Με μεγάλη επιτυχία, μοναδική προσέλευση και κόντρα στις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες (μπλόκα αγροτών, καιρού και οικονομικής δυσχέρειας) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/02/2016 η πρώτη (και μετά από πολλά χρόνια) εξόρμηση του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Μαρκοπούλου, η οποία και άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες. Άς αφήσουμε όμως να μιλήσει καλύτερα η πένα ενός εκ των συμμετεχόντων συναδέλφων, ο οποίος περιγράφει με γλαφυρότητα και ενάργεια τα όσα ζήσαμε…..!!
 
«Πραγματική όαση αποτέλεσε η χθεσινή μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Μαρκοπούλου στην Αράχωβα και τη Λιβαδειά, συνταξιδεύοντας με συναδέλφους σε ένα ελεύθερο πλαίσιο εκτός δουλειάς και γνωρίζοντας μνημεία ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, μέσα από περιοχές εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς και κοινωνικής ανάπτυξης.
 
Η μοναδική αρχιτεκτονική, τα απαράμιλλα βυζαντινά μνημεία και τέχνη, σε συνδυασμό με το κινηματογραφικά μυσταγωγικό φυσικό διάκοσμο και τοποθεσία της Μονής του Οσίου Λουκά, στάθηκε σαν την καλύτερη υπόσχεση, για την ημέρα που θα ακολουθούσε.
 
Η θερμή υποδοχή και η υψηλού επιπέδου ξενάγηση στη Μονή, μας είχε ήδη χαρίσει το απαιτούμενο "άδειασμα" και πνευματική ανάταση, για να μετατραπεί αυτή η εκδρομή σε συλλογική εμπειρία και βίωμα.
 
Ανηφορίζοντας μέσα από το μαρτυρικό Δίστομο, το παγκόσμιο ιστορικό μνημείο ενάντια στη θηριωδία του ναζισμού, μας υποδέχτηκε η κοσμοπολίτικη Αράχωβα, όπου η κεντρική αγορά και τα καφέ εκπληκτικής αισθητικής και θέας, γέμισαν από τα ξεκαρδιστικά μας γέλια και διάθεση.
 
Η τσουχτερή ατμόσφαιρα και υψόμετρο της Αράχωβας, μας ανέβασε τη γαστρονομική λίμπιντο στα ύψη και στην ταβέρνα που επισκεφθήκαμε στην επιστροφή, αναστέναξε από τα μαχαιροπήρουνα και το χορό, στο αυθόρμητο γλέντι που στήθηκε!
 
Ο τελευταίος μας σταθμός, η Λιβαδειά, μας επιφύλασσε γαργαλιστικές εκπλήξεις: η ανεμοδαρμένη ανάβαση στα Κρύα, δίπλα στα νερά, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους, τα τεράστια δέντρα και τις σπηλιές, η επετειακή έκθεση ζωγραφικής και βιβλίου, με αποκορύφωμα την καφετέρια με την αμφιθεατρική θέα, ψηλά, δίπλα στον πέτρινο πύργο, με εξαιρετικό διάκοσμο και μοναδικό μενού, όπως το ζεστό ρόφημα λευκής σοκολάτας, με γεύση λεμονόπιτας και τα μινιμαλιστικά μεταλλικά παγκάκια στους πεζοδρόμους της πόλης, που άφησαν εποχή!
 
Ο δρόμος της επιστροφής συνοδεύτηκε από οπερατικά έργα pasxalidi και remos, με κορυφαία solo από yiannis και petros και το μέλι που έρεε άφθονο στους διαδρόμους του λεωφορείου...
 
Σήμερα, γιορτάζουμε όλοι όσοι συμμετείχαμε και δηλώνουμε ερωτευμένοι με την προοπτική να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί, στην επόμενη εκδρομή! !»(Δήμος Μπάτρης)
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους τους συμμετέχοντες και την παράλληλη υπόσχεση του για ακόμα περισσότερες ευκαιρίες πραγμάτωσης του: «από το εγώ….στο ΕΜΕΙΣ…!!!».
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 221 guests και κανένα μέλος