Πολλά τα προ ημερησίας ερωτήματα από τους συμβούλους πρώτο θέμα συζήτησης όμως ήταν η πλατεία Πηγαδακίων, η οποία ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με την υπογραφή 17 δημοτικών συμβούλων!


Αλλη μία πολύωρη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Δ.Σ. των 3Β, την Τετάρτη 18/1.

Πολλά τα προ ημερησίας ερωτήματα από τους συμβούλους και για πολλά θέματα: τη διεκδίκηση της παραλίας, την εκκρεμότητα του δημάρχου, την παραλία της Βάρκιζας, το χαράτσι της ΔΕΗ.

Σε όλα απάντησε ο δημαρχεύων αντιδήμαρχος Σπ. Πανάς.

Πρώτο θέμα συζήτησης η πλατεία Πηγαδακίων, η οποία ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με την υπογραφή 17 δημοτικών συμβούλων!

Είναι ένα θέμα που χρονίζει· κοντεύει να πενηνταρίσει. Τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, για ολιγωρία και περίεργες αποφάσεις, που προβληματίζουν.

Να θυμηθούμε ότι για το θέμα έχουμε γράψει πολλές φορές. Και έχουμε γράψει γιατι δύο ιδιοκτήτες όμοροι με τη διεκδικούμενη από το Δήμο πλατεία, καλούνται να ξεσπιτωθούν για να πληρώσουν τους ιδιοκτήτες που έχουν την “πλατεία”. Μιλάμε για ασύλληπτα ποσά. 600 και 900 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή να πουλήσουν το σπίτι τους για να αποζημιώσουν την απαλλοτρίωση της “πλατείας”. Εχουν έρθει κατασχετήρια με καταληκτικές ημερομηνίες.

Ζητούν οι άνθρωποι να πάρει μία απόφαση ο Δήμος για το τί θα κάνει με την 1-eidisi-pigadakion-2πλατεία, γιατί και ο Δήμος πρέπει να καταβάλει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ συν γύρω στις 350.000 που ήδη έχει καταβάλει σε ύποπτο χρονο (25/12/10). Πέντε ημέρες πριν εκπνέσει η θητεία του Μάντεση.

Οπως διατεινονται οι ιδιοκτήτες στις 3/5/2008 είχε κατακυρωθεί η τιμή μονάδας. Μετά από 2 ακριβώς χρόνια 3/5/10 δεν είχε πληρωθεί ούτε ευρώ, που σημαίνει ότι αυτοδίκαια, όταν παρέλθει διετία το υπό απαλλοτρίωση ακίνητο απελευθερώνεται.

Μέχρι το Δεκέμβριο δεν είχε γίνει τίποτα και στις 25/12/10 πληρώνεται ένα ποσό 350.000 ευρώ από το Δήμο Βούλας!

Στο παρών Δημοτικό Συμβούλιο έχει έρθει το θέμα τρεις φορές, συζητείται και ...αναβάλλεται, παρα τις προσπάθειες της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ηλ. Τσιριγώτη, που έχει δώσει λύση.

Λύση που να μένουν όλοι ικανοποιημένοι. Να ισχυει ο νόμος 2508/97 και να επιμεριστεί το κόστος της απαλλοτρίωσης αναλογικά σε όλη τη συνοικία των Πηγαδακίων. Ετσι και το κόστος ανά νοικοκυριό θα είναι μικρό και ο Δήμος δεν θα “ξεπουληθεί” για να πληρώσει και η πλατεία θα σωθεί και οι όμοροι ιδιοκτήτες δεν θα χάσουν τα σπίτια τους.

Για το θέμα έχει γίνει και διαβούλευση με τους κατοίκους των Πηγαδακίων πριν λίγους μήνες.

Η τρανταχτή πλειοψηφία των συμβούλων και των κατοίκων ζητούν να κρατηθεί η πλατεία. Επομένως η συζήτηση1-eidisi-pigadakion-1 περιστρεφόταν όσον αφορά την εφαρμογή του ν.2508/97.

Γιατί χρειαζόταν η Ποιότητα ζωης και το Τοπικό Συμβούλιο για να αποφασίσουν με ποιο νόμο θα απαλλοτριωθεί η πλατεία;

Εχουμε την πεποίθηση ότι δεν χρειαζόταν και θα επανέλθουμε σύντομα επ’ αυτού.

Γ’ αυτό δεν καταλάβαμε την έννοια της αναβολής που έβαλε ο Γ. Σκουμπούρης, με το αιτιολογικο ότι αν πάρουν απόφαση μπορεί να πέσει γιατί δεν έχει προηγηθεί απόφαση της Ποιότητας Ζωής και του Τοπικού Συμβουλίου.

Βέβαια το “μικρόβιο” έβαλε ο δημαρχεύων στην αρχική εισήγησή του, ότι η νομική υπηρεσία τού είπε ότι χρειάζεται απόφαση της Ποιότητας Ζωής και του Τοπικού Συμβουλίου. Ομως θα χρειαζόταν τέτοια απόφαση, εφόσον αποφάσιζαν την απαλλαγή της γης από πλατεία. Δηλαδή να επιστραφεί στους ιδιοκτήτες, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν διαφαινόταν στο Δ.Σ.

Ορθώς ο Γιάννης Νιτερόπουλος κατηγόρησε το προεδρείο ότι ήρθε ανέτοιμο επί του θέματος, έτσι που να μοιάζει κοροϊδία η όλη εξέλιξη. Πόσο μάλλον που ο Σπ. Πανάς ζήτησε δημοψήφισμα επί του θέματος!

Είναι εύκολο να παίζεις παιχνίδια στην πλάτη των άλλων. Θα έπρεπε ο καθένας τους εκεί μέσα, να βρεθεί στη θέση των δύο ιδιοκτητών που χάνουν τα σπίτια τους με κατάσχεση!

Η Ηλ. Τσιριγώτη έκανε μία αναλυτική εισήγηση για το πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος 2508/97, με τρεις ζώνες πολεοδομικής ενότητας και ενδεικτικές τιμές, αφού δεν έχει γίνει επίσημη καταμέτρηση και μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία.

Ο Παν. Καπετανέας, έβαλε για άλλη μια φορά την πρόταση, να αντικατασταθεί με άλλο ακίνητο από την περιοχή της Βάρης, που διαθέτει τράπεζα γης, κάτι όμως που η Ηλ. Τσιριγώτη, απάντησε ότι δεν το επιτρέπει ο νόμος γιατί η Βάρη δεν έχει ολοκληρώσει τις εντάξεις γης.

Υπ’ όψιν ότι η μισή “πλατεία” ήδη έχει χαθεί και οικοδομείται από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, που κατάφερε(!) και το αποχαρακτήρισε με απόφαση Νομάρχη (2009) χωρίς να προσβληθεί από την τότε Δημοτική Αρχή.

Οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Βαμβασάκης και Ζυγούρης) πρότειναν την άρση απαλλοτρίωσης καθώς και ο Κικίλιας, που ως γιατρός εξήγησε ότι όταν έχεις ένα καρκίνο τον κόβεις, και εδώ πρέπει να τελειώνουμε με άρση, για να τελειώσουμε.

Μη σας κάνει εντύπωση, αν δείτε να σέρνεται το θέμα για άλλες δύο - τρεις δεκαετίες κι ας χάσουν οι ιδιοκτήτες τα σπίτια τους!

 

Τέλος, δεσμεύθηκαν να το φέρουν το θέμα μέχρι τέλος του μήνα, αλλά μου θυμίζει τις δεσμεύσεις του Παπαδήμου για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου!!!

 

Χωρίς Σχολικές Επιτροπές, έμειναν τα σχολεία, αφού καταψηφίστηκε η πρόταση Πανά, για τη σύνθεσή τους και από την πλειοψηφία και από τη μειοψηφία.

Με τα θέματα όμως του συμβουλίου θα επανέλθω.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 214 guests και κανένα μέλος