Την Κυριακή της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ψηφίσει αρχικά ένα κόμμα  και μέσα από την λίστα που αυτό προτείνει να επιλέξει τον καταλληλότερο υποψήφιο. Η ιστορία έχει δείξει ότι για πάρα πολλούς Έλληνες τα κριτήρια είναι ιδιοτελή και αυτό αποδεικνύεται από τους ανθρώπους που έχουν εκλεγεί κατά το παρελθόν και έχουν οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Πράσινα Αριστερά Άλογα, Σιγανά Ποτάμια, Νεοσωτήρες ΣοσιαλΗστές, Ορθόδοξοι Υποκριτές έχουν στρατευτεί να εξαπατήσουν το λαό και να ανέλθουν στην εξουσία ενώ ο καθένας με τον τρόπο του έχει συμβάλει στην σημερινή κατάντια για την οποία θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ως Έλληνες. Παρά ταύτα καμία ποινική δίωξη δεν έχει ασκηθεί εναντίον τους και ακόμη έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο μας.

Αυτό που προέχει λοιπόν είναι να απαλλαγεί ο τόπος από την σαπίλα που έχει οδηγήσει τη χώρα υποταγμένη  σε αφανή κατακτητή που αντί για όπλα έχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πολυψήφιους αριθμούς που τους ονομάζει χρέος αν και ποτέ το χρέος αυτό δεν μπήκε ολόκληρο στη χώρα και όσο μπήκε δεν επενδύθηκε σε παραγωγικά έργα που θα το αποπλήρωναν.

Ερίζουν για φορολογικά μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, και για άλλα τερτίπια άντλησής χρημάτων για να αποπληρώσουν τις δόσεις ομολόγων του δημοσίου που οι τοκογλύφοι έχουν αγοράσει  σε εξευτελιστικά κλάσματα της ονομαστικής τους αξίας.

Εν΄ονόματι μίας δήθεν Ενωμένης Ευρώπης έχουν παραδώσει το δικαίωμα έκδοσης νομίσματος σε μη κοινωνικά ελεγχόμενους οργανισμούς με κριτήρια ανταγωνιστικά και κερδοσκοπικά, Με την προπαγάνδα έχουν κατορθώσει να πείσουν μία μεγάλη μερίδα των πολιτών εναντίον του εθνικού νομίσματος τη στιγμή που η Ευρώπη δεν έχει κοινή αμυντική, κοινωνική, οικονομική και δημοσιονομική πολιτική ούτε καν κοινά σύνορα. Είναι να απορεί κανείς για ποια Ευρώπη μιλάνε, σίγουρα όμως δεν είναι η Ευρώπη του νομίζει ο μέσος Έλληνας αλλά και ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης με τον οποίο θα πρέπει να συνεργαστούμε για να την αναγεννήσουμε αφού πρώτα καταρρίψουμε το προβαλλόμενο, δύσμορφο  έκτρωμα της.

Πέρα από τις ιδεολογικές απόψεις του καθενός και επειδή κανένα κόμμα δεν έχει την τέλεια πρόταση είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε μία πραγματική πολιτική κατάσταση στην οποία θα πρέπει να δώσουμε μία ρεαλιστική λύση.

Μιλώντας με τους τρέχοντες πολιτικούς όρους οι μημονιακοί αν και χωρισμένοι σε πολλά κόμματα με επικεφαλής τη Ν.Δ  είναι έτοιμοι να ξαναπάρουν την εξουσία σε μία μετεκλογική συνεργασία αρκεί να τους δοθεί η εντολή, στην περίπτωση που η ΝΔ έλθει πρώτο κόμμα και καρπωθεί τους 50 βουλευτές που δίδει ο καλπονοθευτικός νόμος της “Δημοκρατίας” μας. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα θα πάρει αυτός το δωράκι των 50 βουλευτών και σε περίπτωση που, όπως φαίνεται, δεν έχει αυτοδυναμία, θα χρειαστεί να συνασπιστεί με άλλο κόμμα που θα μπορούσε να είναι το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ  ή Χ.Α. και οι ΑΝΕΛ.

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καθαρές θέσεις σε εθνικά κυρίως θέματα, αλλά και επειδή ο αρχηγός του ως νέος Ανδρέας έχει την υποστήριξή των ΗΠΑ υπάρχει ο κίνδυνος ότι, η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο πιθανό να προστεθούν και άλλες υποφώσκουσες μνημονιακές δυνάμεις, δεν θα αποτελέσει την εθνικά σωτήρια λύση που θα περιμέναμε.

Από τη άλλη μεριά ούτε το ΚΚΕ αλλά ούτε και η Χ.Α. θα μπορούσαν να συνεργαστούν μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη ελπίδα για μία καλύτερη λύση από την σημερινή μνημονιακή κατάσταση θα ήταν η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα κόμμα με δηλωμένες εθνικές θέσεις δηλαδή τους ΑΝΕΛ.

Δυστυχώς στη ζωή τα πράγματα δεν είναι πάντοτε όπως θα έπρεπε διότι το κακό συσπειρώνεται ευκολότερα και προκειμένου να υπάρχει συνεργασία ΖΥΡΙΖΑ  με ΠΑΣΟΚ  και άλλους μνημονιακούς θα ήταν ευχής έργο εάν μπορούσε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ. Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ,  όπως φαίνεται, δεν θα έχει αυτοδυναμία και ως εκ τούτου θα ανατρέξει σε συνεργασία που εάν γίνει με μνημονιακούς θα απογοητεύσει τους προς το παρόν ετερόκλητους ψηφοφόρους του.

Εάν μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρατήσει την αντιμνημονιακή εικόνα που δείχνει σήμερα, θα προτιμήσει να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, εφόσον αυτοί κατορθώσουν να μπουν στη Βουλή. Μία τέτοια συνεργασία θα αποτρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ από ορισμένα εθνικά ατοπήματα στα οποία έχει την τάση να παρασύρεται όπως, το Σκοπιανό, το Κυπριακό, η Θράκη και η λαθρομετανάστευση.

Μετά τα ανωτέρω είναι προφανές ότι με την σημερινή συγκυρία των πολιτικών πραγμάτων μία εθνικά ρεαλιστική λύση θα ήταν να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, καλώς ή κακώς να πάρει το δώρο των 50 βουλευτών, αλλά χωρίς αυτοδυναμία και οι ΑΝΕΛ να κατορθώσουν να μπουν στη Βουλή.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό φαίνεται εφικτό, όσον όμως αφορά τους ΑΝΕΛ εκεί θα πρέπει όλοι οι συντηρητικοί, δεξιοί και κεντρώοι Έλληνας να βοηθήσουν ώστε να έχει η Ελλάδα μία ασφαλιστική δικλείδα σε αυτή την εθνικά ιστορική στιγμή. Σε τυχόν εκλογικές περιφέρειες που κάποιος δεν τα βρίσκει με τους υποψηφίους ας ψηφίσει τουλάχιστον το κόμμα, Ένα πράγμα έχει σημασία, να φύγει η σαπίλα αλλά και να ευρεθούμε σε μία εθνικά ελεγχόμενη κατάσταση.

 
Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής Πολυτεχνείου
19 Ιανουαρίου 2015

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος