koropi-apofaseisΣε εποικοδομητικό κλίμα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορωπίου τη Δευτέρα 8 Απριλίου. Και το τονίζουμε αυτό γιατί πάντα οι συνεδριάσεις τους δεν είναι αγώνας αντιπαραθέσεων, αλλά γόνιμου διαλόγου και από την πλειοψηφία και από τις μειοψηφίες.

Τα περισσότερα θέματα πέρασαν ομόφωνα, όπως το έκτακτο θέμα έγκρισης μελέτης για έργο ακαθάρτων, η οποία έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στο στάδιο οριστικής παραλαβής. Οπως είπε ο δήμαρχος Δημ. Κιούσης έχει ζητηθεί χρηματοδότηση. Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 15 εκατομ. περίπου €. Το κόστος της μελέτης είναι εντυπωσιακά χαμηλό σε σχέση με προηγούμενες μελέτες.

Οπως διαπίστωσε και ο δήμαρχος, και επιβεβαίωσε ο δημ. σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνης Ντούνης, (αναλογιζόμενος τί τους ζητάει συγκεκριμένο γραφείο που βρίσκονται εδώ και χρόνια στα δικαστήρια), το κόστος της μελέτης απέχει έτη φωτός από προηγούμενες μελέτες.

― Εγκρίθηκε η μελέτη «διαμόρφωσης ακτής Αγ. Μαρίνας» από το δημοτικό συμβούλιο. Είναι παλιά μελέτη και αφορά τη διαδρομή της παραλιακής ακτής της Αγ. Μαρίνας και έχει κολλήσει στο Δασαρχείο, το οποίο έχει ένσταση για τη δημιουργία μονοπατιού που προβλέπεται στη μελέτη πλάτους 1,5μ.

― Εγκρίθηκε ομόφωνα η οριστική παραλαβή του έργου «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης 2010» Αρ. Μελ (28/2010).

― Εγκρίθηκε η επιχορήγηση μεταφοράς μαθητών, από τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) για τους μήνες από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2012. Το Υπουργείο έστειλε τα μισά, όπως ελέχθη, αφού το συνολικό κόστος ανέρχεται περίπου στις 15.000 € και αφορά ειδικά μαθητικά δελτία μετακινήσεων με ΚΤΕΛ.

Ολα τα άλλα δρομολόγια μαθητών τα έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής.

 

Επιχορηγήσεις Σωματείων

Εγκρίθηκε η κατανομή στα αθλητικά Σωματεία της πόλης ύψους 130.000 €. Οπως είπε ο δήμαρχος είναι μειωμένα σε σχέση με το 2012 κατά 20.000 ευρώ, τα οποία τους έκοψαν ...άνωθεν.


Ετσι κατανέμονται:

Γυμναστικός Σύλ. € 52.000

ΑΟΚ 52.000

ΔΟΞΑ 13.000

ΣΑΣΚ (Σκακιστικός) 13.000

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος έχασε την τελευταία κατανομή του 2012 γιατί γύρισε πίσω   τα εντάλματα ο Επίτροπος και δεν δέχεται επανέκδοση εντάλματος.

 

Έργα διαμόρφωσης οδοποιίας σε περιοχές Αγίας Μαρίνας

Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις γίνονται υπό την εποπτεία του Δήμου Κρωπίας και του αντιδήμαρχου Εμμ. Γρινιεζάκη, σε οικιστικές περιοχές της Αγίας Μαρίνας. Είχαν προηγηθεί, 2/2013, εργασίες διαμόρφωσης, διαστρώσεις και διάνοιξης σε δρόμους μαζί με τοποθέτηση (κατασκευή αγωγού) ή αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης. Οι οδοί που έγιναν οι παραπάνω εργασίες είναι οι εξής: Θάσου, Αγ. Θεοδώρων, Λαγκαδίων, Τριπόλεως.  

Τέλος, εργασίες καθαρισμού, απομάκρυνσης μπαζών και ευπρεπισμός του προαυλίου χώρου του Ι.Ν Αναλήψεως πραγματοποιήθηκαν, (3/13) υπό την ευθύνη του αντιδημάρχου Τ.Υ Θοδωρή Γρίβα.

Αννα Μπουζιάνη


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 204 guests και κανένα μέλος