Με 42 συμμετοχές στην Αθήνα και 12 στη Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες χορογράφοι δηλώνουν δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, με φαντασία, δημιουργικότητα και ελπίδα για το μέλλον, και μας προσκαλούν στη μεγάλη γιορτή του σύγχρονου ελληνικού χορού: 1 – 14 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα


Στο 15ο Φεστιβάλ Χορού οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, με ενιαίο εισιτήριο ημέρας (10 ευρώ), να παρακολουθήσουν σειρά από σύντομες, αντιπροσωπευτικές δημιουργίες (διάρκειας 10΄- 40΄) με την υπογραφή των πιο δραστήριων, ταλαντούχων νέων αλλά και παλιότερων καταξιωμένων χορογράφων, καλύπτοντας όλο το φάσμα του σύγχρονου ελληνικού χορού.

 

«Στο φεστιβάλ συμμετέχουν χορογράφοι όλων των γενιών και αισθητικών κατευθύνσεων, ενώ παρουσιάζονται κυρίως έργα της φετινής «σοδιάς». Έργα που δημιουργήθηκαν το 2016. Καταξιωμένοι χορογράφοι, δάσκαλοι, συνυπάρχουν και μοιράζονται τη βραδιά με νεότερους δημιουργούς ακόμα και πρωτοεμφανιζόμενους. Τις νέες δυνάμεις όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων Πέτρος Γάλλιας, υπογραμμίζοντας ότι: «Την πρώτη χρονιά συμμετείχαν 12 ομάδες και φέτος 42! Το φεστιβάλ αποτελεί διοργάνωση που συσπειρώνει την κοινότητά μας. Αρκεί να αναφέρουμε οτι στα 15 αυτά χρόνια, παρουσιάστηκαν συνολικά 746 έργα Ελλήνων δημιουργών και εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, έργα που φτιάχτηκαν με αφορμή το Φεστιβάλ Χορού».

Αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με συμμετοχές από επαγγελματικές σχολές χορού, με σεμινάρια, προβολές και διαλέξεις, ενώ θα φιλοξενηθούν και τρεις guest ομάδες σύγχρονου χορού από το εξωτερικό.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τις δράσεις αναλυτικά στο: www.mcf.gr

 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21.00 | Εισιτήρια: - Γενική είσοδος: 10 ευρώ

 

 

Συνδιοργάνωση: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 



 

ΑΘΗΝΑ
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος 
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση. Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr.
Εισιτήρια προπωλούνται στα Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου) και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet (Πειραιά, Καλλιθέας (Θησέως), Αιγάλεω, Συντάγματος, Γλυφάδας, Αμαρουσίου. Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης) 

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 guests και κανένα μέλος