Ο μόνος Δήμαρχος που αισθάνεται παρορμητικά την επιθυμία να συνδράμει στην προσπάθεια έκδοσης της εφημερίδας μας ΕΒΔΟΜΗ, δεν είναι ένας Δήμαρχος της περιοχής μας, όπως ίσως, θα περιμένατε, αλλά ο πρώτος και πρώην πλέον Δήμαρχος Μήλου ΗΛΙΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ.

Και το κάνει, όπως διατείνεται ο ίδιος, γιατί εκτιμάει την προσπάθεια, την ποιότητα, την αντικειμενικότητα και την ανεξαρτησία της εφημερίδας μας. Τον ευχαριστούμε δημόσια και του ευχόμαστε μακροημέρευση.

Ο πρώτος Δήμαρχος Μήλου, ο Ηλίας Μωραΐτης, είναι παρά πέντε, ενός αιώνα! Συνδικαλιστής και πρόεδρος Κοινότητας αρχικά, εξελέγη Δήμαρχος της ενοποιημένης εθελούσια Μήλου, πριν από την υποχρεωτική συγχώνευση με τον “Καλλικράτη”. Δώδεκα χρόνια υπηρέτησε την Τ.Α., πάντα μ’ ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο...

Δεν είμαι σε θέση να κάνω απολογισμό του έργου του, που είναι πολύ σημαντικό, όπως ξέρω. Γνωρίζω όμως, ότι η πόλη Σοντοσίμα, στημακρινή Απω Ανατολή - στην Ιαπωνία, καλωσορίζει τους επισκέπτες της στην είσοδό της, σε άπταιστα ...ελληνικά: “Καλώς ήλθατε”. Αυτό οφείλεται στον Ηλία Μωραΐτη που αδελφοποίησε τη Μήλο με έναν τόσο μακρινό “αδελφό” Δήμο.

Ηλία, αξίζεις την αγάπη μας, όπως και των συμπατριωτών σου της Μήλου.

Μια αγάπη που φτάνει εκεί που ανατέλλει ο μεγάλος μας αδελφός και πατέρας, ο Ηλιος!...
 
 
Κώστας Βενετσάνος


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 guests και κανένα μέλος