Γιορτή λήξης της εκστρατείας ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

 

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης της 5ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με θέμα «ΓΙΝΕ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Η φετινή εκστρατεία οργανώθηκε και συντονίστηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ενώ αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, ήταν για πέμπτη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, πραγματοποίησε από 16/6 έως 16/9/2016, 29 δράσεις, τις οποίες παρακολούθησαν 650 παιδιά 3-13 ετών και τις υλοποίησαν 32 εμψυχωτές και εθελοντές. Από τις δράσεις αυτές προκύπτει ότι τα παιδιά του Κορωπίου, τα παιδιά της Ελλάδας, μπορούν να αλλάξουν με την παιδεία και τον πολιτισμό την πορεία της χώρας μας. Κάθε μέρα γονείς και εκπαιδευτικοί ανακαλύπτουν τη δίψα των παιδιών για μάθηση και έργα πολιτισμού.

Η εορτή λήξης της εκστρατείας οργανώθηκε από τα παιδιά που έλαβαν μέρος, τους γονείς τους, τους εμψυχωτές και εθελοντές και ήταν αντάξια αυτής της ποιοτικής δράσης που έχει τύχει μεγάλης αποδοχής εδώ και 5 χρόνια από παιδιά και γονείς. Η Αγγελική Γκίκα, συντονίστρια του προγράμματος, έκανε μία σύντομη αναφορά στην πορεία της εκστρατείας και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του «υπέροχου ταξιδιού ανάγνωσης και δημιουργικότητας». Οι γονείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το μεγάλο έργο που επιτελείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ενώ οι «μικροί εξερευνητές», φάνηκαν να στεναχωριούνται γιατί τελείωσε η εκστρατεία. Τα γραπτά τους, στον «τοίχο των αναμνήσεων», αποτυπώνουν πιστά την ικανοποίησή τους από το πρόγραμμα και μαρτυρούν ότι βίωσαν πολλές όμορφες και δημιουργικές στιγμές γνώσης και ψυχαγωγίας. Στο ίδιο μοτίβο ενθουσιασμού και ικανοποίησης κινήθηκαν και οι εμψυχωτές και εθελοντές, οι οποίοι στη διαδικασία των βραβεύσεων κατέθεσαν με εμφατικό τρόπο τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους.

vivliothiki ethel

Ο Δήμαρχος, Δημήτριος Κιούσης, απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι από αυτές τις δράσεις αναδεικνύονται συμπεριφορές ομαδικότητας και συλλογικότητας κάτι που θα φανεί πολύ χρήσιμο στην συνέχεια της ζωής των παιδιών. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ» Αδαμαντία Μάλλιου καθώς και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Κιούση, σε δηλώσεις τους επισήμαναν την χρησιμότητα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, που μετατρέπει τη Βιβλιοθήκη σε μοναδικό προορισμό γνώσης και δημιουργίας, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τα δημιουργήματα των παιδιών ενώ ευχαρίστησαν τους εμψυχωτές και εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους. Ακολούθησε η τελετή βράβευσης των εμψυχωτών-εθελοντών καθώς και η απονομή αναμνηστικών στα παιδιά. Η εορτή έκλεισε με εύγεστα κεράσματα και χαρούμενη συζήτηση.

Βραβεύτηκαν 32 εμψυχωτές και εθελοντές:

  1.   Πολυτίμη Μπουζιάνη,παιδαγωγός
  2.   Αρχοντία Καρακώστα,εικαστικός
  3.   Ειρήνη Αθανασίου,εκπαιδευτικός
  4.   Τζελίνα Βογιατζόγλου,εκπαιδευτικός
  5.   Αντωνία Βασιλείου,παιδαγωγός
  6.   Ζωή Αγγελή,εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού
  7.   Χρύσα Κουράκη,υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων Δ/Αν.Αττικής
  8.   Εsther Vazquez Minguez,ιστορικός τέχνης, βιβλιοθηκονόμος &καθηγήτρια Ισπανικών
  9.   Άννα Παπαγεωργίου,εκπαιδευτικός
  10.   Σταυρούλα Εφραιμίδου,δασκάλα μουσικής
  11.   Νικολέτα Κωστήρη,εκπαιδευτικός
  12.   Ράνια Βασιλειάδου,εκπαιδευτικός
  13.   Αρετή Κεραμά,νηπιαγωγός
  14.   Αντα Μπαλόκα,σχεδιάστρια
  15.   Σοφία Μαλακάση,χημικός μηχανικός
  16.   Σοφία Σωφρόνη-Γκίκα,παιδαγωγός
  17.   Αριστέα Δασκαλάκη,αρχιτέκτων
  18.   Κυριακή Αναστασίου,παιδαγωγός
  19.   Βασιλική Πιστικού,εικαστικός
  20.   Μαρία Παπαχρήστου,αρχιτέκτων-σκηνοθέτης
  21.   Εβίτα Σκουρλή,καθηγήτρια φυσικής αγωγής
  22.   Μαρία Δούζη,εθελόντρια
  23.   Στέλλα Κοζικοπούλου,εθελόντρια
  24.   Άννα Βασιλειάδου,εθελόντρια
  25.   Νεφέλη Λουκά, εθελόντρια
  26.   Μαρία Χατζοπούλου,εθελόντρια
  27.   Χρυσάνθη Προβίδη,εθελόντρια
  28.   Χαριτίνη Ζωίτσα,εθελόντρια
  29.   Ανδριάννα Αναγνώστου,εθελόντρια
  30.   Σταματίνα Φιλίππου,εθελόντρια
  31.   Ευαγγελία Ευστρατίου,εθελόντρια
  32.   Νέστωρ Ζωίτσας,εθελοντής

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 125 guests και κανένα μέλος