Καταρχάς, οφείλω να ευχαριστήσω την έγκριτη εφημερίδα Εβδόμη για τη φιλοξενία αυτής της στήλης, μία εφημερίδα η οποία παλαιόθεν στέκεται ουσιαστικά στο πλευρό των δημοτών.

Από τη νέα θέση που χάρις στη στήριξή σας κατέχω ως δημοτική σύμβουλος, θα ήθελα να ενημερώνω για τα τεκταινόμενα του δήμου μας. Ύστερα από τη διενέργεια της 17ης συνεδρίασης και της 2ης οικονομικής επιτροπής όπου μετέχω ως μέλος, τα δρώμενα έρχονται να επιβεβαιώσουν τη νοσηρότητα της κρατούσας κατάστασης.

Ένα 24μελές σώμα που ανήκει στην πλειοψηφία, η δική μας αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Δ. Δαβάκη και οι υπόλοιποι 3 αρχηγοί παρατάξεων.

Σ’ αυτή τη δύσμορφη σύνθεση από άποψη ανισορροπίας και όχι μόνο, παρατηρείται η εξής παθογένεια. Ο Δήμαρχος έχοντας την ισχυρή πλειοψηφία επιβάλλει ό,τι ακριβώς θέλει και όπως το επιθυμεί. Και βέβαια τίθεται το ερώτημα, τι κάνουμε εμείς ή τι μπορούμε να κάνουμε; Ο,τι μπορούμε.

Σε ο,τι με αφορά, γιατί αναγκαστικά θα αναφερθώ επί προσωπικού, αντιστάθηκα σθεναρά στην αήθη επίθεση που δέχθηκα κατά την πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Γνώριζα ότι ήμουν στοχοποιημένη από τον επικεφαλής της πλειοψηφίας που προΐσταται και στην οικονομική επιτροπή. Ωστόσο, θεωρούσα λανθασμένα, όπως φάνηκε, πως θα κρατούσε κάπως τα προσχήματα…

Αντιθέτως, όταν καταψήφισα μέρη του προϋπολογισμού –πώς τόλμησα!– εξαπέλυσε λεκτική βία εναντίον μου, καλυπτόμενος από το γεγονός ότι δεν υπάρχει απομαγνητοφώνηση πρακτικών στην οικονομική επιτροπή. Και πάλι όμως θα το προσπεράσω, γιατί η προσπάθεια είναι να υπάρξει παραγωγή έργου.

Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, «ξεσκονίζω» όλα τα διαθέσιμα έγγραφα και ζητώ την ανάσυρση όλων των μελετών και συμβάσεων.

Σχετικά με τη 17η συνεδρίαση οι παρατηρήσεις είναι:

Κατά τη συνήθη πρακτική του ο Δήμαρχος μίλησε εισαγωγικά, (για όνομα!), μιάμιση ώρα και στο σύνολο μέχρι το πέρας της συνεδρίασης στις 12:30 μεταμεσονύχτια, τουλάχιστον δυόμιση ώρες. Αυτή η μέθοδος είναι επιβεβαιωμένο πως γίνεται προκειμένου να αποκάμουν όλοι, οι μισοί και πλέον εκ του Δ.Σ. είχαν αποχωρήσει πριν το πέρας, έτσι να απομείνει μόνος εκείνος να πλατιάζει επί παντός.

Στη στελέχωση του ΟΑΠΠΑ (παιδείας και αθλητισμού) και του Ιδρύματος (ξενώνας στη Βουλιαγμένη) υπήρξε ασυμφωνία και έτσι αποχώρησε ο Κ. Πασακυριάκος θιγμένος. Αυτή η διεργασία ήταν κατά τη γνώμη μου περιττή ως προς το ότι θα έπρεπε να υπάρχει καθολική αποδοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες ποσόστωση, εκπροσώπηση τα 2/3 και λοιπά.

Επομένως, εάν δεν υπήρχε προσυμφωνία μεταξύ των αρχηγών όλων των παρατάξεων δεν μπορούσε επουδενί να αποφασιστεί. Παλαιά θυμίζω υπήρχε το «Θέατρο της Δευτέρας» και ο νοών νοείτω…

Στη συνέχεια επί περισσότερο διαδικαστικών θεμάτων αλλά καθόλου αμελητέων για τους αποδέκτες και εν μέσω εξάψεων του Δημάρχου αποφασίστηκε, πάντα κατά πλειοψηφία και κατόπιν δικής του εισήγησης, να πέσει βαρύς ο πέλεκυς σχετικά με το πρόστιμο, το οποίο διαμόρφωσε συν 20% απ’ ότι μέχρι τούδε για τις πινακίδες καταστημάτων που ξεφεύγουν από τις προδιαγραφές. Μόνο υποδεκάμετρο δεν έβγαλε!

Η συνεδρίαση έκλεισε μετά την ικεσία του Προέδρου του Συμβουλίου, μεγάλος άνθρωπος είναι και τραυματισμένος, για επίσπευση, δηλαδή να σταματήσει επιτέλους να μιλά!

Ως επίλογο σταχυολογώ το ειπωθέν μαργαριτάρι «Ορεβίσιος» αντί «Ορεσίβιος» και τον νεολογισμό που «πολύ» άρεσε «επαναστατική γυμναστική». Ε…

βέβαια, ο λέγων πολλά…

Εις το επανιδείν και επαναγράφειν
Ι. Δόγκα

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 441 guests και κανένα μέλος