Το παρακάτω γράμμα στάλθηκε και στον ημερήσιο Τύπο, όπως τα Νέα, Βήμα, Ελευθεροτυπία και στο γραφείο του Υπουργού προστασίας του πολίτη. Σκέφτηκα πως αν ενωθούν πιο πολλές φωνές ίσως το μήνυμα περάσει. Ζω έξω από τα Ελληνικά πράγματα και δεν ξέρω να κινηθώ στα Ελληνικά κοινωνικά διαδίκτυα. Ίσως κάποιοι από σας είναι ικανοί να το κάνουν. Passa parola!!! Ίσως κάποιοι άλλοι στείλουν μια δική τους επιστολή στον Υπουργό Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ας κάνουμε κάτι πέρα από τους συναισθηματισμούς και τις καλές αλλά στείρες προθέσεις. Σαν Πασχαλινό αυγό, σαν κεράκι στην εκκλησία· όπως θέλετε.  Μα ας κάνουμε το παρακάτω μήνυμα να φέρει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα και ας ζητήσουμε απάντηση από τις αρμόδιες αρχές.
 
 
Τρομοκρατία όχι,  κράτος δικαίου ναι
 
έμπρακτη υπεράσπιση των ανθρώπινων αξιών
 
και της Ελληνικής Ιδέας
 
 
 
Η άνοδος της τρομοκρατίας μας βάζει μπροστά σε νέες προκλήσεις σε διάφορα μέτωπα. Βασικά, σαν απλό πολίτη, με βάζει μπροστά στην ανθρωπιά μου και την δυνατότητα ή την αδυναμία να την υπερασπίσω με συνέπεια μέχρι βάθους. Ζω μακριά από την Ελλάδα χρόνια τώρα και αισθάνομαι βαριά την ανικανότητα να μη μπορώ να τρέξω, να κάνω κάτι για τα θύματα.
 
 
 
Στέλνω λοιπόν αυτή την επιστολή με την ελπίδα να φτάσει στα χέρια αυτών που πρέπει να δράσουν, επειδή έχουν νομική και ηθική υποχρέωση και θεσμική εντολή να το κάνουν. Αυτό το κοριτσάκι που κινδυνεύει ή όρασή του· αυτή η μητέρα που τρομάζω μπροστά στην απελπισία της, είναι θύματα τρομοκρατίας και το κράτος έχει υποχρέωση κάλυψης και αποζημίωσης.
 
Χρειάζομαι να ξέρω ως Ελληνίδα ότι η γενέτειρά μου είναι ένα κράτος δικαίου που βάζει σε προτεραιότητα την προστασία των ασθενέστερων και τα ανθρώπινα δικαιώματα· στοιχεία που δεν πρέπει να λείψουν αλλά να ενδυναμωθούν σε περιστάσεις κρίσης οικονομικής. Ειδάλλως εγκυμονούνται κρίσεις κοινωνικές μέχρι και πολιτισμικές.
 
 
 
Απλά, επειδή χάσαμε την ευμάρειά μας ας μη χάσουμε και την ανθρωπιά μας γιατί εκεί θα σβήσει ο Ελληνισμός, που, αν μη τι άλλο, είναι μια ιδέα! Μη σβήσετε αυτήν την ΙΔΕΑ.
 
 
Αιμιλία Βενετσάνου*
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
 
––––––––––––––
 
* Η Αιμιλία Βενετσάνου, που υπογράφει απλά ως πολίτης, είναι κοινωνιολόγος με master στα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει “οργώσει” όλη την Αφρικη επί 25ετία συνεργαζόμενη με διεθνείς οργανισμούς Unesco, FA.O, E.E. κλπ. Τώρα ζει στη βόρεια Ιταλία.
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 347 guests και κανένα μέλος