Ευρωπαϊκές ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν αφιερωμένο στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και όλα τα μέσα (εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα) μας προέτρεπαν να επισκεφθούμε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο.

Την Κυριακή, αποφασίσαμε μία παρέα να επσκεφθούμε το Μουσείο Ακρόπολης, μια που ήταν ΔΩΡΕΑΝ και το εισιτήριο είναι τσουχτερό. Όταν φτάσαμε στο δρόμο μπροστά στο Μουσείο της Ακρόπολης, απογοητευθήκαμε από την τεράστια ουρά που περίμενε να μπει μέσα. Μπήκαμε όμως στην ουρά και το συζητούσαμε αν θα μείνουμε ή όχι, όταν ακούσαμε κάτι περί πληρωμής εισιτηρίου. Ρώτησα την κοπέλα που το είπε και μου απάντησε ότι έχει είσοδο 10 ευρώ!

Κάπου απόμακρα είδα έναν κύριο με στολή του Μουσείου, τον πλησίασα και τον ρώτησα. Μου απάντησε ότι πράγματι έχει είσοδο αντί για 10 ευρώ, αντί για 12!

Στην ερώτησή μου, γιατί τότε ανακοινώνατε ότι είναι δωρεάν, μου απάντησε ότι δεν το έκαναν αυτοί αλλά τα μαζικά Μέσα! Τον ξαναρώτησα, όλος αυτός ο κόσμος που περιμένει το γνωρίζει και εκεί δεν είχε να μου απαντήσει κάτι. Του φώναξα “ντροπή σας. Εχετε έναν απίστευτο κόσμο να περιμένει να μπει και όταν φτάσει στην πόρτα θα του πείτε ότι έχει εισιτήριο”, αλλά η μόνη του ενόχληση ήταν ότι φώναζα!

Τόση προχειρότητα, τόση τσαπατσουλιά, και πόσα άλλα στραβά είδαμε δεν περιγράφεται. Είναι κρίμα για τη χώρα μας να δείχνει ένα τέτοιο πρόσωπο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 111 guests και κανένα μέλος