Ήταν η πρώτη φορά στα ελληνικά κοινοβουλευτικά χρονικά που πρωθυπουργός ξεκίνησε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του με μία-υποτιθέμενη- είδηση από το αστυνομικό δελτίο. Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε από τους τηλεοπτικούς δέκτες μας τον Γ. Παπανδρέου να καταγγέλλει από το βήμα της Βουλής την βάναυση συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών του Α.Τ. Νικαίας σε βάρος ενός άτυχου Αφγανού μετανάστη, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του λόγω του ξυλοδαρμού που υπέστη. Όμως η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική και αποδεικνύεται από μαρτυρίες ομοεθνών του υποτιθέμενου θύματος και το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Ο 27χρονος Αφγανός, σεσημασμένος διακινητής και χρήστης ναρκωτικών, οδηγήθηκε στο Α.Τ. Νικαίας όταν τον σάπισε στο ξύλο ο πατέρας 14χρονου ομοεθνούς του τον οποίο αποπειράθηκε να βιάσει. Το γεγονός επιβεβαίωσαν άλλοι ομοεθνείς τους με καταθέσεις τους. Ο υποτιθέμενος νεκρός αποχώρησε από το Αστυνομικό τμήμα ολοζώντανος και πέθανε 14 ολόκληρες μέρες μετά την, από στόματος του Πρωθυπουργού, επίσημη αναγγελία του θανάτου του.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι ο θάνατός του επήλθε από πνευμονικό οίδημα, συνεπεία υπερβολικής και ταυτόχρονης λήψης ναρκωτικών ουσιών και οινοπνεύματος.

Όμως ενώ το αληθοφανές σενάριο σερβιρίστηκε κατά κόρον από τα συστημικά Μ.Μ.Ε., η αλήθεια “πέθανε” συνεπεία “άγριου ξυλοδασρμού της” από δημοσιογραφική βία και στην καλύτερη περίπτωση πέρασε σε κάποια μονοστηλάκια.


Το βασικό ερώτημα που γεννάται είναι ποιός καλοθελητής παραπληροφόρησε τον πρωθυπουργό και γιατί οι στενοί του συνεργάτες στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν φρόντισαν να επαληθεύσουν την είδηση πριν ο Γ. Παπανδρέου την ξεφουρνίσει στη Βουλή και εκτεθεί. Διότι τώρα είναι βαθύτατα εκτεθειμμένος, τόσο έναντι της κοινής γνώμης, όσο και έναντι των 60.000 αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι στην συντριπτική πλειονότητά τους εκτελούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους.

Ένα άλλο ερώτημα είναι πού χάθηκαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των αστυνομικών που κατά πλειοψηφία κατάπιαν την γλώσσα τους. Έψαχνα να βρώ και κάποια επίσημη ανακοίνωση του παλαιού εκπροσώπου Τύπου και νυν αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Οικονόμου για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά δεν την βρήκα. Μούγκα.

 

Να ερευνηθεί και από τον εισαγγελέα

 


Ίσως, κάποιος εισαγγελέας θα έπρεπε να ερευνήσει-για να μην πω να ξετινάξει-τον καλοθελητή που πληροφόρησε τον πρωθυπουργό με την χαλκευμένη είδηση. Δύο τινά μπορεί να είναι αυτός ο καταστροφικός συμβουλάτορας: Ή πολύ βλάκας, ή πολύ ύποπτος. Και για να το θέσω αλλιώς, μήπως θα έπρεπε να ερευνηθούν οι διασυνδέσεις αυτού του επικίνδυνου τύπου και η πιθανότητα να έδρασε προβοκατόρικα;


Όπως και να ‘χει πάντως ο πρωθυπουργός οφείλει-και πάλι από το βήμα της Βουλής-να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ζητήσει συγνώμη από τους αδίκως συκοφαντηθέντες άνδρες του Α.Τ. Νικαίας. Το περίφημο mea culpa (λάθος μου), που πρώτος εισήγαγε στα πολιτικά μας ήθη ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, πάντοτε εκτιμάται από τους πολίτες.

 

της σύνταξης


Την ίδια “συγγνώμη” βεβαίως - και δεν φτάνει - πρέπει να ζητήσουν και οι αστυνομικοί που φέρονται βάναυσα και αντισυνταγματικά ενίοτε στους πολίτες - Ελληνες και ξένους - που “δεν τους αρέσει η φάτσα τους”, ή όταν ερεθίζονται τα εξουσιαστικά ή σαδιστσικά ένστικα ορισμένων αστυνομικών που εκθέτουν το σώμα.


Δεν είναι όλοι άγγελοι· και οφείλουν να είναι.

Η εκδίκαση και η τιμωρία είναι έργο της δικαιοσύνης.


Εργο της Αστυνομίας είναι η φύλαξη της νομιμότητας και προστασία του πολίτη αφ’ ενός και η δίωξη και σύλληψη παράνομων δραστών αφ’ ετέρου.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 guests και κανένα μέλος