Παρουσιάζουμε το 2ο μέρος της συνέντευξης που πήραμε την προηγούμενη εβδομάδα από τον υποψήφιο Δήμαρχο Bουλιαγμένης Δημήτρη Tζιώτη, την οποία λόγω έκτασης χωρίσαμε σε 2 μέρη...
  • πάταξη της διαφθοράς
  • διαφάνεια στα έργα και τους διαγωνισμούς
  • Nέος προϋπολογισμός
  • Δουλειές για τους Δημότες
  • Συμβόλαιο για την κοινωνική οικονομία
  • Tέρμα στην εκμετάλλευση του περιβάλλοντος

Παρουσιάζουμε το 2ο μέρος της συνέντευξης που πήραμε την προηγούμενη εβδομάδα από τον υποψήφιο Δήμαρχο Bουλιαγμένης Δημήτρη Tζιώτη, την οποία λόγω έκτασης χωρίσαμε σε 2 μέρη.

Στο πρώτο μέρος μίλησε για ενότητα και συνεργασία για μια πόλη πρότυπο σε όλη την Eλλάδα. Στο 2ο μέρος εξηγεί πώς θα αλλάξει η οικονομία της Bουλιαγμένης, πώς θα εξευρεθούν θέσεις εργασίας, πώς... πώς... πώς Παρακολουθήστε τον.

Στο πρόγραμμά μας δίνουμε έμφαση στα πραγματικά ζητήματα της Βουλιαγμένης. Αυτή τη φορά θα κάνουμε εκλογές στη Βουλιαγμένη. Θα μιλήσουμε για την ουσία. Για τις ανάγκες των δημοτών με τις οποίες το σημερινό καθεστώς δεν έχει καθόλου ασχοληθεί όλα αυτά τα χρόνια. Η τοπική αυτοδιοίκηση βάσει του Συντάγματος και των νόμων του Kράτους έχει πολύ περισσότερες αρμοδιότητες κι ευθύνες από τη συντήρηση των φοινίκων.

Ο κόσμος ζητά να φτιαχτούν καλύτερα πεζοδρόμια. Απαιτεί το σύστημα καθαριότητας της πόλης να δουλεύει σωστά. Οι Βουλιαγμενιώτες απαιτούν μεγαλύτερη ασφάλεια στις γειτονιές, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Τα σχολεία χρειάζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτές είναι βασικές καθημερινές ανάγκες για τις οποίες το σημερινό καθεστώς δεν βρίσκει λύσεις. Δεν ασχολείται καθόλου.

Πέρα από τη διατήρηση του οικοδομικού συντελεστή στο 0.4, κάτι που ισχύει και σε πολλούς άλλους δήμους πρέπει να ασχοληθούμε με την αισθητική. Να ασχοληθούμε με τη συστηματική προστασία του περιβάλλοντος, με την πρόνοια, την απασχόληση των νέων, τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Να μιλήσουμε για κοινωνική πολιτική.

Δεν μπορούμε πλέον να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Το σημερινό καθεστώς ό,τι είχε να προσφέρει το προσέφερε και αν δεν το έχει προσφέρει όφειλε να το είχε κάνει στα 20 χρόνια που διοικεί την πόλη. Ας μην κρυβόμαστε. Με αυτά τα ζητήματα δε μπορεί να ασχοληθεί γιατί δεν ξέρει πώς να τα λύσει. Η Βουλιαγμένη χρειάζεται σχέδιο για το μέλλον. Η αστικοποίηση έχει φτάσει δίπλα μας. Δεν θα επιτρέψουμε η Βουλιαγμένη να γίνει σαν τη Γλυφάδα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αστικοποίησης με σοβαρότητα. Οι δημότες της Βουλιαγμένης αυξήθηκαν στην τελευταία τριετία κατά 20%. Δεν μπορεί η πόλη μας να λειτουργεί ακόμα με το πολεοδομικό σχέδιο της δεκαετίας του ’60, τη στιγμή που όλα έχουν αλλάξει από τότε. Η σημερινή κεντρική πλατεία έχει φτάσει στα όριά της. Οι χώροι στάθμευσης δεν επαρκούν. Για όλα αυτά χρειαζόμαστε στρατηγική, πρόγραμμα και χρήματα για να υλοποιηθούν σωστά.

Χρειάζονται χρήματα όμως και γι’ αυτό.

Και βέβαια χρειάζονται χρήματα. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε μια για πάντα το πράσινο στη Βουλιαγμένη. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην οικονομία των γνωστών-αγνώστων. Όλοι γνωρίζουν ποιοι ελέγχουν τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας. Η πόλη μας χρειάζεται αυτά τα χρήματα. Απαιτούμε η σύγχρονη Βουλιαγμένη να είναι οικονομικά αυτοδύναμη και ανεξάρτητη. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα έσοδα του Δήμου και των Βουλιαγμενιωτών και να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά τους. Η οικονομική ανεξαρτησία της πόλης μας εξαρτάται από το βαθμό διαφάνειας στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Οι Βουλιαγμενιώτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια για την πόλη τους. Πρέπει να μάθουμε όλοι σε ποιους ανήκουν οι επιχειρήσεις στους δημόσιους χώρους της Βουλιαγμένης. Τι τζίρο κάνουν, ποιοι τις διοικούν, τους όρους των συμβάσεων παραχώρησης. Πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδα που αντιστοιχούν στο Δήμο και να δημιουργήσουμε καθαρές δουλειές στη Βουλιαγμένη.

Nαι...

Πώς εγγυάστε από την πλευρά σας τις καθαρές δουλειές;

Η δική μας πλευρά είναι ξεκάθαρη. Προσωπικά, δεσμεύομαι κατηγορηματικά κανένας υποψήφιος του Συνδυασμού μας ή μέλος της οικογένειάς του να μη διεκδικήσει έργο από το Δήμο με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Να μην προσληφθεί από το Δήμο(;) και να μην αποκτήσει αξιώματα μέσα από το Δήμο. Να μη βρίσκεται σε καμία δημοτική επιχείρηση μέσω κάποιου άλλου. Να μη βρίσκεται άλλος στα χαρτιά και να κρατάει άλλος το ταμείο. Θέλουμε να φέρουμε νέο ήθος και ύφος στη διοίκηση της Βουλιαγμένης.

Δηλαδή, υπονοείτε ότι τώρα αυτά γίνονται;

Mια βόλτα να κάνετε στην πόλη θα δείτε τι γίνεται. Kατά την άποψή μου η αποδοχή και η ανοχή της διαφθοράς είναι χειρότερη από την ίδια τη διαφθορά, για την κοινωνία μας.

 

Ανοικτοί διαγωνισμοί Γνωστοί σε όλους

Θα τροποποιήσετε δηλαδή και τις διαδικασίες;

Είναι ευθύνη όλων μας, οι δουλειές και τα έσοδα του Δήμου να μοιράζονται στους δημότες. Έχουμε την υποχρέωση να τηρούμε τις αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διαφανείς διαγωνισμούς που γνωστοποιούνται καθολικά στους Δημότες. Τέρμα λοιπόν στις δημοσιεύσεις διαγωνισμών και προκηρύξεων σε μικρές εφημερίδες που βγαίνουν στα Μέγαρα... Όλοι οι διαγωνισμοί, οι προμήθειες και οι αναθέσεις έργων από το Δήμο πρέπει να γίνονται με απόλυτα ανοικτό τρόπο. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση στημένους διαγωνισμούς και κλειστές διαδικασίες.

 

Τα λεφτά στους Βουλιαγμενιώτες

Με ποιο τρόπο τα έσοδα του Δήμου θα επιστρέφουν στους δημότες;

Τα περιουσιακά στοιχεία της Βουλιαγμένης πρέπει να επιστραφούν στο Δήμο και οι δουλειές να πάνε στους δημότες. Είναι υποχρέωση του Δήμου να δημιουργεί οικονομικές ευκαιρίες για τους δημότες. Η διαχείριση της παραλίας του ΕΟΤ, για παράδειγμα, αποφέρει εκατομμύρια ευρώ. Ποιος όμως παίρνει αυτά τα λεφτά; Με ποιες διαδικασίες; Γιατί τα χρήματα να μην πηγαίνουν στους Βουλιαγμενιώτες; Το ίδιο και με τους χώρους στάθμευσης.

Eχετε πρόταση για την ανεργία στους νέους της Βουλιαγμένης;

Τα νέα παιδιά της Βουλιαγμένης πρέπει να αποκτήσουν καλές δουλειές. Να πάψουν να δουλεύουν σε άλλους δήμους ή στη νύχτα. Να βγάζουν χρήματα αντίστοιχα με το κόστος ζωής στην πόλη μας που είναι υψηλό. Ξέρετε ότι οι νέοι της Βουλιαγμένης που θέλουν να ζήσουν μόνοι τους έχουν τρομερή δυσκολία να παραμείνουν στην πόλη; Τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά και οι μισθοί τους είναι πολλές φορές χαμηλότεροι από τις τιμές των ενοικίων. Επομένως, ένα μεγάλο ζήτημα είναι να δώσουμε στους νέους ευκαιρίες για να παραμείνουν στη Βουλιαγμένη. Πρέπει να φροντίσουμε για τους νέους ανθρώπους και να τους προσφέρουμε σύγχρονες δυνατότητες και καλές δουλειές.

 

Δουλειές για όλους τους δημότες

Ποια είναι τα σχέδια σας για τις άλλες κοινωνικές ομάδες;

Είναι ηθική μας υποχρέωση να φροντίσουμε και τους φτωχότερους συμπολίτες μας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γηγενείς Βουλιαγμενιώτες. Ο κ. Κασιδόκωστας φαίνεται ότι έχει ξεχάσει τους ανθρώπους που μεγάλωσαν μαζί. Θα δημιουργήσουμε συνεταιρισμούς δημοτών για ανθρώπους με χαμηλότερα εισοδήματα. Στη Βουλιαγμένη θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να τους κάνουμε συνεταίρους στη διαχείριση του πλούτου της πόλης. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε για όλους τους δημότες ένα ελάχιστο εγγυημένο δημοτικό εισόδημα. Δίνουμε κίνητρα στους δημότες για τη δημιουργία εταιριών διαχείρισης και προστασίας των παραλιών, των εκδηλώσεων πολιτισμού και των αθλητικών γεγονότων. Οι συνεταιρισμοί των δημοτών ανακατανέμουν τα κέρδη σε όλους όσοι συμμετέχουν, με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης. Δημιουργούμε νέες και καλές δουλειές για όλους τους Βουλιαγμενιώτες. Απαιτούμε ίσες ευκαιρίες για όλους. Η Βουλιαγμένη δεν είναι πόλη προνομιούχων. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, ανεργία και κοινωνική ανισότητα. Ο Δήμος έχει την ευθύνη για να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Αυτές είναι αρμοδιότητες του Δήμου. Όποιος νομίζει ότι δεν πρέπει να ασχοληθούμε με τα πραγματικά ζητήματα της πόλης, ας κάτσει σπίτι του.

 

Προϋπολογισμός βάσει στόχων και αποδόσεων

Τι πρόγραμμα έχετε για την οικονομία της πόλης;

Δημιουργούμε μια νέα οικονομία. Αλλάζουμε τη μορφή του προϋπολογισμού για να εξυπηρετήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών. Για να καταπολεμήσουμε την σπατάλη και να αυξήσουμε τα δημοτικά έσοδα. Με πόρους για την παιδεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την κοινωνική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.

Μέχρι τώρα, ο προϋπολογισμός διαμορφωνόταν και ψηφιζόταν πίσω από κλειστές πόρτες. Για εμάς ο προϋπολογισμός είναι ένα ετήσιο συμβόλαιο με τους δημότες που διαμορφώνει τις προτεραιότητες και την ατζέντα της πόλης. Εισάγουμε ποσοστά παραγωγικότητας και ποιοτικά στοιχεία, βάσει των στόχων του Δήμου. Κάθε δαπάνη πρέπει να έχει εμφανείς στόχους και αποτελέσματα για τους πολλούς.

Στοχεύουμε στην κατάργηση των άδικων φόρων. Η υπερφορολόγηση Στοχεύουμε στην κατάργηση των άδικων φόρων. Η υπερφορολόγηση των καταστημάτων και των δημοτών της Βουλιαγμένης που έχει το σημερινό καθεστώς είναι όχι μόνο άδικη, αλλά και παράλογη. Καταργούμε άμεσα, από τον Ιανουάριο του 2007, τον πρόσθετο φόρο των καταστημάτων.

 

Κοινωνική οικονομία. 20 εκατομμύρια ευρώ απ’ ευθείας στους Δημότες

Τι αλλάζει στη ζωή των Βουλιαγμενιωτών με το πρόγραμμά σας;

Μεγάλο περιουσιακό στοιχείο της Βουλιαγμένης είναι οι άνθρωποί της. Έχουμε ανθρώπους με ικανότητες και τεχνογνωσία. Ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη μας. Είναι ευθύνη του Δήμου η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού. Δίνουμε κίνητρα για μια νέα μορφή κοινωνικών επιχειρήσεων που την ευελιξία στα ωράρια με τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης. Δημιουργούμε νέες και καλές δουλειές. Η εκπαίδευση, η πρόνοια, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποτελούν πηγές για νέες θέσεις εργασίας σε ομίλους, οργανώσεις και σε υπηρεσίες του Δήμου. Αναπτύσσουμε υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για όλες τις ομάδες δημοτών: ηλικιωμένους, μητέρες, ευπαθείς ομάδες, παιδιά, νέους, ανάπηρους. Στόχος μας είναι η κοινωνική οικονομία της πόλης μας να φτάσει τα 20 εκ. ευρώ την επόμενη τετραετία. Τα χρήματα αυτά θα τα διαχειριστούν απευθείας οι δημότες, οι όμιλοι και οι σύλλογοι της Βουλιαγμένης.

Το περιβάλλον δεν είναι προς εκμετάλλευση

Πέρα όμως από τον υλικό πλούτο, τι προτείνετε για τον φυσικό πλούτο της πόλης μας;

Δεν θέλουμε το εύκολο και το βρώμικο χρήμα. Το περιβάλλον στη Βουλιαγμένη δεν είναι προς εκμετάλλευση. Υπάρχουν επιτήδειοι στην πόλη μας που κοροϊδεύουν τον κόσμο. Είναι αυτοί που διασπείρουν φήμες για τη Φασκομηλιά. Η Φασκομηλιά δεν χτίζεται από κανέναν. Προστατεύεται από τους νόμους του κράτους. Είναι συνέχεια της Λίμνης που έχει κηρυχτεί μνημείο της φύσης από την UNESCO.

Όσοι διαδίδουν το παραμύθι για τη Φασκομηλιά είναι αυτοί που εποφθαλμιούν την εκμετάλλευση του δάσους στο Μεγάλο Καβούρι. Πρέπει να προστατεύσουμε το δάσος στο Μεγάλο Καβούρι.

Τα συμφέροντα έχουν στρέψει εκεί την προσοχή τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θέλουν να καταπατήσουν το δάσος. Να το κάνουν πάρκινγκ, καντίνες, εστιατόρια και χώρους δεξιώσεων. Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε στην κ&

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος