Αγαπητή Εβδόμη,

 

πάσχω από οξεία λευχαιμία και πνευμονική ανεπάρκεια. Μένω στη Βουλιαγμένη και νοσηλεύομαι 2 φορές την εβδομάδα στο Μετροπόλιταν, όπου υποβάλλομαι σε μεταγγίσεις αίματος.

 

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να με πηγαίνει το πρωί και να με γυρίzει στο σπίτι μου, συνήθως όταν πλέον έχει νυχτώσει.

Η ταλαιπωρία στο νοσοκομείο ωχριά μπροστά στον εφιάλτη που δοκιμάζω στη διαδρομή προς και από το νοσοκομείο λόγω του μποτιλιαρίσματος των αυτοκινήτων και έχει ως συνέπεια η αγωγή που ακολουθώ να πηγαίνει χαμένη, αφού το άγχος εξατμίζει τα οφέλη από την αγωγή.

 

Ενας γνωστός, μου πρότεινε να πηγαίνω στις εφημερίες του Ασκληπιείου Νοσοκομείου ώστε να μην ταλαιπωρούμαι. Η ιδέα αυτή με γέμισε αισιοδοξία και αποφάσισα να το δοκιμάσω.

 

Πήγα το πρωί στις 8.30 στα εξωτερικά ιατρεία και αφού παρουσίασα τις αιματολογικές εξετάσεις, η πρώτη ενέργεια του προσωπικού ήταν να τοποθετήσει στον αριστερό καρπό μου έναν κεντρικό καθετήρα (παρά το ότι τους πληροφόρησα ότι έχω άλλον στο δεξί μου χέρι).

 

Ακολούθησαν οι προκαταρκτικές ενέργειες οι οποίες ξαφνικά διακόπηκαν με την παρέμβαση της διευθύντριας κας Καλογήρου, η οποία απεφάνθη ότι δεν μπορεί να γίνουν οι προγραμματισμένες μεταγγίσεις για λόγους που ειλικρινά δεν κατάλαβα.

 

Μετά από 4 ώρες αναμονής απεφάνθησαν ότι δεν θα γίνουν οι μεταγγίσεις. Μία νοσοκόμα μου αφαίρεσε με τον πιο αδέξιο τρόπο τον περιττό για μένα κεντρικό καθετήρα και τοποθέτησε μία γάζα που στερέωσε με αυτοκόλλητη ταινία.

 

Πήγα στο αυτοκίνητο που με περίμενε η συνοδός μου, η οποία έμεινε έκπληκτη από την αιμορραγία που είχε γεμίσει τα μανίκια και το μπουφάν μου μέχρι και τα παπούτσια μου και κυριολεκτικά τρέκλιζα.

 

Γυρίσαμε αμέσως στο χώρο νοσηλείας και αφού με κατέστησαν υπεύθυνο γιατί «δεν πίεσα αρκετά το σημείο» μου επανατοποθέτησαν νέα γάζα με την αυστηρή παρατήρηση «να το πιέζετε πιο έντονα».

 

Στο μεταξύ το χέρι μου από το βραχίονα μέχρι τη παλάμη ήταν γεμάτο αίματα. Δεν έκαναν καμμιά ενέργεια να το καθαρίσουν και σε ερώτησή μου, μου υπέδειξαν να το πλύνω στο νιπτήρα εκεί κοντά.

 

Τώρα, πώς θα πίεζα τη γάζα και θα έπλενα και το χέρι συγχρόνως, δεν μου το εξήγησαν!

Για τα όσα είχαν προηγηθεί έδειξα υπέρμετρη υπομονή παρά τις επιφυλάξεις μου.

 

Το να έχω υποστεί όμως αιμορραγία από την αμέλειά τους και η μετάπειτα έλλειψη στοιχειώδους ανθρώπινης ευαισθησίας, ξεπέρασε τα όρια της υπομονής μου.

Θεώρησα λοιπόν ότι έπρεπε να το καταγγείλω, αφού τα αναφέρω στη διοίκηση όσα είχαν προηγηθεί και η σκέψη μου πήγε στον Πρόεδρο κο Ηρακλή Καραγεώργο για τον οποίον είχα ακούσει τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια. Είχα την τιμή μάλιστα να τον συναντήσω και να διαπιστώσω προσωπικά ότι αποτελεί πρότυπο χαρισματικού ανθρώπου με κύρος που τον διακρίνει εκτός των άλλων η απλότητα και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπο.

 

Πήγα κατευθείαν στο γραφείο του για να πληροφορηθώ με οδύνη ότι τον είχαν απαλλάξει των καθηκόντων του, χωρίς να μου δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Εάν τα συμπεράσματά μου επαληθευθούν, θεωρώ την πράξη αυτή επιεικώς απαράδεκτη, και προσθέτει ένα ακόμα από τα πολλά ψέματα στις προεκλογικές επαγγελίες της κυβέρνησης περί κράτους δικαίου που θα καταργήσει τις κομματικές διακρίσεις και στις επιλογές του ως κριτήρια θα χρησιμοποιηθούν οι γνώσεις και η ικανότητα.

Απευθύνομαι στην εφημερίδα Εβδόμη και προσωπικά στην κα Αννα Μπουζιάνη της οποίας διαβάζω επί σειρά ετών τα σχόλια και τις επισημάνσεις, που αφορούν τον κοινωνικό τομέα της περιοχής και τη θεωρώ ως ένα φρουρό για την προστασία του πολίτη και συνήγορο με την παρουσία της, όποτε συζητούνται θέματα στο Δήμο που μας αφορούν και την παρακαλώ έστω και προφορικά να ακούσω τα σχόλιά της στις τοποθετήσεις μου.

 

Με εκτίμηση

Σπύρος Βιδάκης

 

σ.έκδοσης Κύριε Βιδάκη, λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία σας. Ομως δεν είναι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου έτσι. Πέσατε στην ...περίπτωση, όταν μάλιστα το νοσοκομείο είναι “ακέφαλο...”.

Οσο για τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Ηρακλή Καραγεώργο, δυστυχώς είναι γεγονός ότι η πολλά τάζουσα κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε όπως όλες οι προηγούμενες· με καθαρά μικροκομματική αντίληψη, γιατί ο Ηρ. Καραγεώργος έχει κάνει έργο στο Νοσοκομείο και είναι η δεύτερη φορά που “απαλλάσσεται”, όπως έγραφα στο προηγούμενο φύλλο μας.

Πώς να πάει μετά μπροστά αυτός ο τόπος!

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 427 επισκέπτες και κανένα μέλος