Είχαμε γράψει για τις επαναλαμβανόμενες ματαιώσεις των δημοτικών συνεδριάσεων στα 3Β, λόγω έλλειψης απαρτίας, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν πολλά θέματα και μάλιστα σοβαρά. Ενα εξ’ αυτών ήταν η έγκριση κονδυλίων για τις συντηρήσεις των σχολείων, που ψηφίστηκε μετά από πολλές αναβολές.

Ετσι άνοιξε ο δρόμος και ήδη υπεγράφη η σύμβαση και άρχισαν οι εργασίες συντήρησης - επισκευής εγκαταστάσεων σχολικών κτιρίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Αντίστοιχα υλοποιείται το έργο τοποθέτησης δαπέδου ασφαλείας σε νηπιαγωγεία της πόλης, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς επιβλέπει προσωπικά την πορεία των έργων που πραγματοποιούνται σε σχολεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να προλάβουν να είναι όσο είναι δυνατόν, έτοιμα όταν ανοίξουν τα σχολεία.

Ανάμεσα στις εργασίες περιλαμβάνονται η συντήρηση των σχολείων, τοποθετήσεις δαπέδων ασφαλείας εξωτερικών χώρων, νέων οργάνων εξωτερικών δραστηριοτήτων σε νηπιαγωγεία κ.α.

Με τις επισκευές αυτές αναβαθμίζονται τα σχολικά κτίρια και οι αύλειοι χώροι τους.

sxoleia-5Ό Δήμαρχος Βάρης – Βούλας –Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς επιβλέπει προσωπικά τις εργασίες γιατί όπως σημειώνει: «η ασφάλεια των παιδιών μας αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Οι σχολικοί χώροι πρέπει να προσφέρουν στους μαθητές όλων των ηλικιών ένα περιβάλλον όχι μόνο ευχάριστο αλλά κυρίως ασφαλές. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στην εκπαίδευση των μαθητών της πόλης μας. Για αυτό φροντίζουμε – στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας – να επιλύουμε τα λειτουργικά ζητήματα ώστε τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να αφιερώνονται αποκλειστικά και μόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 138 guests και κανένα μέλος