Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 17/3, ήταν η ανάθεση μελέτης για αξιοποίηση του Λιμένα Πόρτο Ράφτη...

 

Καταφύγιο σκαφών στο Πόρτο Ράφτη


Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 17/3, ήταν η ανάθεση μελέτης για αξιοποίηση του Λιμένα Πόρτο Ράφτη.

Θα γίνουν μετρήσεις για αποκαθαρισμό του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο Πόρτο Ράφτη για την καλύτερη αξιοποίηση του Λιμένα.

Η ανάθεση της μελέτης έγινε στο ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), είναι κρατικός οργανισμός και χρηματοδοτείται κατά τα 2/3 από τη Νομαρχία και το 1/3 από το Δήμο Μαρκοπούλου.

Στο Πόρτο Ράφτη, έχουμε γράψει και σε προηγούμενο φύλλο, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν πλωτές εξέδρες για δημιουργία καταφυγίου σκαφών.


Ο Παντελής Ασπραδάκης ζήτησε να πάρουν τη γνώμη των φορέων της πόλης, ενώ η Ιωάννα Στεργίου επιφυλάχθηκε για τη διαχείρισή του.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Φώτης Μαγουλάς, που βρισκόταν στο Νομαρχιακό εξήγησε ότι το έργο είναι τακτοποίηση σκαφών με πλωτές εξέδρες  και κρίθηκε αναγκαίο και από το Δήμο, και από την Ομοσπονδία Συλλόγων (βρισκόταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στο Ν.Σ.), γιατί θα γίνει ένα νοικοκύρεμα της σημερινής άναρχης κατάστασης των σκαφών, στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη αλλά και γενικότερα όλης της περιοχής.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 guests και κανένα μέλος