Λάβαμε κοινή επιστολή τριών συναδέλφων του Χολαργού και τη δημοσιεύουμε σχεδόν αυτούσια, λόγω του γενικότερου ενδιαφέροντος και της διατοπικής σημασίας της.

Ιδού το Ελληνικό Κράτος της μηδενικής ανοχής στη διαφθορά Αφιερωμένο εξαιρετικά στους κ.κ. Καραμανλή και Παυλόπουλο...

Η “νομιμότητα” ευνοεί την αυθαιρεσία

 

Δεν προλάβαμε να το δούμε, απορρίπτεται!!!


Λάβαμε κοινή επιστολή τριών συναδέλφων του Χολαργού και τη δημοσιεύουμε σχεδόν αυτούσια, λόγω του γενικότερου ενδιαφέροντος και της διατοπικής σημασίας της.


Ιδού το Ελληνικό Κράτος της μηδενικής ανοχής στη διαφθορά Αφιερωμένο εξαιρετικά στους κ.κ. Καραμανλή και Παυλόπουλο.


Ελλάς το μεγαλείο σου φώναξαν, οι τρεις εκδότες των τοπικών εφημερίδων του Χολαργού: «30 ΜΕΡΕΣ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» και «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ» όταν έλαβαν επιστολή από την Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με την οποία η ένσταση που κατέθεσαν για παράνομη πληρωμή κατασκευής δεξαμενής στον Υμηττό απορρίφθηκε διότι δεν αποφάνθηκαν τα αρμόδια όργανα εντός της αποκλειστικής προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος.


Συγκεκριμένα στις 29/10/08 οι τρεις εκδότες Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, Μάκης Βραχιολίδης και Πέτρος Καραμανέας υπέβαλαν ένσταση στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να απορριφθεί ως μη νόμιμη, απόφαση του Δήμου Χολαργού για πληρωμή κατασκευής δεξαμενής στην Α’ Ζώνη Υμηττού με την διαδικασία του επείγοντος.

Οι τρεις εκδότες στην ένστασή τους αναφέρουν πρώτον ότι η περίοδος των πυρκαγιών και των καυσώνων ήταν γνωστή από το προηγούμενο καλοκαίρι, συνεπώς η διαδικασία του επείγοντος τον Ιούλιο είναι παράνομη αφού δεν προέκυψε τίποτα το ξαφνικό. Δεύτερον η οικοδομή της δεξαμενής έγινε στην Α’ Ζώνη Υμηττού όπου απαγορεύεται ρητώς με Προεδρικό Διάταγμα οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα και τρίτον ο Δήμος του Χολαργού δεν διέθετε καμία από τις απαραίτητες άδειες που προβλέπονται από το νόμο ακόμη και για τα δασικά έργα. Οι τρεις εκδότες κατηγορούν ευθέως το Δήμο Χολαργού για τερτίπι προκειμένου να ανατεθεί απ’ ευθείας το έργο σε ημέτερο εργολάβο και να γλιτώσουν την απαραίτητη έκπτωση.


Και ιδού οι ενέργειες και οι συμπεριφορές αυτών που έχουν βασική εντολή (δέσμια αρμοδιότητα) να ελέγχουν την νομιμότητα και τη διαφάνεια των πράξεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από τις 29 Οκτωβρίου δεν συνεδριάζουν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου και τότε στέλνουν επιστολή όπου αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με την ανωτέρω προσφυγή σας (αριθ. Πρωτ. ΔΑΑ Περιφέρειας Αττικής 21406/30305/29-10-2008) κατά της υπ’ αρ. 171/2008 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χολαργού σας γνωρίζουμε ότι δεν αποφανθήκαμε επ’  αυτής εντός της αποκλειστικής προθεσμίας του ενός μηνός, που προβλέπεται από την παράγραφο 2 του άρθρου 150 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006). Συνεπώς η προσφυγή σας θεωρείται ότι έχει απορριφθεί.

Κατά της παρούσης απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιων της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Νόμου 3463/2006 από οποιονδήποτε έχει έννομα συμφέρον εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (άρθρο 151 του νόμου 3463/2006)».


Με λίγα λόγια οι εντεταλμένοι ελεγκτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δηλώνουν ότι δεν είχαν χρόνο να ελέγξουν την υπόθεση και καλούν τους δημοσιογράφους να προσφύγουν εκ νέου σε άλλους αρμόδιους γι αυτά που καταγγέλλουν.

Και συνεχίζουν οι συνάδελφοι διερωτώμενοι για την έννοια της νομιμότητας.


Σ.Σ. ΕΒΔΟΜΗΣ: Εκείνος που πρέπει να σχολιαστεί δεν είναι ο Περιφερειάρχης που δεν επελήφθη, δεν ενήργησε, αλλά ο Κώδικας του Προκόπη Παυλόπουλου που του δίνει το δικαίωμα να μην ενεργήσει και η μη ενέργειά του να θεωρείται, να παράγει αναιτιολόγητα απορριπτικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, “δικάζει” χωρίς να δικάζει και χωρίς να αιτιολογεί την μη απόφασή του, που, μ’ όλα ταύτα είναι απαλλακτική απόφαση για τη διοίκηση (απόφαση του Δήμου).

Η σιωπηρή απόφαση λέει: “Γιατί έτσι μου γουστάρει”.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 214 guests και κανένα μέλος