Ημερίδα για την διοικητική Μεταρρύθμιση και την Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση, πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη, 17 Ιουνίου η ΤΕΔΚΝΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή Δημάρχων και Συμβούλων υπήρξε ικανοποιητική...

Κυβερνήτες οι Δήμαρχοι!

στη Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση


Ημερίδα για την διοικητική Μεταρρύθμιση και την Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση, πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη, 17 Ιουνίου η ΤΕΔΚΝΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή Δημάρχων και Συμβούλων υπήρξε ικανοποιητική.

Μίλησε αρχικά ο Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομών Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) Δημ. Κολογερόπουλος αναπτύσσοντας ενώπιον του Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου και άλλων επισήμων εκπροσώπων των Κομμάτων και της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη κ.α., τις θέσεις του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ, οι οποίες συνοψίζονται στην αποδοχή της σχεδιαζόμενης – αλλά μη γνωστοποιημένης - ανασυγκρότησης της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτ/σης (Τ.Α.). Λεπτομερέστερη παρουσίαση των θέσεων της ΤΕΔΚΝΑ θα παρουσιάσουμε στο επόμενο φύλλο μετά την διημερίδα που οργανώνει για το ίδιο θέμα η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) στις 23 και 24 Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής (Συγγρού 103-105).

Βεβαίως πρέπει να επισημάνουμε ότι και στους Δημάρχους, όπως και στους Νομάρχες διαπιστώθηκε μια τάση …καλαμασίας (κατά το ιππασίας). Η γενική δηλαδή τάση για ισχυροποίηση των Δήμων (διάβαζε Δημάρχων) εξικνείται μέχρι της προτάσεως παραχώρησης κρατικών αρμοδιοτήτων στους «Δημάρχους – Κυβερνήτες»!


Με τη διοικητική μεταρρύθμιση συμφωνούν πολλοί από τους Δημάρχους της περιοχής, όπως και ο Δήμαρχος Κρωπίας Θ. Αθανασόπουλος, ο οποίος όπως μας δήλωσε: «Εχω υποστηρίξει την ανάπτυξη μητροπολιτικών συνδέσμων των ΟΤΑ στο Νομό Αττικής για την αντιμετώπιση ζητημάτων, που υπερβαίνουν τα στενά γεωγραφικά όρια Δήμων, αλλά και την οργανωτική-διοικητική και οικονομική δυνατότητα κάθε πρωτβάθμιου ΟΤΑ καθώς και την άσκηση αρμοδιοτήτων σε μητροπολιτικό επίπεδο συνεργασίας».

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 guests και κανένα μέλος