Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης εκφράζει αγωνία και έντονη ανησυχία για το παραλίγο τραγικό συμβάν της πτώσης παραθύρου μέσα σε αίθουσα του Σχολείου εν ώρα μαθήματος. Ήδη από πέρυσι, μετά το συμβάν στο λεβητοστάσιο του Σχολείου, το Δ.Σ., με τη συμπαράσταση της Ένωσης, προώθησε την ένταξη του Σχολείου στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», με σκοπό να επιλυθούν οριστικά και όχι με μπαλώματα τα προβλήματα παλαιότητας του κτιρίου, των κουφωμάτων και του ηλεκτρομηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού του. Τα προβλήματα αυτά αποτέλεσαν και αποτελούν τον «πονοκέφαλο» της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής την τελευταία δεκαετία, και αυτό καταγράφεται στο αρχείο του Συλλόγου. Το γεγονός αυτό εξηγεί και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πέρυσι, για την ένταξη του Σχολείου στο εν λόγω πρόγραμμα.

Ωστόσο, οι εκλογές του 2009 έχουν ήδη καθυστερήσει την εκτέλεση αυτού του τόσο ζωτικού για το Σχολείο προγράμματος. Επίσης, το Δ.Σ. ενημερώνεται διά του Τύπου για την πιθανότητα ακύρωσής του και αντικατάστασής του από άλλο πρόγραμμα. Το Δ.Σ. αγωνιά επίσης για την τύχη του προγράμματος μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές, λόγω της μεταρρύθμισης «Καλλικράτης».

Εξαιτίας των παραπάνω, το Δ.Σ. του Συλλόγου ζητάει:

1. Μέχρις ότου ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», να επανελεγχθεί το Σχολείο και να επισκευαστούν άμεσα όσα σημεία κριθούν επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των Μαθητών και των Δασκάλων.

2. Η Δημοκρατία, οι εκλογικές διαδικασίες του πολιτεύματός μας και οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις να πάψουν να αποτελούν λόγους ασυνέχειας της λειτουργίας του κράτους και των αποφάσεών του. Αυτή την αδυναμία την πληρώνουμε οι πολίτες σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι 280 μαθητές και οι δάσκαλοί τους θα κινδυνεύουν σε ένα σαράβαλο εν ονόματι της Δημοκρατίας.

Χρωστάμε σ’ αυτά τα παιδιά, τα οποία έχουν λαχταρίσει δύο φορές τα δύο τελευταία χρόνια, να τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» ει δυνατόν και από αύριο. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την τελευταία ελπίδα να γίνει λειτουργικό και ασφαλές το νυν κουφάρι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης.

Η κοινωνία μας δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί 6 νεκρούς στρατιώτες στα σύνορα “υπέρ πατρίδας”, πολλώ δε μάλλον 6 νεκρούς μαθητές στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περιστατικό στη διάβαση της

Εθν. Αντιστάσεως

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης, με αφορμή περιστατικό με ασυνείδητο οδηγό που συνέβη τη Δευτέρα 25/1 (8.10π.μ.), στη διάβαση πεζών επί της Εθνικής Αντιστάσεως, παρακαλεί τους διερχόμενους οδηγούς να είναι περισσότερο προσεκτικοί για να αποφευχθούν ατυχήματα.

 

Η κεντρική διοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν πλέον πράξει το καθήκον τους ώστε οι Μαθητές και οι Γονείς να προσέρχονται και να αποχωρούν με ασφάλεια προς και από το Σχολείο. Τα δέντρα κλαδεύτηκαν, ο φωτεινός σηματοδότης λειτουργεί και είναι ορατός εξ αποστάσεως, η οριζόντια και η κάθετη σήμανση επαρκούν (πλην της πινακίδας Π-93) και οι Σχολικοί Τροχονόμοι είναι παρόντες με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αυτό που μένει είναι οι εποχούμενοι να τηρούν συνειδητά τις εντολές των Σχολικών Τροχονόμων και τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 guests και κανένα μέλος