Ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με διαπιστευμένα εργαστήρια το πρόγραμμα ελέγχου της ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στους 44 Δήμους και Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής...

Έλεγχος ποιότητας νερού στην Ανατολική Αττική


Ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με διαπιστευμένα εργαστήρια το πρόγραμμα ελέγχου της ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στους 44 Δήμους και Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής.


Το πρόγραμμα περιελάμβανε δειγματοληψίες νερού για χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις καθώς και την συλλογή των στοιχείων για τους υπόλοιπους παράγοντες του συστήματος που επηρεάζουν την ποιότητα του νερού όπως η εφαρμογή κατάλληλης απολύμανσης του νερού, ο επαρκής της έλεγχος, η επίδραση των συστημάτων αποχέτευσης κλπ.

Από τους εργαστηριακούς ελέγχους και από την επεξεργασία των ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων και Κοινοτήτων της Ανατολικής Αττικής προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

1. Επί συνόλου διακοσίων (200) εργαστηριακών δειγμάτων οι αναλύσεις έδειξαν ότι ένα (1) μόνο από την περιοχή της Νέας Μάκρης ήταν εκτός των ορίων που προβλέπει η νομοθεσία. Από την υγειονομική διερεύνηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι η απόκλιση οφειλόταν σε βλάβη του δικτύου, η οποία και αποκαταστάθηκε από τον Δήμο.

2. Η πλειονότητα των Δήμων και Κοινοτήτων υδροδοτείται με νερό της ΕΥΔΑΠ ενώ μικρό ποσοστό χρησιμοποιεί και γεωτρήσεις, είτε αυτούσιες είτε με ανάμειξη του νερού τους με νερό της ΕΥΔΑΠ.

3. Σε πολλές περιπτώσεις το δίκτυο ύδρευσης είναι παλαιό και χρήζει ανακατασκευής, όπως και παλαιότερα έχει υποδειχθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες. Αν και πολλοί  ΟΤΑ της περιοχής κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων για την κατά προτεραιότητα ένταξη των σχετικών έργων για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 guests και κανένα μέλος