Αγαπητοί συνδημότες πολλά και παράξενα συμβαίνουν στο δήμο μας.

Έχουμε τον Δήμαρχο ο οποίος διαθέτει απαράμιλλη ικανότητα ελιγμών, παλαιός συνδικαλιστής γαρ, και τους 32 νυν δημοτικούς συμβούλους, η πλειάδα των οποίων δε γνωρίζει (και δεν ασχολείται με) τα προβλήματα των 3Β και επιμένει (γιατί άραγε;) να συνεχίσει να διαδραματίζει κάποιο (ποιό;) ρόλο στα δημοτικά δρώμενα.

Παρακολουθούμε (ΤΟΝ ΗΓΕΜΟΝΑ κατά τον Μακιαβέλλι) Δήμαρχο, φοβούμενο την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του, "να εξοντώνει εν τη γενέσει της" την όποια αντίπαλη πιθανολογούμενη υποψηφιότητα, είτε με δημοσιεύματα στον περί αυτόν τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, είτε με παρασκηνιακούς τρόπους στους οποίους μετέχουν και δημοτικοί σύμβουλοι που δρουν ως ‘’λαγοί’’ στο κυνήγι της εξουσίας. Οι δε αιωρούμενες υποσχέσεις είναι πολλές.

Βλέπουμε ορδές "επαγγελματιών" δημοτικών συμβούλων να "επαιτούν" την όποιας μορφής υποστήριξη. (Διάσημος επαίτης της λογοτεχνίας μας ήταν ο «Ζητιάνος» του Καρκαβίτσα. Εκεί ο ήρωας Τζιριτόκωστας, που έχει κάνει την επαιτεία επάγγελμα, καταφέρνει να ξεγελάσει τους κατοίκους του χωριού «Νυχτερέμι» (όνομα συμβολικό), να τους οδηγήσει στον αφανισμό και να φύγει πλούσιος και ανενόχλητος).

Βλέποντας δε τις ηλικίες αρκετών υποψηφίων συμβούλων, παρουσιασθέντων από τον Δήμαρχο, συνταξιούχων στη κανονική τους ζωή, εύκολα αναρωτιέται κάποιος τι το ‘’ΝΕΟ’’ και ποιες φρέσκες ιδέες μπορούν να προσφέρουν σε ένα Δήμο πού σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου, θέλει να κινείται στην αιχμή της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Δεν απορρίπτουμε την πείρα αλλά όπως και να το κάνουμε άλλες οι προσδοκίες και τα οράματα των νέων. Δύσκολο να αλλάξεις τις παγιωμένες απόψεις μεγάλων στην ηλικία, εκτός και αν επιδίωξη του "ΗΓΕΜΟΝΑ" Δημάρχου είναι να συνεχίσει να έχει μία στρατιά δημοτικών συνεργατών που θα λένε ΝΑΙ σε όλα χωρίς αντίρρηση και σκέψη, όπως μας έχει συνηθίσει έως τώρα.

Σκεπτόμενοι συνδημότες, πολλά θα ακούσετε, πολλά θα δείτε. Όμως το απόλυτα ζητούμενο είναι να υπάρξει επιτέλους μια "ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ" χωρίς τα βαρίδια εκείνα που δυστυχώς, δεν έπραξαν και δε πράττουν έως και σήμερα το καθήκον τους το οποίο ήταν και είναι Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει αντί να διαχωρίζει τους δημότες, να αφυπνίζει αντί να «κοιμίζει» τις συνειδήσεις, να δημιουργεί οράματα, να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά αντί να την αφήνει ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο.

Έννοιες όπως η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, η ΗΠΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ προς όφελος των Δημοτών, η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ, η ΕΥΖΩΪΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, η χρηστή διάθεση των δημοτικών χρημάτων, η ενημέρωση των δημοτών για τη δημοτική περιουσία και την εκμετάλλευσή της (μακριά από γκρίζες συμφωνίες) καθώς και άλλες πολλές, δεν είναι για να παραγεμίζουν τα ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια και να μην τηρούνται αλλά αδιαπραγμάτευτες αρχές για να οριοθετήσουν τη νέα πορεία που πρέπει ν’ ακολουθήσει επιτέλους ο Δήμος μας. Κάτι που ο νυν Δήμαρχος έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί (ή δεν θέλει;) να κάνει.

Επειδή τα προβλήματα μεγεθύνονται τα τελευταία χρόνια, από την πολιτική που ευνοεί την κερδοσκοπία πάνω στο Δήμο μας και από την επιρροή που ασκούν οι δυνάμεις της αγοράς για τη μετατροπή του χώρου και των υποδομών δημόσιου οφέλους σε εμπόρευμα (Athens RIVIERA PROJECT βλέπε παραλίες, MEGA MARINA, εμπορικά κέντρα, οι υποστηρικτικές τους δραστηριότητες και άλλα) μία Νέα Αρχή πρέπει να γίνει που να βάζει τελεία σε όλα αυτά και ν’ αλλάξει σελίδα για τον Δήμο.

Στο χέρι μας είναι.
Καλές γιορτές σε όλους τους ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ 3Β.
 
Β. ΜΑΜΕΛΕΤΖΗΣ
20 Δεκεμβρίου 2018
Διαχειριστής του facebook forum: 3Β ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος