Ο Δημοσθένης Δ. Δόγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου το 1978 στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η οικογένεια Δόγκα εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Βούλας από το 1927.

Το 1996 αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Βούλας και έχει σπουδάσει χρηματοοικονομικά και Ναυτικό Δίκαιο. Συγκεκριμένα, το 2001 αποφοίτησε με National Diploma και Business and Bachelor’s degree στο πανεπιστήμιο του Greenwich. Το 2002 έλαβε Master στην ειδικότητα Maritime of Law στο πανεπιστήμιο του Huddersfield.

Τα τελευταία 12 χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αττική και ασχολείται με τις βιολογικές καλλιέργειες. Παράλληλα, συμμετέχει στη μελετητική ομάδα «AnyGivenProject.com», η οποία υλοποιεί εθελοντικά καινοτόμες ιδέες.

Τον Μάιο του 2014 στις δημοτικές εκλογές ηγήθηκε ανεξάρτητης παράταξης διεκδικώντας τη δημαρχία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και σήμερα είναι αρχηγός μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Από την ενασχόληση του Δημοσθένη Δόγκα με τα κοινά ξεχωρίζουν η ανάδειξή του με την ψήφο των συνδημοτών του στη θέση αρχηγού μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αλλά και η εκλογή του σε καίριες θέσεις του Δήμου, όπως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και μέλος στο ΔΣ του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Παράλληλα, ο Δημοσθένης Δόγκας δραστηριοποιείται σε μια σειρά από συλλογικούς φορείς της Αττικής και όχι μόνο.

Είναι μέλος των Συλλόγων της Λαυρεωτικής “Τουρκολίμανο”, “Τζονίμα” και “Βγέθι”, μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερατέας, μέλος του Πολιτιστικού και Πολιτισμικού Συλλόγου Κατοίκων Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων “Δήμητρα”, μέλος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας (ΝΑΟΒ), μέλος του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας “Αρχέλων”, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου “Πρωτέας” για τη Διάσωση και Διατήρηση της Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης του Δήμου Χαλκιδέων. Επίσης, είναι εθελοντής - μέλος της Γενικής Εφορίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Στις διακρίσεις που έχει λάβει περιλαμβάνεται το Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων των Προσκόπων με το οποίο τιμήθηκε για τη οργάνωση, διοίκηση και αποπεράτωση της ανακαίνισης Προσκοπικού Κατασκηνωτικού κέντρου Αγίου Ανδρέα του Δήμου Μαραθώνος, αλλά και το μετάλλιο 1ης και 2ης θέσης στους αγώνες παραδοσιακών σκαφών Σύρου - Πάρου το έτος 2013.

Υπήρξε επίσης Εθελοντής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο Δημοσθένης Δόγκας έχει διακριθεί για την κοινωνική του προσφορά. Με οικογενειακή δωρεά κατασκεύασε την πλατεία Γεωργίου Κ. Δόγκα στη Βούλα, η οποία θεωρείται τοπόσημο και κοσμεί την παραλιακή λεωφόρο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 guests και κανένα μέλος