Βουλευτές, πολιτευτές, Δήμαρχοι, Μαζικοί φορείς και οργισμένοι πολίτες
Αντέδρασαν άπαντες
Η πολυεπίπεδη παρουσία πολιτικών προσωπικοτήτων, ΜΜΕ, και ο μαχητικός παλμός των συλλογικών φορέων και ενεργών πολιτών καταδεικνύει τη σοβαρότητα και το μέγεθος του σκανδάλου της τελευταίας στιγμής – 23 Ιουλίου υπογράφηκαν οι χαριστικές συμβάσεις παράτασης της μίσθωσης των δύο αλιπέδων της Βούλας, ενώ η κυβέρνηση έπνεε τα λοίσθια...

ΑΚΥΡΕΣ οι μισθωτικές παρατάσεις των δύο αλιπέδων


Βουλευτές, πολιτευτές, Δήμαρχοι, Μαζικοί φορείς και οργισμένοι πολίτες

Αντέδρασαν άπαντες

 

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δ.Σ.

 


Εντυπωσιακή συρροή παραγόντων και προσωπικοτήτων αλλά και απλών ενεργών πολιτών διαπιστώθηκε στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας, της περασμένης Δευτέρας 31 Αυγούστου, το βράδυ, μπροστά στην είσοδο του Β’ αλιπέδου.

Η πολυεπίπεδη παρουσία πολιτικών προσωπικοτήτων, ΜΜΕ, και ο μαχητικός παλμός των συλλογικών φορέων και ενεργών πολιτών καταδεικνύει τη σοβαρότητα και το μέγεθος του σκανδάλου της τελευταίας στιγμής – 23 Ιουλίου υπογράφηκαν οι χαριστικές συμβάσεις παράτασης της μίσθωσης των δύο αλιπέδων της Βούλας, ενώ η κυβέρνηση έπνεε τα λοίσθια.

Ενός σκανδάλου που δεν μας απασχολεί μόνον χάριν του δικαίου, αλλά γιατί πρόκειται να επηρεάσει καθοριστικά το χαρακτήρα της πόλης και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, ορισμένοι των οποίων δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη περί τίνος πρόκειται ή έχουν περιπέσει στην κατηγορία εκείνη των – ανθρωπίνων όντων που αναμένουν καρτερικά τη μοίρα τους, πλασμένοι και ψυχολογικά αποδομημένοι έτσι που να πιστεύουν ότι κάθε αντίδρασή τους είναι μάταιη.

Παραβρέθηκαν όμως μαχητικά οι εξωραϊστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, οι βουλευτές (κατά σειρά προσέλευσης) Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασ. Οικονόμου, Απόστολος Σταύρου, Ντίνος Βρεττός, Νίκος Καντερές.

Από πολιτευτές ο Ν. Γιαννής, ο Κώστας Κατσίκης, και η Λυδία Μουζάκα. Εκπροσωπήθηκε ο βουλευτής Μάκης Βορίδης που έλειπε στο εξωτερικό. Παρούσα η Νομαρχιακή σύμβουλος Μαίρη Φουρναράκη.

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιάννης Θεοδωρόπουλος και η Αντιδήμαρχος Βάρης Δήμητρα Σουτόγλου και άλλοι που έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης.

Την εισήγηση έκανε ο Πρόεδρους το Δ.Σ. Ανδρέας Κάσδαγλης, ο οποίος ανέγνωσε το αποφασιστικό, στο οποίο όλοι συμφώνησαν και ψηφίστηκε ομόφωνα (ευρύ απόσπασμα δημοσιεύεται σε άλλη στήλη). Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι χαρακτηρίζει τη μίσθωση ως καταχρηστική και τις παρατάσεις σκανδαλώδεις, επισημαίνοντας ότι υπογράφησαν κατά τρόπο αδιαφανή και εν κρυπτώ!

Καταγγέλλει συνάμα την «ανοχή» της ΕΤΑ έναντι της μισθώτριας εταιρείας ως «υπερβολική, αν όχι ύποπτη».

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην ομόφωνη απόφασή του, τονίζει κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετο στη χρήση του χώρου του Β’ Αλιπέδου κατά τρόπο μη προβλεπόμενο από το μνημόνιο κ.ά.


Οι Σύλλογοι, στο υπόμνημά τους προς το Δ.Σ. ζήτησαν ν’ ασκηθούν «όλα τα ένδικα μέσα, όλες οι πολιτικές παρεμβάσεις» και ν’ αναζητηθούν αστικές και ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων, με ανάθεση της υπόθεσης σε εξειδικευμένο νομικό γραφείο.

Ζήτησαν να καταγγελθούν οι συμβάσεις και κατέληξαν: «Όχι, άλλη μια απόφαση για τα μάτια του κόσμου».


Ηπιος και συναινετικός ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγγελος Αποστολάτος, αλλά ξεκάθαρος στις επιδιώξεις του και τις προτάσεις του είπε μεταξύ άλλων:

Ζητάμε την άμεση παραχώρηση της Β’ πλαζ Βούλας στο Δήμο, ώστε να παραμείνει ακτή κολύμβησης με ήπιες χρήσεις άθλησης και αναψυχής και ελεύθερη είσοδο για τους Βουλιώτες.

Κανένα κέντρο διασκέδασης. Κύριο μέλημα μας, πρέπει να είναι η προστασία των κατοίκων από κάθε είδους ρύπανση και νυχτερινή όχληση.

Λέμε ΟΧΙ σε σχέδια που έχουν στόχο τη μετατροπή της πολυτιμότερης ακτής, σε ένα συνεχές “ξενυχτάδικο”.

Όχι σε χρήσεις  και λειτουργίες που παρεμποδίζουν την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση προς τις ακτές και τη θάλασσα.

Ναι στην ανάληψη της διαχείρισης της παραλίας, από τον ίδιο το Δήμο Βούλας».              


Πρότεινε δε την άμεση κατάληψη εδώ και τώρα της Β’ πλαζ. Είχε τη συγκατάθεση των συγκεντρωμένων δια βοής, αλλά δεν την απεδέχθη ο Δήμαρχος.


Καταπέλτης αντίθετα ήταν η Ηλέκτρα Τσιριγώτη.

«…Απέναντι μας δεν έχουμε τις Απολλώνιες Ακτές, αλλά την ΕΤΑ και το Ελληνικό Δημόσιο, τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΤΑ, τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης και την εκάστοτε Κυβέρνηση που ξεπουλάει (ανεξαρτήτως Κυβέρνησης) τα ασημικά αυτού του τόπου.

…Είμαστε σήμερα εδώ για να καταγγείλουμε ένα κείμενο και μια σύμβαση, την οποία κανένας μας δεν έχει διαβάσει. Που κανένας δεν γνωρίζει τι επαχθείς όρους για τον Δήμο μας περιέχει.

Από τον Δεκέμβριο του 2008 ρωτάμε, αλλά ο Δήμαρχος και η Συμπολίτευση σιωπούν.


… «Ποιος επέτρεψε την τσιμεντοποίηση και την έκδοση των Οικοδομικών Αδειών, ώστε να περιέλθει η Β΄ Πλαζ σε αυτό το χάλι;
», ήταν ένα από τα τσεκουράτα ερωτήματα της Ηλέκτρας Τσιριγώτη.

Κατέληξε δε λέγοντας: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα.

Εγώ ποτέ δεν πήγα στα δικαστήρια. Όμως αυτή τη φορά θα στραφώ εναντίον όλων: ΕΤΑ - ΔΗΜΟΥ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Σκοπός μας είναι η επιβολή της νομιμότητας και η απόδοση ευθυνών».

Αντιτάχθηκε τέλος σε οποιαδήποτε παράταση της μίσθωσης και απαίτησε την άμεση παράδοση της παραλίας στο Δήμο.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε γενικές γραμμές και ο Π. Θανόπουλος και ο Γιάννης Σκουμπούρης, που διένειμε μια σχετικό έντυπο.

Η Νανά Καραγιάν τόνισε ότι «δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον των επόμενων γενεών. Τίποτα δεν μας χαρίζεται όμως. Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση και η συμπαράσταση όλων σας».

Οι βουλευτές και πολιτευτές συμπαρατάχθηκαν απολύτως. Της Ν.Δ. αισθάνθηκαν μάλλον άβολα, ενώ του ΠΑΣΟΚ, καίτοι οι δύο δεν ήταν τότε βουλευτές, αναγκάστηκαν ν’ απολογηθούν. Βλέπετε το ανοσιούργημα της ΕΤΑ ήταν έργο του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, που το υιοθέτησε και το εξέθρεψε η Ν.Δ.

Πολύ βολικό «εργαλείο» …ανάπτυξης, πελατειακών σχέσεων, διαπλοκών, εξυπηρετήσεων και λοιπόν καλολαδωμένων μηχανών και μηχανεύσεων ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

Τα κόμματα εν όψει εκλογών να δεσμεθούν ότι θα διαλύσουν την ΕΤΑ Α.Ε. (μας φτάνει ο ΕΟΤ που δούλεψε αρκετά καλά 50 χρόνια). Ν’ ανακληθούν ΟΛΕΣ οι παράνομες και χαριστικές  συμβάσεις.

 

Κοίτα την ομόφωνη απόφαση που ψηφίστηκε για το Β' Αλίπεδο Βούλας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 guests και κανένα μέλος