Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι ο έρωτας ασκεί προστατευτzeygari.jpgική επίδραση στην υγεία μας. Η θνησιμότητα μειώνεται κατά 50% σε άτομα που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα δύο φορές την εβδομάδα...

zeygari.jpg

 

Ο έρωτας προστατεύει την υγεία


Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι ο έρωτας ασκεί προστατευτική επίδραση στην υγεία μας. Η θνησιμότητα μειώνεται κατά 50% σε άτομα που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα δύο φορές την εβδομάδα.


zeygari.jpg Οι σύγχρονες έρευνες παρέχουν πλέον πειστικά στοιχεία τεκμηριώνοντας ότι η συχνότητα του οργασμού σχετίζεται αρνητικά με τη γενική θνησιμότητα και των δύο φύλων.

Η πιο εντυπωσιακή από αυτές τις έρευνες έρχεται από τα πανεπιστήμια Bristol και Belfast. Οι επιστήμονες εξέτασαν 918 άνδρες ηλικάς 45-59 ετών και τους παρακολούθησαν για 10 χρόνια με σκοπό να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ της συχνότητας των οργασμών και της θνησιμότητας. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό "British Medical Journal" έδειξαν ότι στο διάστημα αυτής της δεκαετίας, ο κίνδυνος θανάτου από όλες τις αιτίες ήταν λιγότερος από μισός στην ομάδα των ανδρών με μεγάλη συχνότητα οργασμών (2 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα) συγκριτικά με την ομάδα ανδρών που είχαν την χαμηλότερη συχνότητα οργασμών (πχ. μία φορά το μήνα).


Επιπλέον, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως η σεξουαλική επαφή και ο έρωτας ενεργοποιεί στον ανθρώπινο οργανισμό μια σειρά ουσιών που διεγείρουν τον εγκέφαλο επιδρώντας θετικά στη ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Το διαχρονικό "κάντε έρωτα...όχι πόλεμο" φαίνεται να έχει κυριολεκτική σημασία!

Το λυπηρό στην υπόθεση είναι ότι οι νέοι 22 με 26 χρονών σύμφωνα με εξομολογήσεις τους δεν βρίσκουν συντρόφους για να κάνουν μια σταθερή σχέση με αποτέλεσμα να μένουν μόνοι τους μέχρι και για 2 χρόνια.

Πολλοί απ’ αυτούς λένε ότι είναι επιλογή τους η μοναξιά κι ότι την προτιμούν απ’ το να συμβιβαστούν με κάποιον που δεν τους καλύπτει. Κι αν προσπαθήσουν τελικά να κάνουν μια σχέση, αυτή τελειώνει μετά από ένα με δύο βδομάδες σαν να ήταν ένα παρατεταμένο one night stand.


Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στους ρυθμούς της ζωής και στο ότι οι σημερινοί νέοι έχουν πολύ υψηλά στανταρ. Οι νέοι της δεκαετίας του 50 και του 60 για την επιλογή συντρόφου είχαν κριτήρια την οικονομική αποκατάσταση και την ασφάλεια.

Σήμερα τα κριτήρια δεν είναι τόσο πρακτικά, είναι αόριστα. Ζητούν την κατανόηση, τον ερωτισμό και την εξωτερική εμφάνιση. Οπότε είναι δυσκολότερο και να τα βρουν.

Στοιχεία πήραμε από την δ/νση

http://silver.pblogs.gr/2007/11/o-erwtas-rostateyei-thn-ygeia.html

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 227 guests και κανένα μέλος