δεν θέλουμε να είμαστε χυλός, σούπα. Θέλουμε να έχουμε ομάδα, πατρίδα...

Ευρωεκλογές; Ξέρετε τί είναι αυτό, γιατί κοντεύουμε να το ξεχάσουμε όλοι,   ρίχνοντας το βάρος μας στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, και βέβαια γιατί χάθηκε - κατά κάποιον τρόπο - το έντυπο που συναντούσαμε μπροστά μας, σε κάθε εκλογική διαδικασία.

Οι Ευρωεκλογές όμως θα έπρεπε να μας απασχολούν ακόμη περισσότερο, και από τις δημοτικές εκλογές, γιατί είναι γνωστό τοις πάσι πλέον, ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να διαθέσουν κανένα κονδύλι, αν δεν πάρουν την άδεια από την κεντρική διοίκηση, που κι αυτή είναι άμοιρη αποφάσεων, γιατί το τελικό οκέι το δίνει η Κομισιόν. Και για να ακριβολογήσουμε οι υπάλληλοι της Κομισιόν, που δεν είναι καν εκλεγμένοι από το λαό.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, έχασε τον προσανατολισμό της. Δεν υπάρχει κοινωνική Ευρώπη, δεν υπάρχει η Ευρώπη του πολιτισμού. Υπάρχει μόνο η Οικονομική Ευρώπη που μετράει μόνο με ευρώ.

Και απορούν, γιατί οι λαοί αντιδρούν. Και αντιδρούν με αδιαφορία, εσωστρέφεια, αλλά και δεξιόστροφο προσανατολισμό.

Ξεχνούν ότι οι λαοί, αποτελούν έθνη, και τα έθνη αποτελούν ομάδες. Ο άνθρωπος ως οντότητα θέλει να ανήκει κάπου. Και κάπου συγκεκριμένα, όχι έτσι αόριστα. Ευρωπαίος, όπως γράφουν πλέον στα προϊόντα. Δεν γράφουν: παράγεται στην Ελλάδα. Γράφουν παράγεται στην Ε.Ε. και άντε βρες εσύ τι τρως στο πιάτο σου!

Ορισμένοι λαοί της Ευρώπης έχουν μεγάλη ιστορία, βαριά κληρονομιά, που δεν μπορείς να τους τη στερήσεις, να του την κόψεις. Και αυτό επιχειρείται από την Ε.Ε. σήμερα. Θέλει να καταργήσει τα κράτη, τα έθνη και να γίνουμε όλοι ένας χυλός, μία σούπα, χωρίς γεύση και τέρψη...

Γι’ αυτό την Κυριακή 26 Μαΐου, πρέπει όλοι να μπουμε στο παραβάν των ευρωεκλογών και να απαντήσουμε, με την ψήφο μας, ότι δεν θέλουμε να είμαστε χυλός, σούπα. Θέλουμε να έχουμε ομάδα, πατρίδα, θρησκεία... Μην πείτε “δε βαριέσαι”, γιατί αύριο θα είναι αργά...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 215 guests και κανένα μέλος