Σε ζεστό κλίμα ο δήμαρχος Σπύρος Πανάς μίλησε για ό,τι απασχολεί τη Βάρη




Η εκδήλωση ενημέρωσης του δημάρχου Σπύρου Πανά στην Κοινότητα Βάρης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 23/3, σε μία κατάμεστη (μέσα κι έξω) στην παραλία της Βάρκιζας.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς μίλησε για όλα, με έναν αέρα που προφανώς τον έπαιρνε από τη ζεστή ατμόσφαιρα των πολιτών. Οι πολίτες ενημερώθηκαν για το έργο που έpanas-1χει υλοποιηθεί στην περιοχή τόσο σε θέματα πολεοδομικά όσο και σε ζητήματα υποδομών, αλλά και σε όσα προγραμματίζονται να γίνουν με τη δική τους στήριξη.

Μίλησε όμως και για άλλα. Για «τρικλοποδιές» που βάζουν κάποιοι στο έργο της Δημοτικής Αρχής. Για συμβούλους που μόνο τους μέλημα ήταν το προσωπικό τους συμφέρον. Και τόνισε σε έντονο ύφος, ζητώντας συγχρόνως συγνώμη γι’ αυτή την ένταση: «Ο Δήμαρχος δεν εκβιάζεται, δεν θα γίνει η πόλη Πετρούπολη, να το ξέρετε αυτό. Θα μείνει τόπος οικιστικός».

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην προώθηση και τις πιέσεις που ασκεί ο ίδιος για την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βάρης, στο ζήτημα της οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι, στη διαδικασία της Κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής στο Κόρμπι και στον Ασύρματο, στο «πολύπαθο», όπως το χαρακτήρισε, Χέρωμα αλλά και στις υλοποιημένες πλέον ενέργειες για την νομιμοποίηση της παραλίας και του λιμανιού της Βάρκιζας.

«Δεν θα σταματήσουμε τις πιέσεις για να ολοκληρωθούν πλέον οι πολεοδομικές εκκρεμότητες που δεν άφηναν επί χρόνια τη Βάρη να αποκτήσει τις υποδομές που είναι απαραίτητες για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της, αλλά και τους κατοίκους της να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους», επεσήμανε ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς.

Αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα οδοποιιάς που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή, στα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Βάρης, στα έργα ανάπλασης και ανακατασκευής κοινοχρήστων χώρων και στην αναβάθμιση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών.

Ειδική αναφορά έγινε τόσο στην κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ασυρμάτου όσο και στην κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μηλαδέζας, δύο πρότυπων κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών, που τις είχε ανάγκη η περιοχή.

panas-2

Ακόμη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε έργα και παρεμβάσεις που δρομολογούνται από τη Διοίκηση, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της Βάρης, όπως η εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, το 2ο Λύκειο Βάρης, ο 3ος Βρεφονηπιακός σταθμός, το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο, το Ανοιχτό Θέατρο στη θέση «Γούρνα», οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δίλοφο και τη Μηλαδέζα, το κολυμβητήριο στη Μηλαδέζα, η πλατεία στο ΟΤ360 και 361, η αναμόρφωση της πλατείας στη Βάρκιζα, της πλατείας 25ης Μαρτίου και της πλατείας Ζησιμοπούλου.

Κλείνοντας την παρουσίαση του έργου του, οΔήμαρχος Σπύρος Πανάς δήλωσε: «μαζί με τους κατοίκους θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση των υποδομών της Βάρης, την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και την προστασία της φυσιογνωμίας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής». panas-xatzidavitidis

Ο τεως Αντιδήμαρχος Βάρης Αν. Χατζηδαβιτίδης με τον Δήμαρχο Σπ. Πανά τον οποίο στηρίζει ενεργά. Πιθανών να είναι και στο ψηφοδέλτιο.

panas-kasidokostas-

 

 

 

 

 

Ο Σπ. Πανάς σε θερμό εναγκαλισμό με τον Γιώργο Κασιδόκωστα.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 299 guests και κανένα μέλος