«Είναι δύο ονόματα στην περιοχή που αλωνίζουν...»


Με εξώδικα απάντησε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, σε δημοσιεύματα, που παρουσιάζουν το Δήμο να ...τσιμεντώνει τη θάλασσα, εντάσσοντας στο σχέδιο τμήμα κάτω από την παραλιακή στο πλαίσιο της γενικότερης ένταξης της 3ης γειτονιάς της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.

Για το θέμα ενημέρωσε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, προ ημερησίας.

Τόνισε μάλιστα ότι τα δημοσιεύματα έχουν σκοπό να φρενάρουν την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής, αφού εδώ και τρία χρόνια κάποιοι d.s.proedreioσυγκεκριμένοι παρεμβαίνουν και βάζουν φρένο γιατί επιβουλεύονται τη δημόσια γη. «Εχει γίνει το έλα να δεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. σε όλη τη διεργασία από το 2003 έως το 2009 έκανε συνεχώς ενστάσεις και καθήλωνε συνεχώς το σχέδιο ένταξης, είπε και συνέχισε:

Στην πολεοδομική ένταξη εξαιρέθηκαν κάποια κομμάτια που χαρακτηρίστηκαν απόλυτης προστασίας και αρχαιολογικά. Τα υπόλοιπα που είναι 17 - 18 ακίνητα προωθήθηκαν, εντάχθηκαν όλα στο σχέδιο.

Το πρακτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κάνει ειδική αναφορά στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, αφού το έχει “ψειρίσει” εκατό φορές.

Είναι δύο ονόματα στην περιοχή που αλωνίζουν... «Μπαζωσε το δρόμο και έβαλε σίδερα μέσα σε ένα βράδυ ο Α. και όταν καλέσαμε την Αστυνομία έστειλε τους μπράβους του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα είχε λάβει ομόφωνη απόφαση το προηγούμενο Δήμοτικό Συμβούλιο.

Οι ενστάσεις είχαν συζητηθεί σε συνεδρίαση (αριθμ. 76/2008), όπου λαμβάνοντας υπόψη: α) τα οριστικά αποτελέσματα της Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας, β) το γεγονός ότι στην περιοχή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αγίου Δημητρίου (έτους 1995), σε εφαπτόμενη περιοχή, ολόκληρη η ιδιοκτησία Κ. χαρακτηρίζεται χώρος πρασίνου, η ένσταση έγινε εν μέρει δεκτή και έτσι τμήμα του αρχικά προτεινόμενου κοινόχρηστου χώρου έγινε Οι-

κοδομικό Τετράγωνο (Ο.Τ.) με στόχο τη μερική αποκατάσταση των ιδιοκτησιών του.

«Σε περίπτωση που καθ’ ολοκληρίαν η έκταση αυτή πολεοδομείτο ως χώρος πρασίνου, το κόστος αποζημίωσης των παραθαλασσίων 8.500 τ.μkoropi-meiocifia. περίπου θα ήταν τεράστιο. Η ιδιοκτησία Κ. που εντάχθηκε μαζί με άλλες 17 σε Ο.Τ. ανήκει σε γεωλογικά κατάλληλη περιοχή και ΕΚΤΟΣ των οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας (σε απόσταση 20μ. και άνω από την οριογραμμή αιγιαλού-παραλίας) σύμφωνα με το από 23-12-1965 Β.Δ/μα (ΦΕΚ 6 Α' /15-1-1966 σχετικά με τον καθορισμό παραλίας στην περιοχή από το Λαύριο μέχρι τη Βουλιαγμένη σε συνδυασμό με την από 16-

1-1978 /ΦΕΚ 190Δ' /24-4-1978 επικύρωση έκθεσης και διαγράμματος καθορισμού οριογραμμής αιγιαλού στην περιοχή Βουλιαγμένης

Λαυρίου (31ο χλμ. έως 40 χλμ.), τον Ν. 2971/2001 άρθρο 7 παρ. 5 ‘‘περί αιγιαλού...’’ και το πρακτικό γνωμοδότησης του ΣτΕ. Τέλος,

επισημαίνεται ότι το σύνολο των ιδιοκτησιών που βρίσκονται μεταξύ της Λ. Σουνίου και της θάλασσας

ανέρχονται σε 18, εκ των οποίων 15 βρίσκονται στο Β.Δ. τμήμα τής υπό ένταξη περιοχής και 3 στο Ν.Α. της τμήμα. Οι υπόλοιπες ιδιοκτησίες που εξαιρέθηκαν του σχεδίου αυτού εμπίπτουν είτε σε ζώνη αρχαιολογικής προστασίας είτε σε γεωλογικά ακατάλληλη περιοχή».

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. που έχει δουλέψει πάνω στο σχέδιο και γνωρίζει τα τεκταινόμενα στην περιοχή έδωσε δίκηο στο δήμαρχο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αριστείδης Γκίκας, σημείωσε ότι: «ο Δήμος το έχει διαχειριστεί σωστά το θέμα και η πριν διοίκηση και η νυν. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» κατέληξε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος