Οι Δημοτικές εκλογές πέρασαν, τα αποτελέσματα βγήκαν και πλέον πρέπει να στρωθούν όλοι στη δουλειά, για να δημιουργήσουν συνθήκες ποιότητας ζωής σε κάθε Δήμο και πόλη. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι· πρώτοι και δεύτεροι και τρίτοι. Αυτό λέει το δημοκρατικό πνεύμα.
Απ’ ότι φαίνεται όμως στο Δήμο ΒΒΒ, κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι τελείωσαν οι δημοτικές εκλογές και συνεχίζουν να γράφουν με πληρωμένους κοντυλοφόρους, για να συντηρούν ένα έκρυθμο κλίμα στην κοινωνία.
Ένα απ’ αυτά είναι και το θέμα που δημιούργησαν με την Ανθή Πριοβόλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο του συνδυασμού “Κύμα Ενωμένων Πολιτών” με επιεφακής το Δημήτρη Δαβάκη, η οποία συμμετέχει - κατά δήλωσή της - στις εθνικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο της “Χρυσής Αυγής”.
Σημειώνουμε ότι η Ανθή Πριοβόλου δεν έχει εκλεγεί· είναι Α’ επιλαχούσα στη Δημοτική Κοινότητα Βούλας.
Μετά το “ντόρο” που προκλήθηκε, το “Κύμα Ενωμένων Πολιτών”, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι «...ότι κάθε μέλος ή στέλεχος της παράταξής μας έχει το απόλυτο δικαίωμα της έκφρασης της κάθε πολιτικής ή ιδεολογικής θέσης”.
“...Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε από την κα Πριοβόλου την οικειοθελή αποχώρησή της από το «Κύμα Ενωμένων Πολιτών ΒΒΒ», επειδή το πολιτικό στιγμά που προσπαθεί να προσδώσει με την κάθοδό της στις εθνικές εκλογές αντίκειται στην ελεύθερη αποψη, στην ανεξαρτησία και δημοκρατικότητα του συνδυασμού μας.
Κύμα Ενωμένων Πολιτών Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης
Ο συνδυασμός μας, Κύμα Ενωμένων Πολιτών Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης είχε και έχει μια σταθερή και ειλικρινή αρχή: Την αρχή της ανεξαρτησίας από κόμματα και ιδεολογίες αφού για εμάς ήταν και είναι σαφές ότι ο λόγος ύπαρξής μας ήταν η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών.
Αυτή την αρχή τη θεωρούμε απαραίτητη ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικούμε και να απαιτούμε με αξιοπιστία και ισχύ τα δικαιώματα των δημοτών έναντι της όποιας πολιτικής εξουσίας.
Είναι προφανές για εμάς ότι κάθε μέλος ή στέλεχος της παράταξής μας έχει το απόλυτο δικαίωμα της έκφρασης της κάθε πολιτικής ή ιδεολογικής θέσης και είναι προφανές ότι η παράταξή μας είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την πολιτική του τοποθέτηση.
Η έκφραση όμως αυτή οφείλει να σέβεται και τις απόψεις των άλλων και κυρίως πρέπει να κινείται στα όρια της ουδετερότητας ώστε να μην προσδίδει τη λάθος εντύπωση ότι ο συνδυασμός μας ασπάζεται ή προωθεί την οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία.
Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε από την κα Πριοβόλου την οικειοθελή αποχώρησή της από το «Κύμα Ενωμένων Πολιτών ΒΒΒ», επειδή το πολιτικό στιγμά που προσπαθεί να προσδώσει με την κάθοδό της στις εθνικές εκλογές αντίκειται στην ελεύθερη αποψη, στην ανεξαρτησία και δημοκρατικότητα του συνδυασμού μας.
Μετά από παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος και αφού δεν λάβαμε την εν λόγω αποχώρηση, είμαστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσουμε τη θέση μας από την κα Πριοβόλου και από τις πολιτικές της θέσεις.
«Κύμα Ενωμένων Πολιτών ΒΒΒ»
Δημήτρης Δαβάκης
 
 
 
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΗΣ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ
Νιώθω την υποχρέωση να απαντήσω στην πρόσφατη δήλωση του κ. Δημήτρη Δαβάκη, επικεφαλής της παράταξης «ΚΥΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», στην οποία περιγράφει τους λόγους που τον ώθησαν στη διαγραφή μου, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, από την ομάδα, παρόλο που έλαβα την τιμητική θέση της Α’ επιλαχούσας στην Δημοτική Κοινότητα Βούλας και ως εκ τούτου έτυχα ευρείας αποδοχής από τους δημότες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη και προσβάλλει τόσο τη δική μου προσωπικότητα, αλλά συγχρόνως αναιρεί και την εντολή την οποία έλαβα από τους δημότες στα πλαίσια των δημοτικών εκλογών. Οι εκλογές αποτελούν την κορύφωση της δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών εντός μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας, έκφραση η οποία έχει κατοχυρωθεί από το Σύνταγμα, τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες αλλά και την Ελληνική Νομοθεσία.
Ως εκ τούτου κανείς δεν έχει δικαίωμα να ακυρώνει, εκ των υστέρων, τη δημοκρατική αυτή βούληση των δημοτών.
Βεβαίως προβλέπεται από το νόμο η έκπτωση από το πολιτικό αξίωμα αν ο εκλεγείς έχει υποπέσει σε ποινικά αδικήματα.
Αντιθέτως δεν προβλέπεται η εν λόγω έκπτωση αν ο εκλεγείς επιλέξει να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος οιουδήποτε νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος.
Εφόσον εκλεγεί στις κοινοβουλευτικές εκλογές, τότε μόνο, και μόνο ο ίδιος, θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της ιδιότητας του δημοτικού συμβούλου και αυτής του βουλευτή, αφού εκ του νόμου δεν νομιμοποιείται να κατέχει συγχρόνως και τις δύο ιδιότητες, λόγω ασυμβίβαστου.
Οι πολιτικές ιδεολογικές πεποιθήσεις των μελών των δημοτικών παρατάξεων δεν κρίνονται, αν ο επικεφαλής έχει δηλώσει δημοσίως ότι συμμετέχει στις εκλογές ως ανεξάρτητη παράταξη, ήτοι δεν έχει λάβει επίσημα χρίσμα από κάποιο πολιτικό κόμμα.
Ως εκ τούτου, παρόλο που ο κ. Δαβάκης, γνώριζε πριν ενταχθώ στην ομάδα του, ότι πρόσκειμαι στη Χρυσή Αυγή, και μάλιστα ήταν κοινωνός της συναισθηματικής μου φόρτισης υπέρ αυτού του κοινοβουλευτικού κόμματος εξαιτίας σοβαρών προσωπικών λόγων, δεν δίστασε να μου προτείνει να μετέχω στις εκλογές κατερχόμενη με τη δική του παράταξη.
Πως εκ των υστέρων, και επειδή δημοσιοποίησα την εν λόγω υποψηφιότητά μου, αποφασίζει να με διαγράψει, ενώ πριν δημοσιοποιήσω την απόφασή μου, δεν έδειχνε ενοχλημένος, τουναντίον με στήριζε ενθέρμως;
Η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζεται τουλάχιστον υποκριτική, αν όχι πολιτικά μεροληπτική.
Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νομιμότατο κοινοβουλευτικό κόμμα* το οποίο εκπροσωπείται στη Βουλή και τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τον Ελληνικό Λαό.
Σύμφωνα δε με το άρθρο 5 παρ. 1 του Ελληνικού Συντάγματος «Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη».
Με ποιο σκεπτικό ο κ. Δαβάκης, λοιπόν, αποφασίζει αυθαίρετα, και παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα, ότι εγώ δεν έχω δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα και επιπλέον δεν έχω δικαίωμα να συμμετέχω απρόσκοπτα στην πολιτική ζωή της Χώρας; Με ποιο σκεπτικό, ενδεχομένως, θεωρεί ότι η συμπεριφορά μου παραβιάζει τα χρηστά ήθη;
Παρόλο που αισθάνομαι πικρία και απογοήτευση γι’ αυτήν τη απόφαση του Δημήτρη, επειδή δούλεψα σκληρά, με απόλυτη αφοσίωση και πίστη στο πλευρό του, διακρίνοντας στο πρόσωπό του έναν ικανό, τίμιο ηγέτη και μαχητή, δεν θα εναντιωθώ σ’ αυτήν. Ο λόγος; Προτιμώ να συγκεντρώσω όλα τα αποθέματα των δυνάμεών μου στη στήριξη της νέας μου ομάδας, η οποία έχει σταθεί δίπλα μου πολλά χρόνια και με έχει στηρίξει συναισθηματικά, ηθικά και ψυχολογικά σε μέγιστο βαθμό, και κυρίως μετά την τραγική απώλεια του παιδιού μου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με κατέταξαν στη θέση της πρώτης επιλαχούσας, όσους τίμησαν το συνδυασμό μας, αλλά και όλους όσους μετείχαν ως υποψήφιοι και ως ψηφοφόροι στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Όλοι είμαστε άξιοι και κανείς δεν περισσεύει, αρκεί να σεβόμαστε την ελευθερία πολιτικής έκφρασης και επιλογής του κάθε ανθρώπου, συνταγματικό δικαίωμα το οποίο κατακτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές με αίμα, για να το απολαμβάνουμε εμείς σήμερα.
Το συνταγματικό αυτό δικαίωμα ονομάζεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Με εκτίμηση,
Ανθή Πριοβόλου
Υπ. Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τη Χρυσή Αυγή

* σημείωμα: Εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε ότι η “Χρυσή Αυγή” κατηγορείται για εγκληματικές δράσεις και εκκρεμούν (κακώς) δίκες εναντίον της.
Ο αποκλεισμός της από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν λύνει το πρόβλημα.
Πρέπει επιτέλους να εκδικαστούν οι υποθέσεις.

 

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 577 επισκέπτες και κανένα μέλος