ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρέπει να απεμπλακεί από τις προσωπικές διαμάχες

 

Τα παιχνίδια εξουσίας, που παίζονται εδώ και αρκετό διάστημα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αποδεικνύουν την παρακμιακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός με ευθύνη των ηγεσιών του, κατάσταση που δεν αντιστρέφεται από τις «ρωμαϊκού» τύπου φιέστες και γιορτές.

Δυστυχώς αποκρύπτεται η αλήθεια στα μέλη του Ε.Ε.Σ. περί «γνήσιων» διαθέσεων για εκλογές από την πλευρά της διορισμένης Διοίκησης.

Αλήθεια πόσες φορές ζητήθηκε, με παρεμβάσεις στις δικαστικές αρχές, παράταση παραμονής της διορισμένης Διοίκησης, στο παρά πέντε, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος προετοιμασίας των εκλογών ή με την «αξιοποίηση» του μεταναστευτικού ως επιχείρημα;

Ας κοινοποιηθεί σε όλους (Περιφερειακά Τμήματα, εθελοντικά Σώματα, μέλη του Ε.Ε.Σ.) η εφετειακή απόφαση (με ημερ. 25.7.2016), που με σαφήνεια τοποθετείται σε όλες τις παρεμβάσεις των εμπλεκομένων μερών και την οποία με εξαιρετική σπουδή η διορισμένη Διοίκηση προσπάθησε και κατάφερε «κατά περίεργο» τρόπο να αναστείλει.

Ας σταματήσουν πλέον οι διαχωρισμοί των Ερυθροσταυριτών, με το σκεπτικό ότι όσοι δεν υποστηρίζουν τις απόψεις του διορισμένου Προέδρου ανήκουν σε αντίπαλο στρατόπεδο. Για τους Ερυθροσταυρίτες το δίλημμα δεν είναι Μαρτίνης ή Αυγερινός, αλλά το μέλλον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ποιος θα το εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η τελευταία απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου που έθεσε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε διαδικασία αναστολής (suspension) θα πρέπει να κοινοποιηθεί στα μέλη, με όλη τη συνοδευτική αλληλογραφία, για να σχηματίσουν όλοι σαφή άποψη των πραγμάτων. Και κυρίως στους εργαζομένους του Ε.Ε.Σ., που θα είναι οι άμεσα θιγόμενοι.

Όσο για τη νομιμότητα ή μη της Γενικής Καταστατικής Συνέλευσης, που οργανώθηκε από τη διορισμένη Διοίκηση, μόνο κατ΄ επίφαση ψηφίστηκε το νέο Καταστατικό, αφού η διαδικασία ήταν διαδικασία δημοψηφίσματος, με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ, και όχι κατάθεση προτάσεων, απόψεων κλπ.

Συμπέρασμα: ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρέπει να απεμπλακεί από τις προσωπικές διαμάχες που είναι σαφές πλέον ότι καθορίζονται από προσωπικά κίνητρα και να ξαναγυρίσει στις ιδέες και τον σκοπό ύπαρξής του, ώστε να αποτραπεί ο εμφύλιος που έχει ξεκινήσει και ο οποίος μόνο θύματα θα προκαλέσει.

ΔΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλος του Ε.Ε.Σ.
Πρώην Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 277 guests και κανένα μέλος