Για τα προβλήματα ηχορύπανσης και όχι μόνο, του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλους, επανέρχονται κάτοικοι της Αρτέμιδος, του πανελλήνιου Σωματείου “Περιβαλλοντική Αρμονία”, που έχουν επιβαρυνθεί από τη ρύπανση του αεροδρομίου στο περιβάλλον και στην υγεία τους.
 
«Στο πρόσφατο τοπικό συμβούλιο στις 11/2/2013 συζητήθηκε το κρίσιμο για την πόλη Αρτέμιδα, θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την λειτουργία του Αεροδρομίου, ώστε να παρέμβει ο δήμος μας ΑΜΕΣΑ στη διαδικασία της εκπόνησης νέας μελέτης χαρτογράφησης αεροπορικού θορύβου.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν απόψεις οι οποίες εξέπληξαν δυσάρεστα τους παρευρισκόμενους αγωνιστές πολίτες, που 12 χρόνια τώρα προσπαθούν μέσα από κάθε νόμιμη διαδικασία (ημερίδες, συνέδρια, παρεμβάσεις σε αρμόδιους φορείς, κινητοποιήσεις και δικαστικούς αγώνες), να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη λειτουργία του αεροδρομίου. Είναι ανεπίτρεπτο και συγχρόνως τραγικό, οι εκπρόσωποι της πόλης μας μετά από 12 χρόνια να συνεχίζουν να αγνοούν κρίσιμα βασικά θέματα, να υποτιμούν το μέγεθος και την επικινδυνότητα του προβλήματος, να προσπαθούν να παραπέμψουν ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή σε Επιτροπές τη λήψη αποφάσεων και να περιορίζονται σε…. Ευχές προς αυτούς που ήδη βιώνουν τα προβλήματα με το σκληρότερο τρόπο.
 
Φράσεις τους όπως: «Δεν μπορείς να τα βάλεις με ένα αεροδρόμιο» , «αντί να μας εκμεταλλεύεται (το αεροδρόμιο) ας κοιτάξουμε να το εκμεταλλευτούμε εμείς», «δεν υπάρχει νομοθεσία που να διέπει το θόρυβο», «εγώ τι να ξέρω τώρα από ντεσιμπέλ και πόσο ρυπαίνει ή πόσο δε ρυπαίνει» ……. αποτελούν τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ για ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά.
 
Εξαίρεση στα παραπάνω, αποτελεί ο κος ΛΑΜΠΡΟΥ ο οποίος ως «ειδήμων» των διαδικασιών από-προσγείωσης ανέλυσε διεξοδικά την οδηγία ΤΑΝΓΚΟ, τη χρήση των διαδρόμων και απέδωσε «ευθαρσώς» τις ευθύνες στην Υ.Π.Α και τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ ο μόνος που ωφελείται οικονομικά από τον συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας του αεροδρομίου, που υποβαθμίζει και ταλαιπωρεί την πόλη μας, είναι το ίδιο το αεροδρόμιο.
 
Μας παρέπεμψε στη μελέτη «ΒΟΓΙΑΤΖΗ» με ….δέος αγνοώντας επιδεικτικά την επίσημη μελέτη απάντηση που εκπόνησε ο δήμος Αρτέμιδος και τη μελέτη του Αστεροσκοπείου Αθηνών, που καταρρίπτουν την χρηματοδοτημένη από τον Διεθνή Αερολιμένα, μελέτη «ΒΟΓΙΑΤΖΗ».   Περίεργο αλήθεια δεν είναι, ένας τόσο βαθύς γνώστης να περιορίζει το εύρος της έρευνάς του και να βγάζει συμπεράσματα αποκλειστικά και μόνο από την επιχειρηματολογία του αεροδρομίου; Μήπως πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι έχει ορκιστεί να υπερασπίζεται τους πολίτες αυτού του τόπου;   Βέβαια ευχήθηκε με μεγάλη γενναιοδωρία «περαστικά» στους γονείς, που αγωνιούν για τα άρρωστα από λευχαιμία παιδιά τους και δεσμεύτηκε ότι αν αποδειχθεί ότι προέρχεται από τις επιπτώσεις του αεροδρομίου θα είναι ο πρώτος που ΘΑ πάει μπροστά στον αγώνα. Προς το παρόν βέβαια περιορίζεται στο να διοργανώνει ποδηλατοδρομίες για τα γερά παιδιά της πόλης πάντα με την «ευγενική» χορηγία του Αεροδρομίου.
 
Οι πολιτικοί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι   μέχρι σήμερα έχουν γίνει μελέτες και έρευνες από κρατικούς φορείς και μεγάλα ερευνητικά κέντρα (πανεπιστήμιο Αθηνών, Αστεροσκοπείο Αθηνών, Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, Δήμος Αρτέμιδος, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), οι οποίες αποδεικνύουν με μετρήσεις που έγιναν στην περιοχή μας, ότι υπάρχουν σοβαρές περιβαλλοντικές βλάβες, οι οποίες θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των θιγόμενων περιοίκων.
 
Οι πολιτικοί οφείλουν να ερευνούν και να μελετούν τα θέματα που αφορούν την περιοχή τους.
Οι πολιτικοί οφείλουν να αντιδρούν ΑΜΕΣΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ για την προστασία των πολιτών.
Οι πολιτικοί οφείλουν να αγωνίζονται και όχι να εύχονται για την επίλυση των προβλημάτων με θεϊκή παρέμβαση.
 
Γιατί οι πολίτες του τόπου μας δικαιούνται μια σύγχρονη πόλη με υγιές περιβάλλον και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους μετατρέπει σε επαίτες και να τους αντιμετωπίζει σαν θύματα.
 
Δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας ό,τι επιβάλλουν οι προδιαγραφές μιας Ευρωπαϊκής πόλης του 21ου αιώνα».
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ»
Υπαπαντής 23 – Άρτεμις
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 315 guests και κανένα μέλος