H “Ζηνοβία” ειδοποίησε, αλλά εμείς, - και όταν λέω εμείς, εννοώ όλους -, κράτος και πολίτες, την αγνοήσαμε. Έτσι βρεθήκαμε ...ξεβράκωτοι μπροστά στη Ζηνοβία, η οποία μάλιστα στην αρχή εμφανίστηκε μαλακά, τόσο που κάποιος αρμόδιος “παραθυράτος” την είπε ...ξενέρωτη!

Τι να κάνει κι αυτή, φώναξε από ημέρες, ήρθε σιγά - σιγά, και μπήκε ζόρικα την παραμονή της πρωτοχρονιάς, την ώρα που έφευγε ο “γερο-χρόνος” του 2019. Χιόνια που ξεπέρασαν και το ένα μέτρο, χωριά αποκλεισμένα, δρόμοι κλειστοί. Και καλά να κλείσει ένας επαρχιακός δρόμος, ένας δρόμος σε χωριό, αλλά να κλείνει η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας με δέκα πόντους χιόνι, πώς το χαρακτηρίζεις. Αδιαφορία, ανικανότητα, δε βαριέσαι ή όλα αυτά μαζί.

Γιατί την πρώτη ευθύνη την έχει ο κρατικός μηχανισμός, τη δεύτερη ευθύνη την έχει η εταιρεία που φροντίζει την εθνική οδό, αφού δώσαμε τα εθνικά μας δίκτυα σε ιδιωτικές εταιρείες. Την τρίτη ευθύνη - και σε κάποιες περιπτώσεις τη μεγαλύτερη - την έχει ο πολίτης, ο μάγκας, ο “δεν πάν να λένε εγώ θα περάσω”. Έτσι φεύγει και παίρνει και την οικογένεια μαζί, και πάει ...ξυπόλυτος στα χιόνια, όπως σοφά λέει ο λαός μας. Χωρίς αλυσίδες, χωρίς την παραμικρή προμήθεια μέσα στο όχημα, με, με και μάλιστα σαν μάγκας που είναι καταλαμβάνει και την λωρίδα ζωής, έτσι που να μη μπορεί να περάσει ...μύγα.

Εξαιτίας αυτών, πολλοί πολίτες ταλαιπωρήθηκαν με αναμονή ωρών στο δρόμο, μέσα στο κρύο. Τώρα αναζητούν ευθύνες για τις αιτίες.

Καλά, και του χρόνου μια απ’ τα ίδια!

Τη μεγαλύτερη ευθύνη, θεωρώ την έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, που ποτέ δεν διδάσκει κοινωνική συμπεριφορά και οδική συνείδηση στα σχολεία.

Κατά τ’ άλλα “έρρωστε και ευδαιμονείτε” το 2020.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 294 guests και κανένα μέλος