Σημαντική απόφαση για τους Δήμους των Μεσογείων πάρθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 25/9, (αρ.απ. 257/2011), που αφορά τα αντισταθμιστικά του αεροδρομίου προς τους Δήμους.

Με παρέμβαση-πρόταση του Περιφερειακού Συμβούλου Θανάση Αυγερινού* στη συζήτηση του θέματος "Αναθεώρηση της Σύμβασης του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος", αφού επεσήμανε ότι «η εισήγηση της Περιφέρειας είναι στη σωστή κατεύθυνση, θέτοντας 3 όρους, όπως αυτοί έχουν προταθεί από την Υπηρεσία, ώστε να μειώσει ο Διεθνής Αερολιμένας τα τέλη και τις χρεώσεις για όλους τους χρήστες κατά 35-50% στα πρότυπα του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης». Τόνισε ότι πρέπει να συμπεριληφθει και ένας 4ος όρος, σαν ελάχιστη αποζημίωση για τους κατοίκους των ανωτέρω Δήμων, όπου ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ότι το 1% του ΤΖΙΡΟΥ του αεροδρομίου "Ελ.Βενιζέλος" να ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ στους ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ».

Και ο λόγος - όπως είπε - γιατί «και λογικός είναι αλλά και δίκαιος, για όλους τους Δήμους που γειτνιάζουν με το Αεροδρόμιο και θίγονται βάναυσα από αυτό, και κυρίως τους Δήμους Κορωπίου, Μαρκόπουλου, Σπάτων-Αρτέμιδας, Παιανίας-Γλυκών Νερών, και Ραφήνας-Πικερμίου.

...

Για όλους εμάς όμως που ζούμε εκεί έχουμε την ατυχία να γινόμαστε αποδέκτες της μόνιμης ηχητικής ρύπανσης, της ρύπανσης του αέρα και της γεωργίας από την κηροζίνη των αεροσκαφών, αλλά και τους πλημμυρισμένους αγρούς απο το ξέπλυμα των διαδρόμων του αεροδρομίου.

Θα γίνει πράξη;

Ο Θ. Αυγερινός, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να πάρουν απόφαση για ενέργειες που πρέπει να πάρουν σε περίπτωση που το κράτος αγνοήσει τη απόφαση, πράγμα που δεν δεσμεύθηκε ο Περιφερειάρχης.

Τέλος η Εισήγηση-πρόταση του Θανάση Αυγερινού έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο και η απόφαση έχει ως εξής:

"Να υπάρχει μνεία (στην Σύμβαση) ώστε το 1% του τζίρου του αεροδρομίου να αποδίδεται στους θιγόμενους Δήμους Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας.

"Επίσης εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη Αττικής, στο πλαίσιο των θέσεων και προτάσεων της εν λόγω απόφασης, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, καθώς και να απευθυνθεί σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν με την ανωτέρω απόφαση."

――――――

* Ο Θανάσης Αυγερινός είναι Οικονομολόγος, τ.Αντινομάρχης & Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ανατ. Αττική.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος