Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ermis.gov.gr

Ο εγγεγραμμένος χρήστης αποκτά πρόσβαση στην προσωπική ηλεκτρονική του θυρίδα.

Η ηλεκτρονική υπογραφή είναι γεγονός. Δώδεκα χρόνια αφότου έχει ψηφιστεί ο νόμος για την ισχύ της ηλεκτρονικής υπογραφής άρχισε επιτέλους να μπαίνει σε εφαρμογή.

Αυτό σημαίνει λιγότερη ή και καθόλου ταλαιπωρία στις δημόσιες υπηρεσίες, αφού θα μπορούμε με μερικά κλικς να στείλουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που μας ζητούνται.

Η φυσική σας παρουσία θα χρειαστεί μία μοναδική φορά για την πιστοποίηση της ηλεκτρονικής σας υπογραφής κι από κει και πέρα όλα θα γίνονται από τον υπολογιστή σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ermis.gov.gr και να εγγραφείτε στο σύστημα. Μέσα σε 2 μέρες πηγαίνετε σε ένα ΚΕΠ για την πιστοποίηση που γράφω παραπάνω και είσαστε έτοιμοι για την νέα γενιά εξυπηρέτησης από τις δημόσιες υπηρεσίες, βγάζοντας πιστοποιητικά ηλεκτρονικά και στέλνοντάς τα με email σε όποια υπηρεσία σας τα ζητήσει.

Βέβαια, δεν είναι όλες οι κρατικές υπηρεσίες ακόμα on-line, αλλά η αρχή έγινε.

Πιο αναλυτικά οι δυνατότητες που θα έχετε είναι να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης που παρέχονται από τον Ερμή, και να λάβετε on-line το αντίστοιχο παραγόμενο έγγραφο. Για να αποκτήσετε δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών αυτών, απαιτείται φυσική ταυτοποίηση του πολίτη (μόνο μια φορά) σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Μεταξύ των υπηρεσιών με ηλεκτρονική διεκπεραίωση περιλαμβάνονται η χορήγηση βεβαιώσεων πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης του Εθνικού Δημοτολογίου, χορήγηση αντιγράφων ληξιαρχικών πράξης γέννησης, γάμου, θανάτου του Ειδικού Ληξιαρχείου, βεβαιώσεις από τον ΕΛΓΑ και αρκετές άλλες υπηρεσίες.

Ηλεκτρονική θυρίδα

Ο εγγεγραμμένος χρήστης αποκτά πρόσβαση στην προσωπική ηλεκτρονική του θυρίδα. Στην ηλεκτρονική θυρίδα αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή τα διάφορα πιστοποιητικά που έχει εκδώσει ο χρήστης μέσω των υπηρεσιών με ηλεκτρονική διεκπεραίωση, τα οποία είναι προσβάσιμα από τον χρήστη για το διάστημα της ισχύος τους.

Έχει επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσει το ιστορικό των ηλεκτρονικών συναλλαγών του, να πληροφορηθεί για την πορεία των αιτημάτων του, αλλά και να λάβει άμεσα την πληροφορία για το που μπορεί να χρησιμοποιήσει το πιστοποιητικό του στην Δημόσια Διοίκηση.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 321 guests και κανένα μέλος