετά την εκδίωξή του από τους Ρωμαίους, να πιστεύει ακράδαντα ότι έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου επί των Παλαιστινίων, όπως ακριβώς κατά την εβραϊκή ιστορία και μυθολογία υποτίθεται ότι είχε διαβεβαιώσει ο Θεός τον διάδοχο του Μωυσή, Ιησού του Ναυή, διατάσσοντας τον «περιούσιο λαό» να αφανίσει κάθε έμβιο όν από προσώπου της υπεσχημμένης γής, των οικοσίτων ζώων συμπεριλαμβανομένων.

Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο για μας να αποδεχθούμε την εικόνα ενός θεού που παραγγέλει στους πιστούς του την μαζική δολοφονία άλλων λαών, θεωρούμενων ως «μιαρών». Δεν είναι εύκολο να καταπιούμε αυτό το πολύ βολικό και παραμυθένιο άλλοθι δολοφονιών, για τον απλούστατο λόγο ότι έχουμε γαλουχηθεί από έναν ανθρωποκεντρικό πολιτισμό που πρόσφερε στην ανθρωπότητα απείρως περισσότερα από πεντέξη θρησκευτικά κείμενα. Στον δικό μας πολιτισμό, τόσο τον αρχαίο, όσο και τον ελληνοχριστιανικό, όποιος εμφανίσθηκε ισχυριζόμενος ότι «μου μίλησε ο Θεός και μου είπε να κάνω αυτό», συνήθως αντιμετωπίζεται ως ομόφρων του Δελαπατρίδη, της «αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω» και του εν Δρομοκαϊτείω «Ναπολέοντος». Και λέω, συνήθως, διότι η ελληνορθόδοξη πίστη των εκατομμυρίων μαρτύρων και αγίων δέχεται ως έναν εκ των θεμελίων λίθων της το ρηθέν «θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού». Ουδείς, όμως, των Αγίων Αυτού, παρήγγειλε μαζικές δολοφονίες αλλοεθνών και αλλοδόξων και βέβαια ούτε ο γλυκύτατος Ιησούς που στέριωσε την διδασκαλία του επί της προτροπής «αγαπάτε αλλήλους». Ο δικός μας Θεός δεν είναι ο εκδικητικός Γιαχβέ, αλλά ο Θεός της Αγάπης, του Ελέους και της Συγχώρεσης.

Ωστόσο, επειδή απέχω έτη φωτός από το να είμαι αυτό που λέμε «καλός Χριστιανός», δεν σας κρύβω ότι με αφορμή την τελευταία ισραηλινή κτηνωδία έκανα μερικές πολύ αμαρτωλές σκέψεις για τους κυβερνώντες μας της τελευταίας εικοσαετίας και ειδικά για τους χείριστους χειριστές της εξωτερικής μας πολιτικής, για τους οποίους κάθε άλλο παρά χριστιανικά αισθήματα αγάπης, ελέους και συγχώρεσης τρέφω –μηδέ εκτίμησης- αφού με τον αθεράπευτο χατζηαβατισμό τους κερνούν συνέχεια το πικρό ποτήρι της εξευτελιστικής ταπείνωσης στον περήφανο λαό μας. Καθόλου τυχαία η αναφορά μου στον κοψομεσιασμένο ήρωα του Θεάτρου Σκιών, Χατζηαβάτη, αφού εντελώς σκιώδης και οσφυοκαμπτική είναι η «ελληνική» εξωτερική πολιτική από το 1990 ως σήμερα. Η πεμπτουσία της θα μπορούσε κάλλιστα να συνοψιστεί στην απάντηση που έδωσε ο Καραγκιόζης στον Μπαρμπα Γιώργο όταν αυτός τον ρώτησε: -Γιατί ορέ χαντακωμέν’ ανεψούδι αφήνεις τον Βεληγκέκα να σε δέρνει; -Άκου να δεις μπάρμπα (τ’ απαντάει ο Καραγκιόζης).  Θα με δέρνει, θα με δέρνει, θα με δέρνει, θα ιδρώσει, θ’ αρρωστήσει, θα πεθάνει.

Όλοι πληροφορηθήκαμε από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ότι η ελληνική κυβέρνηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ισραηλινό μακελειό στην διεθνή ανθρωπιστική νηοπομπή,  διέκοψε την εν εξελίξει κοινή άσκηση των πολεμικών αεροποριών Ελλάδας και Ισραήλ -που διεξαγόταν τις τελευταίες μέρες πάνω από το Αιγαίο- και ανέβαλλε την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα του Ισραηλινού Α/ΓΕΑ. Είμαι βέβαιος ότι επί τω σχετικώ ακούσματι, κάποιοι καλοπροαίρετοι αλλά ελλιπώς πληροφορημένοι συμπολίτες μας θα ανεφώνησαν «μπράβο». Όμως εάν υπήρχε και το ελάχιστο ψήγμα εθνικής αξιοπρέπειας στους κυβερνώντες μας η άσκηση αυτή δεν έπρεπε να είχε καν αρχίσει. Διότι απετέλεσε επανάληψη της κατά διαταγή των Αμερικανών πανομοιότυπης άσκησης που είχε διεξαχθεί στο Αιγαίο πριν δύο χρόνια και στην διάρκεια της οποίας οι Ισραηλινοί πιλότοι κατέγραψαν όλα τα ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια, τα σχέδια και τις μεθόδους δράσεως της πολεμικής μας αεροπορίας, τους πολεμικούς ναυστάθμους και τις λοιπές επίγειες αμυντικές μας εγκαταστάσεις. Επιπλέον απαίτησαν και πέτυχαν να χρησιμοποιηθούν στην άσκηση τα ρωσικής κατασκευής ελληνικά αντιαεροπορικά Τορ-Μ1 ώστε να καταγραφεί το στίγμα τους από τα ισραηλινά μαχητικά, επειδή το ίδιο ακριβώς αντιαεροπορικό σύστημα διαθέτει το Ιράν.

Εδώ ακριβώς είναι το ζουμί μιάς ακόμα ιστορίας ελληνικού κυβερνητικού ραγιαδισμού και ξεπεσμού, τόσο της Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, όσο και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Γιώργου Παπανδρέου. Ένα συγκεκριμμένο σημείο του Αιγαίου απέχει από τα ισραηλινά στρατιωτικά αεροδρόμια, όσο ακριβώς και το πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν το οποίο οι Ισραηλινοί σχεδιάζουν να βομβαρδίσουν με τις ευλογίες των Αμερικανών. Τα δικά μας αεροσκάφη έπαιξαν και στις δύο κοινές ασκήσεις τον ρόλο των «κακών» Ιρανών και τα στρατιωτικά μας αεροδρόμια υπέστησαν εικονικό βομβαρδισμό από τα ισραηλινά αεροσκάφη. Στην πρώτη άσκηση αγνοήθηκαν και υποβαθμίστηκαν από την κυβέρνηση Καραμανλή τα εντονότατα ιρανικά διαβήματα που θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο πολύ απλό ερώτημα: «Σας πειράξαμε ποτέ σε κάτι; Εσείς γιατί συνεργείτε στην προετοιμασία μιάς εναντίον μας εχθρικής ενέργειας»; Δεν γνωρίζω εάν στην Πασόκεια επανάληψη της Νεοδημοκρατικής ξεφτίλας, μας κοινοποιήθηκε ιρανικό διάβημα διαμαρτυρίας. Αν όχι, ίσως να σκέφτηκαν οι Ιρανοί την δική τους εκδοχή της παροιμίας μας: «πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο». Δεν γνωρίζω επίσης εάν τα μπλέ και πράσινα κυβερνητικά μας τούβλα, διαθέτουν την απαιτούμενη φαιά ουσία για να αντιληφθούν ότι προσφέρουν την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών στο μένος των φανατικών Ιρανών μουλάδων, εάν η εξασκημένη στο Αιγαίο ισραηλινή αεροπορία προσβάλει ιρανικούς στόχους.

Αυτό που γνωρίζω και γνωρίζουμε όλοι, είναι ότι κανείς, ποτέ, δεν πρόκειται να σεβαστεί ένα κράτος που οι εκάστοτε κυβερνήσεις του δεν σέβονται την ιστορία, τον πολιτισμό και την εθνική αξιοπρέπεια των κατοίκων του. Ουδείς, όπου γης και Ιστορίας, αντιμετώπισε ποτέ ως ισότιμο συνομιλητή έναν εθελοντή καρπαζοεισπράκτορα.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 354 guests και κανένα μέλος