Ως γονιός και εγώ, συμμερίζομαι τις αγωνίες και τα άγχη σας. 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, οι Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και Δημοτικοί Σύμβουλοι παρευρέθηκαν στον αγιασμό των Παιδικών Σταθμών και των Σχολείων του Δήμου, ευχόμενοι από κοντά καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Στο μήνυμα του για τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμαρχος τόνισε «Η μόρφωση και η παιδεία είναι αυτά που κάνουν κάποιον να ξεχωρίζει, είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται το ήθος και η προσωπικότητά του. Το σχολείο διαπλάθει χαρακτήρες και αναπτύσσει την πνευματική ευφυΐα των παιδιών. Είναι το πρώτο πεδίο κοινωνικοποίησης του ανθρώπου μετά την οικογένεια. Το έργο των εκπαιδευτικών είναι διττό. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δεν είναι επιφορτισμένοι μόνο με τη μετάδοση της γνώσης αλλά συγχρόνως είναι αυτοί που θα συμβάλλουν στη διαπαιδαγώγησή των μαθητών και θα τους προετοιμάσουν για την ενήλικη ζωή τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους εύχομαι καλή δύναμη στους νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές. Καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές. Να είναι επιμελείς και να προσπαθούν να εμπλουτίζουν καθημερινά τις γνώσεις τους. Επειδή όμως η ζωή δεν είναι μόνο υποχρεώσεις, θα ήθελα να προτρέψω όλους τους μαθητές να ζουν με όλη τους την ψυχή την κάθε ημέρα και κάθε στιγμή, γιατί τα μαθητικά χρόνια θα είναι οι αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν σε όλη σας τη ζωή. Τώρα χτίζονται οι πρώτες φιλίες, δημιουργούνται οι πιο ειλικρινείς και αγνές σχέσεις.

Ως γονιός και εγώ, συμμερίζομαι τις αγωνίες και τα άγχη σας. Η ηθική υποστήριξη των παιδιών μας είναι η πιο ουσιαστική προσφορά μας στους μαθητές στο ταξίδι της γνώσης.

Από πλευράς μου, αλλά και εκ μέρους της νέας Δημοτικής Αρχής θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο των εκπαιδευτικών και των γονέων, προσπαθώντας να βελτιώνουμε τις υποδομές και να δημιουργούμε το πιο ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.»

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 216 guests και κανένα μέλος