Η οποιαδήποτε σκέψη και πρόθεση για συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων, ασχέτως του πως και πόσο εξωραϊστικά θα σερβιριστεί, πλήττει ευθέως την ήδη από μακρού ανεπαρκέστατη και ασθμαίνουσα αστυνόμευση και θα δημιουργήσει εύλογες υπόνοιες στους πολίτες, ότι τελικά η Μέρκελ και ο Τόμσεν θα αφαιρέσουν περιχαρείς και το τελευταίο φύλλο συκής από την προεκλογική «επαναστατικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ψηφοφόροι του οποίου –ειρήσθω εν παρόδω- δεν πρόκειται να ανεχθούν για πολύ έναν αριστερόζ σαμαροβενιζέλο πρωθυπουργό, του οποίου οι «ρήξεις» με τα όποια κατεστημένα θα περιορίζονται σε ανώδυνους «οργισμένους» βερμπαλισμούς.

Τα «πολυ(α)δύναμα Α.Τ δοκιμάστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, με παταγώδη αποτυχία. Και ναι μεν, ο σχεδιασμός τής επανάκαμψής τους εάν, όπως και όποτε υλοποιηθεί, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την εκφρασμένη απαίτηση της τρόϊκα στο πρώτο μνημόνιο, αλλά οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ που θα εισηγούντο αυτήν την εξόχως αντι-αστυνομική, υδροκέφαλη και αντιλαϊκή δομή, μήπως θα απέδιδαν καλύτερα ως παπατζήδες; «Ισοδύναμο μέτρο» θα ήταν και αυτό.

Ένας «Καλλικράτης» στην Αστυνομία θα είχε την ίδια ακριβώς «επιτυχία» μ’ εκείνον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χάλια μαύρα, με μόνους ουσιαστικά ωφελημένους όχι βέβαια τους πολίτες, αλλά κάποιους ευνοούμενους τσανακογλύφτες, που θα χρισθούν υπερ-διοικητές στα πολυ-αδύναμα Α.Τ και θα κυκλοφορούν με το γνωστό υφάκι «κοιτάξτε με, δοξάστε με».

Ήδη, το μπαλόνι της πολυδιατυμπανισθείσας αποφασιστικότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεφουσκώνει με τον γνωστό δυσώνυμο ήχο –και την παρεμφερή υδρόθειου οσμή- προς μεγίστη ικανοποίηση των καθωσπρέπει οσφυοκαμπτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που επιχαίρουν και θριαμβολογούν, βλέποντας μετά τις πολυθρύλητες «πρώτες 100 μέρες» τον Αλέξη Τσίπρα να γλύφει μετά χαράς, εκεί που μέχρι πρότινος έφτυνε μετά βδελυγμίας.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για το θέμα είναι αποτυχημένη απομίμηση του γνωστού, αμφίσημου δελφικού χρησμού: «Ήξεις αφήξεις (ουκ) εν πολέμω θνήξεις». Στην πραγματικότητα δεν διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα. Απλά επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια. Αφ’ ης στιγμής ομιλεί περι «οργανωτικού σχεδιασμού για τη νέα διαρθρωτική δομή και την χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας», τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Εάν τα -έστω υπό σκέψιν- σχεδιαζόμενα υπερσυγκεντρωτικά εκτρώματα δεν βαπτισθούν πολυδύναμα, αλλά «ευέλικτα» και «ανταποκρινόμενα στις σύγχρονες απαιτήσεις της αστυνόμευσης», αυτό δεν σημαίνει ότι θ’ αλλάξει η ουσία. Τουτέστιν, πατάτες.

Αλήθεια, πώς θα επιτευχθεί αυτό που τονίζει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ; Δηλαδή, πώς η Ελληνική Αστυνομία θα «ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών», εάν π.χ καταργηθεί το Α.Τ Ζεφυρίου;

Θα έχουμε άδικο μετά, αν χαρακτηρίσουμε την «μεγάλη αλλαγή» ως «κάτι (που δεν θα) τρέχει στα γύφτικα»;

Ο δε συμπαθέστατος ηθοποιός και βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος, ας προσέχει λιγάκι όταν αντιγράφει και υποστηρίζει ανεπιφύλακτα διαψεύσεις κρατικών υπηρεσιών. Η ιδιότητά του ως ηθοποιού, ως ανθρώπου δηλαδή που ποιεί ήθος, εξακολουθεί εν Ελλάδι να είναι πολύ πιο αξιοσέβαστη από εκείνη του πολιτικού.

Εάν είχε κάνει τον κόπο να παραβάλει παλαιότερες ανακοινώσεις εκπροσώπων Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας με τα σχετιζόμενα πραγματικά γεγονότα, είναι βέβαιο ότι θα ήταν προσεκτικότερος.

Εν κατακλείδι, η ευθύνη για το τι βράζει στο κράνος που αναδεύει το γκλομπ, ανήκει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου –καλημέρα σας κύριε καθηγητά- και βεβαίως στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος σε πλείστες όσες ευκαιρίες στο πρόσφατο παρελθόν έχει ταχθεί απερίφραστα κατά του υπερσυγκεντρωτισμού στις δημόσιες υπηρεσίες.

Οψόμεθα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 580 guests και κανένα μέλος