Το παιγχνίδι  της κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδος και όλα αυτά που προετοίμασαν το έδαφος για την έλευση των οικονομικών εκτελεστών του ΔΝΤ (δηλώσεις περί Τιτανικού 2, περί όπλου επάνω στο τραπέζι, περί μη οικονομικής αλλά μόνον πολιτικής στήριξης και μπλόφες του τύπου «προσφεύγουμε ή δεν προσφεύγουμε στο Διεθνές Νομισματικόν Ταμείον), εφαρμόζεται πλέον, επιμελώς, βάσει προειλημμένης απόφασης μεταξύ των κρατούντων, εντεύθεν και εντεύθεν και της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs.

H τελευταία εξακολουθεί  να λειτουργεί στην Ελλάδα, συνεργαζόμενη και με την νυν κυβέρνηση, αφού όπως απεκάλυψε η εφημερίδα «Ποντίκι», η υπουργός Εθνικής Οικονομίας είχε μυστική συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με το μεγαλοστέλεχος της ανωτέρω τράπεζας Πήτερ Σάδερλαντ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της κυβέρνησης συναντώνται με στελέχη της  Goldman Sachs. Kαι την 28 Ιανουaρίου τ.έ., υπήρξε και πάλι μυστική συνάντηση μεταξύ των μεν και των δε, σε εστιατόριο κάτω από την Ακρόπολη. Eπίσης «όλως τυχαίως» την περασμένη εβδομάδα ενέσκηψε στην χώρα μας ο «τυφώνας» Τζ. Σόρος, γνωστός διαχειριστής κεφαλαίων ή κατ’ άλλους, από τους μεγαλύτερους κερδοσκόπους, ο οποίος και είχε μυστικές συναντήσεις με κυβερνητικό παράγοντα. Τι γίνεται επιτέλους εδώ, πότε και πού θα σταματήσει το ανίερο αυτό πάρε-δώσε μεταξύ των εκλεγμένων αρχόντων μας και των αρπακτικών, που συνοδεύουν και εν πολλοίς αποτελούν παράγοντες του ΔΝΤ;

Ας σημειωθεί ότι η Goldman Sachs, η οποία ευθύνεται κατά κύριο λόγο για τα πλαστά greek statistics, των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή, αύξησε τα κέρδη της κατά το α΄ τρίμηνο του 2010, κατά 92%, έχοντας στο ενεργητικό της 3,46 δισεκ. δολλάρια. Και φυσικά ο καθένας μπορεί εύκολα, να υποθέσει, έχοντας ως δεδομένο την ελληνική πραγματικότητα, ποιά είναι η κυρία πηγή των εσόδων της. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί να συμβεί εάν  η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  δεν συνεπικουρούσε και δεν συνεργαζόταν για την ευόδωση των σκοπών της.  Πέραν λοιπών των στημένων δηλώσεων που έχουν επανειλλημένως εκσφενδονισθεί από δημόσια χείλη κατά καιρούς και τις με αυτές συνδεδεμένες αυξήσεις των Spreads, η Τράπεζα της Ελλάδος τον Νοέμβριο του 2009, αμέσως δηλαδή μετά τις εκλογές, εξέδωσε την υπ’ αριθμ.158 εγκύκλιο –απόφασή της. Δεν την έχει υπογράψει ο διοικητής της κ. Προβόπουλος, αλλά ο ιεραρχικά κατώτερός του διευθυντής κ. Μιχαλόπουλος.

Σύμφωνα με αυτήν  μεταβάλλεται  η προθεσμία των τριών(3) ημερών εντός της οποίας όφειλε, μέχρι τότε να εμφανίσει, ο οποιοσδήποτε κάτοχος κρατικού ομολόγου, τον τίτλο του αυτόν και  από τρείς γίνεται δέκα (10) ημέρες έως άπειρον. Πρόκειται για τον περίφημο μαθηματικό τύπο Τ3, που η ελληνική πλευρά μετέτρεψε σε Τ10 – άπειρον και επί πλέον έδωσε και την δυνατότητα, σ’ αυτόν που χάνει το «στοίχημα», να μην παρουσιάζει στην περίπτωση αυτή τα ομόλογά του.

Έτσι η εγκληματική αυτή ρύθμιση, που έγινε από στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και φυσικά και του Υπουργείου Οικονομικών, που είναι ο ιεραρχικώς προιστάμενός της, oδήγησε το spread  και το κόστος δανεισμού της χώρας, στα σημερινά εξοντωτικά επίπεδα, όπως αναφέρει εξ άλλου και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που απεκάλυψε και το σκάνδαλο. Και φυσικά επέτρεψε σε όλους τους «αεριτζήδες» κερδοσκόπους να αισχροκερδίσουν όλο αυτό το διάστημα των έξι μηνών, σε βάρος της πτωχευμένης περιοχής μας και να αποκομίσουν τρελλά κέρδη, στοιχηματίζοντας στο ευρώ και σορτάροντας σε δολλάρια. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί εδώ ότι όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που ο Πρωθυπουργός, κήρυττε τον πόλεμο κατά των κερδοσκόπων και αναζητούσε στηρίγματα στην αντιμετώπιση της κρίσης και του υψηλού κόστους δανεισμού!!

Οπως καταλαβαίνετε παίζεται εις βάρος μας από την  αρχή της νέας διακυβέρνησης το θέατρο του δόλιου παραλόγου με άμεσα θύματα εμάς και τις επερχόμενες γενεές, αφού με όλα αυτά τα υψηλά επιτόκια των δανείων η Ελλάδα μπαίνει σε δουλεία πολλών ετών.

Έχει ήδη υποθηκευθεί, κι ας μην το λένε, η δημόσια περιουσία, που η αξία της ξεπερνά τα

300 δις, συν τα 42 δις  ευρώ στα οποία έχει εκτιμηθεί από τη Κομισιόν ότι ανέρχεται το ομολογιακό μας θησαυροφυλάκιο. Και που η εταιρεία Holding, η οποία προφανώς έχει συσταθεί (όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις) για την εξασφάλιση των πιστωτών της χώρας μας, θα τα κατάσχει και θα τα εκποιήσει, σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής των οφειλομένων! Εν προκειμένω δηλαδή το ΔΝΤ ενεργεί ως σύνδικος πτώχευσης, αφού η προσφυγή της χώρας μας σ’ αυτό ισοδυναμεί με πτώχευση! Και φυσικά κανείς πλέον από εμάς δεν μπορεί να περιχαράξει κόκκινες γραμμές ως προς τα κυριαρχικά  και εργασιακά μας δικαιώματα, κατά δήλωσιν Πάγκαλου! To μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης!

Ολη δυστυχώς η μέχρι τώρα συγκεκριμένη συμπεριφορά των κρατούντων στοιχειοθετεί και θεμελιώνει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας κατά της χώρας και του λαού. Ιδιαίτερα γι’ αυτόν που άνοιξε με έντεχνες ανακριβείς δηλώσεις και με έργα, την κερκόπορτα της εθνικής μας κυριαρχίας, που παρεχώρησε την εξουσία, για την οποίον τον εκλέξαμε, στους διαχειριστές της Ουάσιγκτον και που έμπασε μέσα στην Ευρώπη, δίκην δούρειου ίππου, το Ιnternational Μonetary Fund, για να μιλήσουμε στη γλώσσα που ομιλεί άπταιστα, ως γεννημένος στην Αμερική. Και επιτέλους, υπάρχουν τόσοι έντιμοι δικαστικοί! Ας κάνει κάποιος το καθήκον του! Η πολιτική αγυρτεία και η εθνική μειοδοσία  δεν πρέπει να παραμένουν ατιμώρητες!!

 

γράφει η Γεωργία Γρηγοροπούλου-Μουγιάκου
πρ. Νομικός σύμβουλος του Δήμου Βούλας
Νομική-Οικονομική αναλύτρια
e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 197 guests και κανένα μέλος