Αγαπητοί συμπολίτες,
 
Πρόσφατα όλοι μας πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Άσχετα με τον αν ο καθένας από εμάς συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτό τον τρόπο αξιοποίησης, η εξέλιξη αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την περιοχή μας.
 
Σύμφωνα με το νόμο 2338/1995 τουλάχιστον δέκα τοις εκατό (10%) των εσόδων που προκύπτουν από την πάσης μορφής αξιοποίησης της εκτάσεως του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού διατίθεται για τη δημιουργία σύγχρονης υποδομής και δικτύων ποιότητας ζωής, καθώς και για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου χωροταξικού οικιστικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής.
 
Η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία αυτή ως ελάχιστο αντιστάθμισμα για την επιβάρυνση που έχει υποστεί η περιοχή μας λόγω της μεταφοράς του αεροδρομίου στα Μεσόγεια.
Ως δημοτική παράταξη στηρίζουμε απόλυτα την προσπάθεια των Δήμων της περιοχής μας για την απόδοση των αντισταθμιστικών και καλούμε επίσης και όλους τους βουλευτές της περιοχής μας να συμβάλλουν με κάθε δυνατή ενέργεια.
 
Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος