• Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω πρόστιμα σε αντίστοιχες επιχειρήσεις
  • Ακόμα, ανάκληση προϊόντος έκανε ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, καθώς κυκλοφορούσε σνακ με ονομασία "Tortilla Chips Nacho Cheese"

 

Επικίνδυνες τροφές

Πρόστιμα ύψους 73.000 επιβλήθηκαν από τον Ε.Φ.Ε.Τ., σε 8 επιχειρήσεις τροφίμων που παραβίασαν τη νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα, ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις, καθώς και αποκλίσεις σε σχέση με τους όρους αδειοδότησης.

Ακόμα, ανάκληση προϊόντος έκανε ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, καθώς κυκλοφορούσε σνακ με ονομασία "Tortilla Chips Nacho Cheese" στο οποίο ανιχνεύτηκαν μυκοτοξίνες (δεοξυνιβαλενόλη και ζεαραλενόνη), πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα. Η παρτίδα η οποία είναι ακατάλληλη έχει ημερομηνία λήξης 1.6.08 και διακινούνταν από συγκεκριμένα super market. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το εν λόγω προϊόν.

Επιβολή προστίμων ύψους 19.000 ευρώ σε επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω πρόστιμα σε αντίστοιχες επιχειρήσεις:

1.  Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 10.000 ευρώ στην εγκατάσταση επεξεργασίας κρέατος "Σπ. Αρβανίτης", 34ο χλμ Λ. Μαρκόπουλου-Καλυβίων γιατί παρουσίαζε προβλήματα λόγω ανεπαρκούς εφαρμογής των κανόνων υγιεινής διαχείρισης τροφίμων ζωϊκής προέλευσης. Στην εν λόγω μονάδα τάχθηκε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο προκειμένου να συμμορφωθεί απόλυτα με τις επισημάνσεις των κτηνιάτρων της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής.

2.  Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 5.000 ευρώ στην χοιροτροφική μονάδα "Δημ. Βαλαβάνης" στην θέση Λάκιζα Κορωπίου για την εισαγωγή 450 χοιριδίων ουγγρικής προέλευσης χωρίς την τοποθέτηση ενωτίων.

3.  Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 3.000 ευρώ στην χοιροτροφική μονάδα "Ελ. Βαλαβάνης" στην θέση Λάκιζα Κορωπίου για την παράνομη διακίνηση 450 χοιριδίων ουγγρικής προέλευσης χωρίς ενώτια και υγειονομικά πιστοποιητικά.

4.  Η επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ στην χοιροτροφική μονάδα "Ι. Αυγερινός" στην θέση Λάκιζα Κορωπίου για ύπαρξη στην μονάδα 450 χοιριδίων ουγγρικής προέλευσης χωρίς ενώτια.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 190 guests και κανένα μέλος