Οι προσφορές των γηγενών Ελλήνων προγόνων μας, πριν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, στις επιστήμες, στη Φιλοσοφία και στις Καλές Τέχνες είναι γνωστές και αναμφισβήτητες, εκτός από την χρονολογία, που αμφισβητείται σκόπιμα από κάποιους.

Η Μηχανική όμως και η τεχνολογία είναι σχετικά άγνωστες, γιατί μεσολάβησαν τεράστια καταστροφικά γεωλογικά φαινόμενα και πολλοί πόλεμοι, κατά τους οποίους οι κατακτητές αφάνισαν και κατάκλεψαν κάθε πολιτιστικό στοιχείο μας, για να ισχυριστούν ότι οι ελληνικές εφευρέσεις ήταν δικές τους!

Μερικές από τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν:

― Ο κινηματογράφος, που παρουσίαζε την υπόθεση του έργου με εικόνα και ήχο!

― Τα αυτοκινούμενα οχήματα (αυτοκίνητα), με αυτόματη πλοήγηση, με κιβώτιο ταχυτήτων, υδραυλικές βαλβίδες κ.α, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψυχαγωγικούς λόγους.

Λειτουργικά ρομπότ, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών, όπως ήταν η αυτόματη θεραπαινίδα, δηλαδή ανθρωποειδές ρομπότ φυσικού μεγέθους, που όταν τοποθετούσε κάποιος ένα κύπελο (κρατήρα) στην αριστερή παλάμη του, έριχνε με το δεξί χέρι, από αγγείο κρασί και κατόπιν νερό, όσο επιθυμούσε ο επισκέπτης.

― Πλήθος πολύπλοκων αστρονομικών και μετρητικών οργάνων ακριβείας, όπως αναλογικό υπολογιστή, G.P.S., θεοδόλιχο-χωροβάτη, για τον υπολογισμό αστρονομικών και γεωδαιτικών στοιχείων.

― Πληθώρα ανυψωτικών μηχανημάτων, για την κατασκευή κολοσσιαίων κτισμάτων, όπως τειχών και ακροπόλεων, τις οποίες έλεγαν Λάμισες, από το όνομα της πέτρας που λεγόταν “ο λάας - λᾶς” και οι καλύτεροι τεχνίτες ήταν οι Πελασγοί Λαέρτιδες (Λαέρτης = ο χτίστης της πέτρας), και αργότερα οι Μινύες, οι πρόγονοι των Μυκηναίων, έχτισαν τις άγνωστες σε μας ΕΛΛΗΝΙΚΗΕ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ και μετέπειτα κατασκεύασαν τις περίφημες πυραμίδες της Αιγύπτου, που οι περισσότεροι νομίζουν ότι τις έχτισαν οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι ούτε το ύψος τους δεν μπορούσαν να μετρήσουν και φώναξαν τον Ελληνα Ίωνα σοφό Θαλή από την Μίλητο!

― Χιλιάδες είδη ρολογιών και ξυπνητηριών που λειτουργούσαν αυτόματα και αδιάκοπα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση!

Ακουστικός τηλέγραφος και τηλεπικοινωνιακά μέσα, όπως πυρσεία και φρυκτωρίες, που χτίζονταν μεταξύ υψωμάτων που απείχαν πολλά χιλιόμετρα και αποτελούνταν από σύστημα πυρσών, που μετέδιδαν οπτικά μηνύματα με τη χρήση πενταδικού ψηφιακού σχηματισμού ολόκληρων προτάσεων, οι οποίες μεταφέρονταν δια μέσου των φρυκτωριών, που έμοιαζαν με κόλουρες πυραμίδες (χωρίς κορυφή) και από μέσα έβγαζαν φλόγα τη νύχτα και καπνό την ημέρα!

Ηχητικός συναγερμός, Ελληνικός νερόμυλος, Παντογράφος (έκανε σμικρύνσεις και μεγεθύνσεις), ποδοκίνητος τροχίς, ναυτικό δρομόμετρο (μετρούσε θαλάσσιες αποστάσεις, Ανεμολόγια, Τρυπάνια, Γωνιόμετρα, διόπτρες πολλών ειδών, Πλανητικό σύστημα, Πλανητικός εξομοιωτής, Αστρολάβος (μετρούσε τις αποστάσεις των ουρανίων σωμάτων), Η θαυμάσια ηχητική των θεάτρων, από όπου προήλθε η κατασκευή των ηχείων!

Κατασκευή ανάγλυφων και αγαλμάτων, κατασκευή ποικίλων ανυψωτικών μηχανημάτων και γερανών, πολιορκητικών και πολεμικών μηχανημάτων, χιλιάδες εφευρέσεις που αφορούσαν την αρχιτεκτονική, τη ναυπηγική, τη μεταλλουργία, την κατασκευή οικιακών συσκευών και επιτραπέζιων παιχνιδιών και οι υπολογιστές ήταν έργο των Ελλήνων, όπως ο υπολογιστής των Αντικυθήρων που θα αναφερθούμε την επόμενη φορά.

Φαίδρα Φραγκομανώλη - Κοκκόλα




Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 225 guests και κανένα μέλος