Ο αγώνας για τη μη εγκατάσταση της χωματερής στην Κερατέα συνεχίζεται. Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν, στο Δήμο Ποταμίων (περιοχή Ντάρδεζα-Μυρτέζα-Οβριόκαστρο), όπως διατείνονται οι αρχαιολόγοι, εκεί που βρέθηκε ο Κούρος της Κερατέας, να γίνει ΧΥΤΑ.

Ο Κούρος εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Εχει βρεθεί ακόμη μυκηναϊκός τάφος και πολλά άλλα ευρήματα, όπωςovriokastro-2 αναφέρονται στις μελέτες των αρχαιολόγων Παναγιώτας Μιχαηλίδη, Ιωάννας Σπηλιωτοπούλου, Ηρακλή Τσώνου με θέμα ''Παλαιά και νέα ευρήματα απο την ευρύτερη" (βόρεια και ανατολικά περιοχή της Κερατέας) και της αρχαιολόγου της Β' Εφορίας Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ελένης Ανδρίκου ''Παράδοση αρχαίων αντικειμένων απο την Κερατέα''.

 

Ολοι συμφωνούμε ότι δεν μπορεί σήμερα να μιλάμε για ανοιχτές χωματερές· όλοι συμφωνούμε ότι δεν μπορεί να γίνει ένας αρχαιολογικός χώρος, μια περιοχή με νερά και ρεματιές, που καταλήγουν στη θάλασσα χωματερή!

Τα ΜΑΤ απ’ την άλλη είναι μόνιμα εγκατεστημένα στην Λεωφόρο Λαυρίου προστατεύοντας τους ...εργολάβους. (Εμείς, ovriokastro-1ο λαός, τους πληρώνουμε βέβαια).

Ετσι, αποφάσισαν να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Ποταμίων, στο Οβριόκαστρο. Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν με πόση μαζικότητα συμμετείχαν όλοι στην γιορτή του αγιασμού των υδάτων.

Το βράδυ της Τετάρτης, ξημερώνοντας τα Θεοφάνεια, ξέσπασαν νέες συμπλοκές στην Κερατέα, ξυλοδαρμοί, πετροπόλεμος και καμένα αυτοκίνητα.

 

 

 

 

Προκλήσεις και συμπλοκές των Αστυνομικών Δυνάμεων με τους πολίτες

 

Συμπλοκές με την Αστυνομία και τα ΜΑΤ έγιναν στην Κερατέα τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη 6 Ιανουαρίου. Κυριάρχησαν οι οδομαχίες, ο πετροπόλεμος, οι μολότοφ και τα χημικά  στην περιοχή που έχουν στηθεί τα μπλόκα για να μην γίνει η χωματερή.kamena-oximata

 

Από πολλαπλές καταγγελίες, αλλά και blogs που επισκεφθήκαμε, προηγήθηκε πρόκληση από την πλευρά των ΜΑΤ, οι οποίοι προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα κατοίκων.

Μετά απ΄αυτό, εκατοντάδες κάτοικοι πολιόρκησαν το Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί άρχισε πετροπόλεμος και ρίψεις χημικών με αποτέλεσμα να καούν τρία συμβατικά οχήματα του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αντωνίου, μιλώντας στην κάμερα του zougla.gr είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα διαπράχθηκε ένα πολιτικό έγκλημα που συνεχίζεται εδώ και 25 μέρες. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη,  οι δυνάμεις των ΜΑΤ προκάλεσαν δολιοφθορές σε ιδιωτικές περιουσίες, σε αυτοκίνητα, και έχουν προκαλέσει και φθορές σε αυτοκίνητα του δήμου. Εμάς, η θέση ως δημοτική αρχή κι ως πολίτες της Κερατέας, είναι σαφής, πάγια, ρητή και αμείλικτη:  δεν θα υποχωρήσουμε, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε οτιδήποτε, για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε σ’ αυτή την πόλη, αλλά και τις περιουσίες μας».

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 149 guests και κανένα μέλος