Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη, έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση...

 
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ η ΕΠΙΤΥΧΙΑ Της Γενικής απεργίας της 12ης Δεκεμβρίου

 

diadil.4.jpg Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη, έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση η οποία ήδη αναδιπλώθηκε εμφανώς με τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Βασίλη Μαγγίνα στη Βουλή, αμέσως μετά την καταφανή μεγαλειώδη επιτυχία που σημείωσε η Γενική απεργία της Τετάρτης. Ο Υπουργός εστίασε τις επιδιώξεις του στην ενοποίηση των ταμείων.

«...δεν υπάρχει χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης, αλλά φοβούμαι ότι δεν υπάρχει διεθνώς χώρα, εις την οποία να λειτουργεί τέτοιος μεγάλος αριθμός φορέων κοινωνικής ασφάλισης» είπε και συνέχισε: «Το σύνολο των προϋπολογισμένων διοικητικών και λειτουργικών δαπανών για όλα τα ταμεία για το 2007, ανέρχεται σε 1.585.774.000 €, ένα τεράστιο ποσό. Προ ολίγων ετών, σύμφωνα με μια επιστημονική εκτίμηση, είχε υπολογιστεί ότι το όφελος που θα μπορούσε να προκύψει από το νοικοκύρεμα, από το συμμάζεμα, από τις ενοποιήσεις των ταμείων, θα μπορούσε να ανέλθει στα 800 εκατομμύρια ευρώ». Βέβαια, ο ίδιος βρήκε «λίγο υπερβολικό» το νούμερο. Θεώρησε ότι το όφελος που θα προκύψει θα είναι της τάξεως του 35% επί του 1,5 δις ευρώ.

«... ο περιορισμός αυτών των δαπανών είναι πολύ σημαντικό στοιχείο... και ίσως και το γεγονός αυτό να προκαλεί τις γνωστές αντιδράσεις για τις ενοποιήσεις...» Τόνισε όμως ότι οι εργαζόμενοι σ' αυτά τα ταμεία δεν πρόκειται να θιγούν, ούτε τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων, ούτε τα αποθεματικά τους.

«Είναι άλλο θέμα το 10% από τους κοινωνικούς πόρους, από τους υπέρ τρίτων φόρους, που θα περιέρχεται σε έναν ειδικό λογαριασμό εις την Τράπεζα της Ελλάδος, ειδικό λογαριασμό εις τον οποίον θα συνεισφέρει και ο Κρατικός Προϋπολογισμός για την αντιμετώπιση ενός μέρους των ελλειμμάτων του ασφαλιστικού μας συστήματος ως συνόλου», είπε.

Οι εργαζόμενοι, πάντως, συμπεριλαμβανομένων των Δικηγόρων, Μηχανικών, δημοσιογράφων και υγειονομικών, μεθαύριο Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου συσκέπτονται για ν' αποφασίσουν μέτρα και δράσεις, για την αντιμετώπιση των επιχειρούμενων από την Κυβέρνηση ασφαλιστικών μετατροπών.

Προχθές ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.

Η κυβέρνηση πάντως δια στόματος αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, δήλωσε ότι «ακούει τις απόψεις (που εκφράζονται) στα πλαίσια του διαλόγου που γίνεται για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού» και πως «το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαλόγου, που θεσμικά γίνεται στη Βουλή...»

Μέσα σ' αυτή τη λογική του «παζαριού», των πιέσεων και των συγκρούσεων θα υπάρξουν απώλειες και στους εργαζόμενους ή σε κατηγορίες εργαζόμενων, όσο και στην κυβέρνηση, από πλευράς πολιτικού κόστους. Από τις συγκρούσεις βεβαίως πλήττονται η εθνική οικονομία και το κοινωνικό σύνολο.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 138 guests και κανένα μέλος