Ο Πρόεδρος των Εστιατόρων Βάρης Κων. Γκίκας, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τ’ αποτελέσματα που είχε η προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου με το Δήμαρχο Γρηγόρη Κασιδόκωστα την προπερασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, ο Δήμαρχος ήταν συγκαταβατικός κι έδειξε να κατανοεί τους επαγγελματίες τις δύσκολες μάλιστα μέρες που βιώνουμε, αλλά …«προτού ο αλέκτωρ λαλήσει», την επομένη κιόλας οι καταστηματάρχες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν τις αυταρχικές «προειδοποιήσεις» του Δημάρχου και τις επισκέψεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

epaggelmaties_varis_f675

Οι επαγγελματίες πάντως αυτή τη φορά ήσαν οργανωμένοι. Εκτός από τον Αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ που τους συνέστησε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία, γιατί η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ενεργεί αυθαιρέτως, αλλά μετά από έγγραφη προειδοποίηση, βάση νόμων και υπάρχοντος κανονισμού – και κανονισμός ενιαίος τουλάχιστον δεν υπάρχει. Η οποιαδήποτε αντίδραση δεν πρέπει να ‘ναι μεμονωμένη αλλά με αναφορά στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επαγγελματικά τους όργανα.

 

Επιπροσθέτως πρέπει να ληφθεί υπ όψη και από τη Δημοτική Αρχή η κακή οικονομική συγκυρία και να είναι πιο ελαστική λαμβάνοντας υπ’ όψη την υφιστάμενη οικονομική ύφεση και την ανεργία που μαστίζει την χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης της ΓΣΕΒΕΕ, το πρώτο 6μηνο του 2012 θα κλείσουν 175.000 επιχειρήσεις και θα βρεθούν στο δρόμο 320.000 εργαζόμενοι επί πλέον, μ’ όλες τις δυσμενείς δευτερογενείς επιπτώσεις στην οικονομία και στη συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ τους εμψύχωσε υπενθυμίζοντας τη δύναμή τους: «Κατεβάστε ένα βράδυ τα ρολά και σβήστε τα φώτα», είπε.

Άνιση Μεταχείριση

 

kasidokostas_serifisΟ Βασ. Σιαμέτης εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο Σπ. Πανά του είπε μεταξύ άλλων: «Αναπληρωτή Δήμαρχε και συνάδελφε κ. Πανά θέλουμε Δήμαρχο, που να τον σεβόμαστε και να βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων με κατανόηση.

Δεν θέλουμε Σερίφη». Ύστερα τον ρώτησε:

«Εμείς εδώ στη Βάρη πληρώνουμε επί των εκδιδομένων λογαριασμών 0,5%· στη Βουλιαγμένη πόσο πληρώνουν τ’ αντίστοιχα δημοτικά τέλη οι καταστηματτάρχες;» για να πάρει την υπεύθυνη απάντηση ότι πληρώνουν 0,5% το νόμιμο συν 1% με απόφαση του τέως Δημοτικού Συμβουλίου Βουλιαγμένης. Το υπερβάλλον, παλιότερα ήταν 3% και μειώθηκε στο 1%.

 

«Καπάκι» ήλθε η δεύτερη ερώτηση, «πόσα πληρώνει ο «Αστέρας Βουλιαγμένης» (μέτοχος του οποίου είναι ο Δήμαρχος Γρηγ. Κασιδόκωστας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου επίσης), για να εισπράξει την ομολογία, από τα πλέον υπεύθυνα χείλη του Σπ. Πανά: «0,5%».

Ο «Αστέρας» Βουλιαγμένης δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, που οι άλλοι πλήρωναν 2 και 3%, αρχικά, που σταδιακά μειώθηκε στο σημερινό 0,5% + 1%, ο ΑΣΤΕΡΑΣ πλήρωνε και πληρώνει στο Δήμο 0,5%.

Αυτό πάει να πει φορολογική πολιτική και ισότητα πολιτών. Εκείνο το “οι Έλληνες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις ανάλογα με τις δυνάμεις τους” (Σ. Άρθρο 4 § 5), έγινε «αντιστρόφως ανάλογα». Οι ισχυροί πληρώνουν λιγότερο και οι αδύνατοι περισσότερο.

 

Το ερώτημα που τίθεται και όχι μόνον για τους καταστηματάρχες, αλλά και για τα νοικοκυριά είναι:

Τώρα που γίναμε ένας Δήμος και δεν επιτρέπεται να έχουμε δημοτική φορολόγηση «πολλών ταχυτήτων», αλλά ενιαία, τι πρόκειται να γίνει;

Θα κατέβουν τα δημοτικά τέλη της Βουλιαγμένης, ή θα αυξηθούν της Βάρης και της Βούλας;

Θα γίνουμε ένας Δήμος ή απλά θα έχουμε συσκευασία του ενός;

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 213 guests και κανένα μέλος