ampelonas.jpgΔιαβάσαμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και νομίσαμε ότι δεν καταλάβαμε. Επιδοτούνται οι αμπελουργοί να ξεριζώσουν τα αμπέλια τους! Τηλεφωνήσαμε λοιπόν στη Δ/νση Γεωργία και μας το επιβεβαίωσαν.
Επιδοτείται το ξερίζωμα των αμπελώνων με παραγωγή κρασάμπελων για να αποσυμφορηθεί η παραγωγή κρασιών!  Δεν προτείνεται η φύτευση κάποιας άλλης ποικιλίας για παράδειγμα...

Ξεριζώστε τα αμπέλια!

σας επιδοτούμε!!

 

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και νομίσαμε ότι δεν καταλάβαμε. Επιδοτούνται οι αμπελουργοί να ξεριζώσουν τα αμπέλια τους! Τηλεφωνήσαμε λοιπόν στη Δ/νση Γεωργία και μας το επιβεβαίωσαν.

ampelonas.jpgΕπιδοτείται το ξερίζωμα των αμπελώνων με παραγωγή κρασάμπελων για να αποσυμφορηθεί η παραγωγή κρασιών!  Δεν προτείνεται η φύτευση κάποιας άλλης ποικιλίας για παράδειγμα.

Στην αφελή ερώτησή μου, κατά πόσο μας εξυπηρετεί αυτό ως κοινωνία γενικότερα, πήρα την απάντηση: Είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι αμπελώνες των Μεσογείων σε λίγο θα υπάρχουν μόνο ως ανάμνηση και ό,τι έχει αποτυπωθεί στο χαρτί· μουσειακό είδος δηλαδή.

Απ’ την άλλη, κάθε χρόνο η Νομαρχία, προγραμματίζει κάθε χρόνο εκδηλώσεις με τίτλους, όπως “Μεθστικό ταξίδι των αττικών οίνων” ή στους δρόμους του κρασιού για να αναδείξει τα κρασιά των Μεσογείων!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος οριστικής εγκατάλειψης αμπελώνων, στόχος του οποίου είναι η οικονομική ενίσχυση των αμπελουργών για την εκρίζωση των αμπελώνων τους.

Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα αυτό έχουν όσοι είναι κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης εγγεγραμμένης στο Μηχανογραφημένο Αμπελουργικό Μητρώο με νόμιμα δικαιώματα φύτευσης. Προϋπόθεση για τα αμπελοτεμάχια είναι η φύτευσή τους με ποικιλίες που να είναι ταξινομημένες (συνιστώμενες ή επιτρεπόμενες) ως οινοποιήσιμες. Τα αμπελοτεμάχια που έχουν νομιμοποιηθεί μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία εκρίζωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στην Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής (17° χλμ Λεωφ. Μαραθώνος) έως 5 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους τοπικούς γεωπόνους των Γραφείων  Γεωργικής Ανάπτυξης ή Δ/νση Γεωργίας κα Μανιού -τηλ. 2132005344 και Κ. Κορμά -τηλ. 2132005341.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 161 guests και κανένα μέλος