Το 18ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας την περασμένη Δευτέρα έφερε τα πάνω - κάτω στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Απλό στην αναφορά του, «Εξειδίκευση και διάθεση πίστωσης ανεξόφλητων οφειλών παρελθόντων οικονομικών ετών», διαβάζει ο πρόεδρος και ρωτάει: ομόφωνα; Δεν ήταν όμως απλό...

 

Ο Δήμος Βούλας ενημερώνει τους ...Πειραιώτες


Το 18ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας την περασμένη Δευτέρα έφερε τα πάνω - κάτω στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απλό στην αναφορά του, «Εξειδίκευση και διάθεση πίστωσης ανεξόφλητων οφειλών παρελθόντων οικονομικών ετών», διαβάζει ο πρόεδρος και ρωτάει: ομόφωνα; Δεν ήταν όμως απλό.

Η Νανά Καραγιάν είχε πιάσει μία – μία πίστωση και την είχε ξεσκονίσει. Ετσι φώναξε όχι κύριε πρόεδρε, έχω κάποιες ερωτήσεις.

Από ένα τόσο «απλό» θέμα βγήκαν ειδήσεις!


Ο Δήμος Βούλας ενημερώνει για διαγωνισμούς και προκηρύξεις τους Πειραιώτες και τους Υδραίους!!


Μια σειρά πιστώσεις κίνησαν το ενδιαφέρον της Καραγιάν, στην εφημερίδα «Το Πειραϊκό Βήμα», όπου δημοσιεύει κατ’ εξακολούθησιν τους διαγωνισμούς και τις προκηρύξεις ο Δήμος. Ετσι στη Βούλα δεν παίρνει κανείς «χαμπάρι», αλλά αποκτούν γνώση οι Πειραιώτες.

karagian.jpg Η Νανά Καραγιάν ρωτάει γιατί δημοσιεύουμε στον Πειραιά που δεν το μαθαίνει κανένας δημότης μας, και δεν δημοσιεύονται σε εφημερίδες της περιοχής μας που γνωρίζουμε. Όταν μάλιστα είμαστε Νομαρχία Ανατ. Αττικής και δεν έχουμε καμία σχέση με τον Πειραιά που είναι άλλη διοικητική περιφέρεια, άλλη Νομαρχία.

Εγώ δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό, απορεί ο αντιδήμαρχος Κωνσταντέλλος.

Το σκεπτικό είναι ότι αυτό γίνεται για να το δουν οι κάτοικοι που ενδιαφέρονται ή να προσληφθούν ή να πάρουν ένα έργο στη Βούλα. Δεν έχει νόημα να μπαίνει στον Πειραιά όταν δεν την ξέρει κανένας Βουλιώτης αυτή την εφημερίδα.

Ετσι εξελίχθηκε ένας ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ της Καραγιάν και του Κωνσταντέλλου, που αξίζει να παρακολουθήσουμε:

kostantelos.jpg Κωνσταντέλλος: Κυρία Κάραγιαν οι δημοσιεύσεις που γίνονται είναι πάρα πολλές. 7-8 το μήνα και έχουμε υποχρέωση να κάνουμε δημοσίευση. Αυτό το οποίο έχει επιλέξει η Δημοτική Αρχή είναι το φτηνότερο τιμολόγιο. Εχετε να προτείνετε κάποια για να κάνουμε τις δημοσιεύσεις σε ημερήσια;

Καραγιάν: Όχι δεν έχω προτίμηση, αλλά μου έκανε εντύπωση.

– Αρα το ενδιαφέρον είναι φιλολογικό

– Δεν είναι φιλολογικό, μου έχει κάνει εντύπωση, γιατί είναι όλες άγνωστες εφημερίδες.

– Επειδή όλες οι δημοσιεύσεις έχουν γίνει στο άγνωστο για μας “Πειραϊκό Βήμα”, έχω απορία.

– Αυτό είναι παράνομο; Γιατί αν είναι παράνομο πρέπει να καταπέσουνε όλες οι προκηρύξεις που έχουνε γίνει.


Σ.Σ. Δηλαδή κύριε Αντιδήμαρχε το ενδιαφέρον ενός δημοτικού συμβούλου στην ενημέρωση του πολίτη είναι φιλολογικό;

Εμείς συστήνουμε στους δημότες να κάνουν προσφυγές κατά των προκηρύξεων που έχουν δημοσιευθεί σε άλλη Νομαρχία, για να δούμε πόσο φιλολογικό είναι το ενδιαφέρον της δημοτικής συμβούλου.


Αυτό είναι τροφή στην αδιαφάνεια και τη διαπλοκή κύριε Αντιδήμαρχε. Δημοσιεύουμε αλλού, δεν μαθαίνει ο πολίτης, βάζουμε τους δικούς μας ανθρώπους που τους έχουμε κόψει στα μέτρα τους την προκήρυξη. (Και έχουμε παραδείγματα) Τέτοια “διαφάνεια”, δηλαδή.

Και αν ανατρέξει κανείς στα έργα, όπως ανέτρεξε στα τιμολόγια των εφημερίδων η Νανά Καραγιάν θα βρει έναν συγκεκριμένο εργολάβο που παίρνει όλα τα έργα, τον εκλεκτό του δημάρχου.

Άλλη μία ένσταση προέβαλε η Ν. Καραγιάν σε κονδύλι 608.000 ευρώ για εξόφληση λογαριασμού αποχετευτικού έργου στην εταιρία ΕΒΟΚΑΤ. «Θέλω να ξέρω αν είναι το επιπλέον ποσό που μπήκε ως λογιστικό λάθος, σε αποχετεύσεις του Πανοράματος και εκλήθηκαν οι κάτοικοι να πληρώσουν 2 και 3000 ευρώ. Αν είναι αυτό δεν θα το ψηφίσω», σημείωσε η Ν. Καραγιάν.


Ξανά απορεί ο Αντιδήμαρχος: “Μήπως δεν έχουμε καταλάβει. Ενσταση για τα έξοδα που έχουν γίνει; Εσείς σήμερα και όλοι μας έχουμε κληθεί να εγκρίνουμε όλες τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Δήμου. Δεν έχουμε έρθει να εγκρίνουμε αν οι ανεξόφλητες δαπάνες μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν. Αυτές έχουν γίνει, είναι δεδομένες, είναι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος και πρέπει να πληρωθούν.

Αυτό είναι μια τυπική διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο με την έγκριση του προϋπολογισμού και είναι έργα ή προμήθειες που έγιναν το προηγούμενο οικονομικό έτος”.


Κανείς δεν γνώριζε από πού προερχόταν το κονδύλι. Η Ν. Καραγιάν κρατούσε ολόκληρο τον προϋπολογισμό μαζί της, και τους βεβαίωνε ότι όπως δείχνει ο πίνακας είναι αυτό το κονδύλι. Και επειδή της είπε ο πρόεδρος ότι δεν μπορεί να ψηφίσει επιμέρους κονδύλια. “Ή τα ψηφίζετε όλα ή τα απορρίπτετε”. Τα καταψήφισε.

Μπράβο Νανά. Μακάρι να το έκαναν κι άλλοι σύμβουλοι αυτό μήπως και αρχίσει να αχνοφέγγει κάτι μέσα στα πλοκάμια του Δήμου και των υπηρεσιών του, που ως φαίνεται δεν χαλούν τα χατήρια του Δημάρχου.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 guests και κανένα μέλος