Αγαπητοί δημότες και δημότισσες,

Είναι λυπηρό να αναγκάζομαι, αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, για εσάς τους δημότες, για όλους μας, να εκδίδω ανακοινώσεις για να υπερασπίσω τα αυτονόητα, την πολιτική ακεραιότητα του προσώπου μου και της θέσης μου ως αντιδημάρχου Περιβάλλοντος

Είναι η δεύτερη φορά που αναγκάζομαι να το κάνω από τότε που εκπροσωπώ την συμπολίτευση. Μάλλον με τιμάει αυτό καθότι όλοι γνωρίζουν το ήθος μου, την συναινετική μου στάση, την συνεργασία μου με τις εκάστοτε δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τους ψηφοφόρους όλων των συνδυασμών και την ανεξάρτητη φωνή μου. Ίσως αυτό ενόχλησε ακραίους και ανεύθυνους κύκλους της Πρωτοβουλίας Πολιτών που δεν εκφράζουν την κοινή συνισταμένη της συνεργασίας της Αυτοδιοίκησης (Δήμος και αιρετή Περιφέρεια Αττικής) για την εφαρμογή του τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων. Oφείλω λοιπόν να ενημερώσω εσάς τους δημότες για τα εξής:

Πρώτον, ο Δήμος μας είχε συγκροτήσει ομάδα εργασίας για να προετοιμάσει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων αποτελούμενη από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος από το χειμώνα του 2014-2015. Μάλιστα, η ομάδα εργασίας και ο εισηγητής, δημοτικός υπάλληλος, συμμετείχαν σε ημερίδες και σεμινάρια για τον σκοπό αυτό.

Δεύτερον, ήταν γνωστό στην αντιπολίτευση ότι επίκειται διαφορετικός σχεδιασμός για τη διαχείριση απορριμμάτων από την πρώτη μάλιστα ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της νέας περιφερειάρχη Αττικής. Μέχρι και τριήμερο διεθνές συνέδριο διοργανώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 από την Περιφέρεια Αττικής για το ίδιο θέμα.

Τρίτον, είναι γνωστή η πρόταση της δημοτικής αρχής και οι προγραμματικές της θέσεις από την πρώτη δημοτική της θητεία για δημιουργία Πράσινου Σημείου Διαχείρισης και αυτή η πρόταση προσαρμόστηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο με βάση και τις οδηγίες της περιφέρειας Αττικής και προέκυψε ένα ολοκληρωμένο πλέον πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων, ένα τοπικό σχέδιο, ανοιχτό ακόμα και για διαδημοτική συνεργασία.

Τέταρτον, ο Δήμος μας έχει κάνει άλματα προόδου στον τομέα της έγκαιρης αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας: Κατασκεύασε σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε στεγασμένο χώρο το 2012, προώθησε το 2011 νέα μελέτη για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της χωματερής και ολοκλήρωσε το μεγάλο έργο τον Δεκέμβριο του 2014 (!), ενώ νομιμοποίησε και αδειοδότησε τον Λειοτεμαχιστή. Και όλα αυτά κάτω από καθεστώς μνημονίων, με πάγωμα των προσλήψεων και το χειρότερο με αναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις και απολύσεις λόγω δικαστικών αποφάσεων 60 εργαζομένων.

Πέμπτον, η μείζων αντιπολίτευση από τον Σεπτέμβριο 2014 που ανέλαβε τα καθήκοντά της ασχολήθηκε περισσότερο με μικροπολιτική ακόμα και με προσωπικού χαρακτήρα αιτήματα. Για θέματα ουσίας ουδέποτε ασχολήθηκε. Οπότε τα προσβλητικά και μειωτικά υπονοούμενα τους για το αν είμαι γνώστης των θεμάτων της αρμοδιότητάς μου τα επιστρέφω σε αυτούς που εδώ και 10 μήνες δεν έχουν προτάσεις, δεν έχουν γνώσεις και δεν θέλουν να εφαρμοστεί τίποτα.

Οι μειωτικές εκφράσεις προς το πρόσωπό μου, δεν αγγίζουν τη δημοτική μου πορεία και το έργο μου σε κάθε πόστο, που μου εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος Κορωπίου Δημήτριος Κιούσης και δεν θα επιτρέψω να απασχολήσουν ξανά τη δημοτική συζήτηση τέτοιες πρακτικές ακραίων κύκλων της μείζονος αντιπολίτευσης. Θα τους αφήσουμε στην κοινωνική και πολιτική τους απομόνωση.

Ο κόσμος του Κορωπίου γνωρίζει επίσης και το αυτονόητο δηλαδή την πραγματικότητα, τα δεδομένα: ότι για να υλοποιηθεί το άρτιο από τεχνοκρατικής πλευράς σχέδιο που καταθέσαμε, προϊόν συνεργασίας δημοτικών υπηρεσιών-εργαζομένων και ειδικών περιβαλλοντολόγων, χρειάζεται, εκπαιδευμένο προσωπικό, κατάλληλος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και την καθολική σχεδόν λαϊκή συμμετοχή σε ένα όμως οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά, σταθερό περιβάλλον.

Ο κόσμος του Κορωπίου γνωρίζει επίσης ότι εισερχόμαστε σε ένα ακόμα δυσκολότερο μνημονιακό περιβάλλον που δοκιμάζει την λειτουργία των έως σήμερα παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας.

Όλοι μαζί όμως θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, και για μια ακόμη φορά θα υπερασπίσουμε την κοινωνική συνοχή και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα των αρμοδιοτήτων μου. Αυτή είναι η καθημερινή μας μάχη και ξέρουν οι δημότες πόσο εργατική είναι η δημοτική μας αρχή.

 
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Αντώνης Κορωνιάς

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 166 guests και κανένα μέλος