Ταυτόσημη θέση Περιφερειάρχη - Αποστολάτου
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Χαρ. Μανιάτη (αρ. πρωτ. 08/ΔΤΑ/7901) ακυρώθηκε η απόφαση (81/2009) του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας, για μετατροπή της ΔΕΑΒ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Βούλας) σε Διαδημοτική «Αναπτυξιακή» Ανώνυμη Εταιρία με τη συμμετοχή του Δήμου Κερατέας και του Ασκληπιείου Αργολίδος (Λυγουριό). Με την απόφαση εκείνη είχε εγκριθεί επίσης, η σχετική οικονομοτεχνική μελέτη και το καταστατικό της ΔΕΑΒΚ Α.Ε...

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ Α.Ε.

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΒΟΥΛΑΣ – ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ

 

Ταυτόσημη θέση Περιφερειάρχη - Αποστολάτου

 

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Χαρ. Μανιάτη (αρ. πρωτ. 08/ΔΤΑ/7901) ακυρώθηκε η απόφαση (81/2009) του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας, για μετατροπή της ΔΕΑΒ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Βούλας) σε Διαδημοτική «Αναπτυξιακή» Ανώνυμη Εταιρία με τη συμμετοχή του Δήμου Κερατέας και του Ασκληπιείου Αργολίδος (Λυγουριό). Με την απόφαση εκείνη είχε εγκριθεί επίσης, η σχετική οικονομοτεχνική μελέτη και το καταστατικό της ΔΕΑΒΚ Α.Ε


Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι κατά της εν λόγω απόφασης είχε ασκηθεί δριμεία κριτική και είχε κατατεθεί σχετική ένσταση νομιμότητας από τον αρχηγό της Δημοτικής παράταξης «ΔΑΔΑ με Οραμα», δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Αγγελο Αποστολάτο, προς τον Περιφερειάρχη Αττικής. (φύλλο 580, 582, 584).

Το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης του Περιφερειάρχη εστιάζεται κυρίως σ’ έναν εκ των λόγων που είχε επισημάνει και ο Αγγελος Αποστολάτος. Ότι σύμφωνα με το νόμο (Ν. 3463/2006 αρθρ. 252 παρ.3 εδαφ.β) δεν προβλέπεται η συμμετοχή δημοτικών επιχειρήσεων στις αναπτυξιακές δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά μόνον ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και άλλων φορέων ΟΤΑ, τους οποίους ρητά αναφέρει (ΚΕΔΚΕ – ΕΝΑΕ – ΤΕΑΚ κλπ.).


Η απόφαση αναφέρει επίσης ότι δεν πρόκειται για μετατροπή της ΔΕΑΒ σε διαδημοτική, αλλά για σύσταση νέας επιχείρησης. Ακόμη στους σκοπούς μιας διαδημοτικής αναπτυξιακής Α.Ε. δεν προβλέπεται από το νόμο «η διεξαγωγή κάθε είδους ψυχαγωγικών εκδηλώσεων… και μαθημάτων χορών, κιθάρας κλπ..

O Περιφερειάρχης στην απορριπτική του απόφαση δεν αναφέρεται στη βιωσιμότητα της επιχείρησης, προφανώς γιατί θεώρησε τους προηγούμενους λόγους επαρκείς.

Εμείς πάντως επισημαίνουμε και πάλι αυτό που είχαμε τονίσει στο φύλλο μας (23 Μαϊου):

η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών Δ.Δ.Α. (10819/22.2.2007), υπογραμμίζει με έντονα μαύρα στοιχεία, ώστε να μη διαλάθει της προσοχής του Περιφερειάρχη ότι «…πριν ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας προβεί στην έκδοση της σχετικής πράξης (έγκρισης) πρέπει να ελέγξει την ύπαρξη οικονομοτεχνικής μελέτης  βιωσιμότητας…».


Και βέβαια, στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται, η εγκριθείσα από τη δημοτική πλειοψηφία, οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία όμως, ασχέτως του τίτλου της, αλλά εκ των στοιχείων της,  είναι μελέτη θνησιμότητας, αφού περιλαμβάνει λόγω των υψηλών δαπανών αμοιβών και μισθών – ζημία άνω των 3/4 του κεφαλαίου, για χρονικό διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ετών.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 guests και κανένα μέλος