Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016

 

Αφιερωμένη στην έννοια της εξερεύνησης είναι η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Στην τελική ευθεία για την μετεγκατάστασή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο ανάπτυξης του κοινού και αναβάθμισης των υπηρεσιών της, η ΕΒΕ αναπτύσσει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και αυτό το καλοκαίρι συντονίζει 3.200 δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»!

Από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

Οι 125 βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, λαμβάνουν μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι που αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα.

Κάθε ημέρα οι βιβλιοθήκες έχουν μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που φέρνουν εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Κάθε βιβλιοθήκη όμως επιλέγει διαφορετικό μέσο εξερεύνησης: τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φωτογραφία, την ραπτική κ.ά.

Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων

 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ "Αριστόδικος Δήμου Σαρωνικού", συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου».

Έτσι από τις 16 Ιουνίου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει μία σειρά από 27 δράσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά, να πάρουν μία γεύση απ’ τον πλούσιο κόσμο της Βιβλιοθήκης και του βιβλίου εν γένει.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν, οι θέσεις σε όλες τις εκδηλώσεις εκτός των 2 τελευταίων είναι περιορισμένες, γι’ αυτό χρειάζεται προεγγραφή. Οι εγγραφές θα γίνονται στη βιβλιοθήκη ακόμα και τηλεφωνικώς τις ώρες λειτουργίας της.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων, Αθηνών και Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο), Τηλ.: 2299048509

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 354 guests και κανένα μέλος