Επιστολή στα Υπουργεία απευθύνει ο Πέτρος Φιλίππου

Επιστολή απέστειλε ο Δήμος Σαρωνικού στους υπουργούς Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για το μείζον θέμα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς δύο μήνες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν έχει δοθεί ακόμα λύση με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στις σχολικές κοινότητες των μαθητών του δήμου.

Παρόμοια επιστολή συνυπέγραψαν όλοι οι Δήμοι της Ανατ. Αττικής και την απέστειλαν σε όλα τα συναρμόδια όργανα (Υπουργεία , Περιφέρεια κλπ.) στην οποία αναπτύσσονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των Δήμων στη μετακίνηση από και προς τα σχολεία τους, αφού σύμφωνα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις όπως αυτές καθορίζονται με την Διυπουργική Απόφαση ΦΕΚ 1449/14-6-2013, πολλοί από αυτούς αποκλείονται από τις σχολικές μεταφορές.

Παράλληλα, στο έγγραφό γίνεται αναφορά και στη σημαντική μείωση των δρομολογίων που προβλέπεται με τον φετινό διαγωνισμό (πέρσι 916 δρομολόγια εντός Αττικής, φέτος μόλις 560), με την οποία αναμένεται να γιγαντωθεί το ήδη μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές όλων των δήμων της Ανατ. Αττικής.

Γράφουν μεταξύ άλλων:

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Ανατολική Αττική την τελευταία εικοσαετία έχει γνωρίσει μεγάλη οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη, έχουν δημιουργηθεί πολλοί οικισμοί με την εγκατάσταση πολλών μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι ωστόσο δεν εξυπηρετούνται από κανένα μέσο συγκοινωνίας, με αποτέλεσμα τα παιδιά που φοιτούν στις σχολικές μονάδες των περιοχών αυτών να μην έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν από και προς αυτές.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι ο προγραμματισμένος για τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο διαγωνισμός προβλέπει σημαντική μείωση των δρομολογίων (356 δρομολόγια λιγότερα σε σχέση με πέρσι), με συνέπεια να εξαιρούνται σχεδόν όλα τα σχολεία των δήμων μας από τις σχολικές μεταφορές. Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα όσες φορές και αν προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί για τη μεταφορά των μαθητών, απέβησαν άκαρποι.

Για τους λόγους που σας παραθέσαμε παραπάνω, αιτούμαστε την τροποποίηση της ισχύουσας ΚΥΑ με ανακαθορισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές των δήμων μας, καθώς σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο που να πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μετακίνηση τους από και προς τα σχολεία τους.

 

Επίσης, κρίνεται – κατά τη γνώμη μας – απαραίτητη η σύσταση επιτροπής που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και από όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να εξεταστούν οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες κάθε δήμου και να γίνει διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων πάνω σε αυτή τη βάση, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση που να ωφελεί στο σύνολό τους, τους μαθητές των δήμων μας.

 

Στο υπουργείο Εσωτερικών αντιπροσωπεία της «Δύναμης Ζωής»

 

Τα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών κατά τη σχολική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβριο, έθεσε και αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Παράταξης «Δύναμης Ζωής» κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 288 guests και κανένα μέλος